Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Edes ihme ei pelasta SaiPaa

 
Edes ihme ei pelasta SaiPaa


Lappeenrantalaisten kausi tuskin on ruusuilla tanssimista. Heikki Mälkiällä on jälleen täysi työ saada joukkueensa lähelle pudotuspeliviivaa. SaiPan joukkue koki kovia menetyksiä jokaisella osa-alueella.

SaiPan maalia pari viimeistä kautta vartioinut Rob Zepp siirty kesällä Saksaan. Alkavalle kaudelle SaiPa hankki kaksi uutta maalivahtia: Joni Puurula siirtyi Lappeenrantaan Ruotsista, Iiro Tarkki puolestaan Mestiksen SaPKosta. HPK:ssa ja TPS:ssä SM-liigaa pelannut Puurula on onnistuessaan joukkueen selvä ykkösmaalivahti. Takana kuitenkin kärkkyvät näyttöpaikkaa Tuomaksen veli Iiro Tarkki ja Ville Hostikka.

Rob Zepp,SaiPa
Rob Zepp oli SaiPan luottomies kaksi edellistä kautta.
Kari Saha / UrheiluPori.com


Sputnikkien viime kauden kaksi tehokkainta puolustajaa vaihtoivat kesällä maisemaa. Pitkään SaiPaa edustanut Harri Tikkanen pelasi uransa parhaimman kauden, joka poiki hänelle pelipaikan Kerhoon. Ruotsista SaiPa teki erinomaisen hankinnan ottamalla riveihinsä Henrik Petrén. Petré osoitti hyviä otteitaan kiekollisena puolustajana. Loukkaantuminen pilasi kuitenkin ruotsalaispuolustujan kauden. Hyvien esitysten myötä Petré lähti myös pois SaiPan takalinjoilta. Tilalle SaiPa sai hankittua Suomen passin omaavan Dan Iliakisin, Simo Mälkiän, Arturas Katulisin ja Juho Mielosen.

Hyökkäyskalustosta puolestaan poistui joukkueen sisäisen pörssin voittanut Kimmo Koskenkorva. Koskenkorva jatkaa uraansa ruotsalaisessa Skellefteåssa. Hyökkäykseen SaiPa hankki uusina niminä Dan Hackerin, Alex Nikiforukin ja Henrik Höglundin. Joukkueessa jatkavat myös viime hyviä otteita esittäneet Sami Ryhänen ja Ville Snellman. Snellmannille viime kausi oli uran toistaiseksi tärkein. Penkin alle menneet kaudet Raumalla toivat Snellmannin tilille ainoastaan kolme syöttöpistettä. Viime vuonna Snellmannin tehot olivat hänen uransa parhaat 18+17. Norjan pääsarjasta SaiPaan liittyi myös ruotsalaishyökkääjä Henrik Höglund. Häglund pelasi kaksi viimeistä kautta Norjessa erinomaisilla tehopisteillä. Se, riittääkö miehen kyvyt Suomessa, jää nähtäväksi.

Ismo Läntisen mietteitä SaiPasta

Pistää silmään:
Saipan pelaajalistaa kun lukee pistää kyllä miettimään mitähän seuran johtoporras odottaa tulevalta SM-liigakaudelta.

Pelaajia on kyllä paljon, mutta missä on pelaajat, joiden avulla voisi odottaa pistetilin karttuvan. Maalivahdeillekin näyttäisi riittävän jo sekin, että pääsisivät pelaamaan.

Puolustajalistalla vastaavasti on pelaajia, joilla olisi kova työ mahtua monen Mestis-joukkueen pakkikalustoon. Positiivista puolustuksessa on valmentaja Heikki Mälkiän pojan Simon hankinta joukkueeseen. Simo Mälkiällä, jos jollakin on kokemusta Mestiksestä. Ensin hän pelasi kolme kautta Kouvolassa ja sen jälkeen kaksi kautta Mikkelissä. Mikä parasta, niin hyvällä menestyksellä ja yli 50:n ottelun kausia.

Hyökkäyksessä on paljon pelaajia, joille maalivahtien tapaan on jo suuri asia, kun mahtuisi pelaavaan miehistöön

Joukkueena Saipa tulee varmasti olemaan yhtenäinen ja hyvähenkinen. Toivottavaa onkin että sen kautta joukkue myös saisi pisteitä.

Seurana Lappeenrannan ylpeydestä Saipasta näyttää puuttuvan tällä hetkellä todellinen tekemisen meininki. Seuraan tarvittaisiin manageriksi, päävalmentajaksi tai pelaajarintamalle uskottavia nimiä, jotka saisivat taas ”idän sputnikeille ” luotua sen arvostuksen, mikä heille kuuluu. Maalilaulukin – ”Saipa, Saipa yksi idän ihmeistä” - alkaa muuten ruostua.
Pitäisiköhän huutaa apuun Lallliii Lallliii Lallliii...


Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Dan Hacker, Iowa Stars (AHL)
Joni Puurula, Leksand (SWE)
Simo Mälkiä, Jukurit (Mestis)
Alex Nikiforuk, Nebraska-Omaha (NCAA)
Joni Lappalainen, HPK
Henrik Höglund, Stavanger Oilers (NOR)
Juho Mielonen, Ilves
Iiro Tarkki, SaPKo (Mestis)
Arturas Katulis

Lähteneet:
Markus Rämä, Titaanit (Mestis)
Janne Jokila, Kristianstad (SWE)
Kimmo Koskenkorva, Skellefteå (SWE)
Harri Tikkanen, HPK
Mikko Palomäki, HPK
Henrik Petré, Ässät
Kalle Kaijomaa, JYP
Emil Lundberg, HPK
Pat Kavanagh
Rob Zepp

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulleHenrikPetré

Henrik Petré

9.4.1979 Kista, Sweden
Tiedot


Saku Salmela siirtyy Ässiin

Saku Salmela siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen Saku Salmelan kanssa. 27-vuotias puolustaja siirtyy Ässiin kasvattajaseurastaan Helsingin IFK:sta, jonka riveissä Salmela oli tänä keväänä saavuttamassa SM-pronssia.

Lue lisää
Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Lenni Killisen sekä puolustaja Juuso Ketolan kanssa.

Lue lisää
Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Ässät vahvistaa hyökkäystään Peter Tiivolalla. Kaksivuotisen sopimuksen Ässien kanssa tehnyt keskushyökkääjä siirtyy Poriin Rauman Lukosta, jonka riveissä Tiivola pelasi kaksi 25 tehopisteen kautta.

Lue lisää
Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Aleksi Rekosen kanssa. Rekonen siirtyy Ässiin Lahden Pelicansista, jonka riveissä 24-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella 60 ottelua tehoin 11+17 =28.

Lue lisää
Ässille neljä jatkosopimusta

Ässille neljä jatkosopimusta

Niklas Appelgren, Teemu Vuorisalo, Mikael Saha sekä Henri Kiviaho jatkavat Ässissä.

Lue lisää
Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Otto Kivenmäen sekä puolustaja Niklas Peltomäen kanssa.

Lue lisää