Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Edes ihme ei pelasta SaiPaa

 
Edes ihme ei pelasta SaiPaa


Lappeenrantalaisten kausi tuskin on ruusuilla tanssimista. Heikki Mälkiällä on jälleen täysi työ saada joukkueensa lähelle pudotuspeliviivaa. SaiPan joukkue koki kovia menetyksiä jokaisella osa-alueella.

SaiPan maalia pari viimeistä kautta vartioinut Rob Zepp siirty kesällä Saksaan. Alkavalle kaudelle SaiPa hankki kaksi uutta maalivahtia: Joni Puurula siirtyi Lappeenrantaan Ruotsista, Iiro Tarkki puolestaan Mestiksen SaPKosta. HPK:ssa ja TPS:ssä SM-liigaa pelannut Puurula on onnistuessaan joukkueen selvä ykkösmaalivahti. Takana kuitenkin kärkkyvät näyttöpaikkaa Tuomaksen veli Iiro Tarkki ja Ville Hostikka.

Rob Zepp,SaiPa
Rob Zepp oli SaiPan luottomies kaksi edellistä kautta.
Kari Saha / UrheiluPori.com


Sputnikkien viime kauden kaksi tehokkainta puolustajaa vaihtoivat kesällä maisemaa. Pitkään SaiPaa edustanut Harri Tikkanen pelasi uransa parhaimman kauden, joka poiki hänelle pelipaikan Kerhoon. Ruotsista SaiPa teki erinomaisen hankinnan ottamalla riveihinsä Henrik Petrén. Petré osoitti hyviä otteitaan kiekollisena puolustajana. Loukkaantuminen pilasi kuitenkin ruotsalaispuolustujan kauden. Hyvien esitysten myötä Petré lähti myös pois SaiPan takalinjoilta. Tilalle SaiPa sai hankittua Suomen passin omaavan Dan Iliakisin, Simo Mälkiän, Arturas Katulisin ja Juho Mielosen.

Hyökkäyskalustosta puolestaan poistui joukkueen sisäisen pörssin voittanut Kimmo Koskenkorva. Koskenkorva jatkaa uraansa ruotsalaisessa Skellefteåssa. Hyökkäykseen SaiPa hankki uusina niminä Dan Hackerin, Alex Nikiforukin ja Henrik Höglundin. Joukkueessa jatkavat myös viime hyviä otteita esittäneet Sami Ryhänen ja Ville Snellman. Snellmannille viime kausi oli uran toistaiseksi tärkein. Penkin alle menneet kaudet Raumalla toivat Snellmannin tilille ainoastaan kolme syöttöpistettä. Viime vuonna Snellmannin tehot olivat hänen uransa parhaat 18+17. Norjan pääsarjasta SaiPaan liittyi myös ruotsalaishyökkääjä Henrik Höglund. Häglund pelasi kaksi viimeistä kautta Norjessa erinomaisilla tehopisteillä. Se, riittääkö miehen kyvyt Suomessa, jää nähtäväksi.

Ismo Läntisen mietteitä SaiPasta

Pistää silmään:
Saipan pelaajalistaa kun lukee pistää kyllä miettimään mitähän seuran johtoporras odottaa tulevalta SM-liigakaudelta.

Pelaajia on kyllä paljon, mutta missä on pelaajat, joiden avulla voisi odottaa pistetilin karttuvan. Maalivahdeillekin näyttäisi riittävän jo sekin, että pääsisivät pelaamaan.

Puolustajalistalla vastaavasti on pelaajia, joilla olisi kova työ mahtua monen Mestis-joukkueen pakkikalustoon. Positiivista puolustuksessa on valmentaja Heikki Mälkiän pojan Simon hankinta joukkueeseen. Simo Mälkiällä, jos jollakin on kokemusta Mestiksestä. Ensin hän pelasi kolme kautta Kouvolassa ja sen jälkeen kaksi kautta Mikkelissä. Mikä parasta, niin hyvällä menestyksellä ja yli 50:n ottelun kausia.

Hyökkäyksessä on paljon pelaajia, joille maalivahtien tapaan on jo suuri asia, kun mahtuisi pelaavaan miehistöön

Joukkueena Saipa tulee varmasti olemaan yhtenäinen ja hyvähenkinen. Toivottavaa onkin että sen kautta joukkue myös saisi pisteitä.

Seurana Lappeenrannan ylpeydestä Saipasta näyttää puuttuvan tällä hetkellä todellinen tekemisen meininki. Seuraan tarvittaisiin manageriksi, päävalmentajaksi tai pelaajarintamalle uskottavia nimiä, jotka saisivat taas ”idän sputnikeille ” luotua sen arvostuksen, mikä heille kuuluu. Maalilaulukin – ”Saipa, Saipa yksi idän ihmeistä” - alkaa muuten ruostua.
Pitäisiköhän huutaa apuun Lallliii Lallliii Lallliii...


Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Dan Hacker, Iowa Stars (AHL)
Joni Puurula, Leksand (SWE)
Simo Mälkiä, Jukurit (Mestis)
Alex Nikiforuk, Nebraska-Omaha (NCAA)
Joni Lappalainen, HPK
Henrik Höglund, Stavanger Oilers (NOR)
Juho Mielonen, Ilves
Iiro Tarkki, SaPKo (Mestis)
Arturas Katulis

Lähteneet:
Markus Rämä, Titaanit (Mestis)
Janne Jokila, Kristianstad (SWE)
Kimmo Koskenkorva, Skellefteå (SWE)
Harri Tikkanen, HPK
Mikko Palomäki, HPK
Henrik Petré, Ässät
Kalle Kaijomaa, JYP
Emil Lundberg, HPK
Pat Kavanagh
Rob Zepp

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulleHenrikPetré

Henrik Petré

9.4.1979 Kista, Sweden
Tiedot


Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Jyrki Aho vapautettu päävalmentajan tehtävistä. Mikael Kotkaniemi nousee Ässien päävalmentajaksi kevääseen 2020 asti ulottuvalla sopimuksella.

Lue lisää
Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Ässät ja hyökkääjä Jarno Kärki ovat sopineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Kärki on pelannut tällä kaudella Ässissä 21 ottelua tehoin 7+3 =10.

Lue lisää
Niko Peltola jatkaa Ässissä

Niko Peltola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Niko Peltolan kanssa. Tällä kaudella puolustaja on pelannut Ässien paidassa 41 ottelua tehoin 1+8 =9.

Lue lisää
Juho Tommila jatkaa Ässissä

Juho Tommila jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Juho Tommilan kanssa.

Lue lisää
Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Ässät on tehnyt kaksi viikkoa kestävän tryout -sopimuksen hyökkääjä Tuomas Huhtasen kanssa.

Lue lisää
Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2020 asti ulottuvan pelaajasopimuksen puolustaja Tommi Taimen kanssa.

Lue lisää