Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lukko yrittää parantaa viime kauttaan

 
Lukko yrittää parantaa viime kauttaan

Juhlakausi ei tuonut Raumalle toivottua menestystä vaikka rahallinen satsaus kaupungin ylpeyteen oli merkittävä. Joukkueen pelaajabudjettia on pienennetty alkavalle kaudelle. Lukon valmentaja Mika Toivola on kuitenkin saanut riveihinsä toivomiaan pelimiehiä. Raumalaisjoukkueen pelityyli on kesän aikana mennyt askeleen fyysisempään suuntaan. Viime vuonna Lukon joukkue oli enemmän taitokiekkoon taipuva - nyt uudet vahvistukset tuovat kokoa ja kovuutta naapurikaupungin joukkueen riveihin.

Petri Vehanen,Lukko
Petri Vehanen tekee paluun raumalaisten maalille.
Kari Saha / UrheiluPori.com


Rauman Lukon viime kausi maalivahtiosastolla oli omanlaisensa fiasko. Alunperin joukkueen maalille hankitut Markus Korhonen ja Pasi Häkkinen eivät onnistuneet tehtävissään. Lukko paikkasikin rivejään kesken kauden Jere Myllyniemellä ja jättiläiskokoisella Tom Lawsonilla. Lawson nousi raumalaisten ykköstorjujaksi, mutta hänenkään taidot eivät riittäneet viemään Lukkoa säälipleijareista eteenpäin. Alkavalle kaudella Lukko hankki ykkösmaalivahdikseen Venäjällä pelanneen Petri Vehasen. Vehasen kaksi viimeistä kautta kului ulkomailla. Ensin Ruotsissa Moran riveissä ja viimeksi Neftekhimikinissä Venäjällä. Vehasen aisapariksi tuli myös raumalaisille tuttu mies Mikael Vuorio. Vuoriolle ei kuitenkaan ole luvassa suuria peliminuutteja Vehasen ollessa terveenä.

Lukon suurin ongelma viime vuonna oli puolustaminen. Joukkue uusikin puolustustaan kesän aikana. Pois lähtivät Ilkka Heikkinen, Tuukka Mäkelä, Chris Hajt ja Kari Martikainen. Lukkolaisten takalinjoille uusina niminä hankittiin Mike Siklenka, Doug O´Brien ja Juha Alen. Isokokoinen Siklenka on osoittanut kesän harjoituspeleissä osaavansa koostaan huolimatta myös pelata jääkiekkoa. Viime vuosina jäähytilastoiden kärkipäässä roikkunut Siklenka siirtyy Raumalle Leksandista. Lukon toinen ulkomaalaispuolustaja on Doug O´Brien. O´Brien on Siklenkasta poiketen kiekollinen puolustaja, jolta odotetaan alkavalla kaudella tehoja. Joukkueen puolustuksessa jatkaa myös ikinuori Erik Hämäläinen. Hämäläisen kiikarissa häämöttää jo 1000 pelattua SM-liigaottelua.

Lukossa erinomaisesti pelannut Josef Straka oli Lukon suurin menetys kesän aikana. Pisteitä tehokkaasti nakutellut Straka matkasi rahan perässä Venäjälle. Strakan lisäksi hyökkäyksestä poistui myös Toni Dahlman. Uusina niminä raumalaiset esittelivät Greg Jacinan, Marko Virtalan, Mika Viinasen ja Semir Ben-Amorin. Harjoituspeleissä loukkaantuneen Jacinan tilalle seura joutui hankkimaan viime metreillä Janis Spruktsin. HPK:ssa Suomen Mestaruuden voittanut Sprukts edustaa Lukko toistaiseksi vuoden vaihteeseen asti. Tampereen Tapparasta Lukkoon palaava Mika Viinanen pelasi viimeksi raumalaisten riveissä kaudella 2003-04. Porissakin nähty Semir Ben-Amor puolestaan vahvistaa Lukon fyysistä osastoa omalla panoksellaan. Viime kausi oli Ben-Amorille toistaiseksi uransa SM-liigassa. Bluesissa pelatut 35 peliä toivat yhteensä yhdeksän tehopistettä. Josef Straka,Lukko
Josef Straka oli Lukon paras pistemies.
Kari Saha / UrheiluPori.com

Ismo Läntisen mietteitä Lukosta

Pistää silmään:

Maalissa pelaa (ei siis ainoastaan aloita, vaan pelaa) PETRI VEHANEN.
Vehanen on erinomainen maalivahti ja raumalaisena saa yleisöltä vielä lisäpotkuakin torjumisiin.

Puolustuspelaamisessa on tapahtunut viilaamista äijämäisyyden ja vahvan työmoraalin suuntaan jopa henkilökohtaisen taidon kustannuksella.
Lukon puolustusta, kun silmäilee, huomaa sieltä kaksi ”kanukki”-pakkia, joista Mike Siklenka on mitoiltaan peräti 196 cm/102 kg ja laukoo oikealta. Puolustuksessa on lisäksi kolmella muullakin pelaajalla mittaa yli 190 cm.

Fyysisyyttä on tullut myös hyökkäykseen. Semir Ben–Amor tuo hyökkäykseen sitä äijämäisyyttä, maskipelaamista ja fyysisyyttä.

Kovin Lukon uusista vahvistuksista on latvialainen JANIS SPRUKTS (25v.) hyökkääjä.
Pelaajakortti kertoo hänestä mm:
Isokokoinen (188 cm) pitkä (108 kg) painava, taitava ja kokoisekseen nopea. Todellinen tahtopelaaja, joka runnoo joukkueelleen tärkeitä maaleja vaikka väkisin. Ovela ja yllättävä karvaaja.

Raumalaiset parantavat tulevana kautena kyllä sijoitustaan. Mitaleille noustakseen Lukon pitäisi kuitenkin panostaa myös enemmän valmentaja Mika Toivolan taustajoukkoihin.

Totta vai tarua
SM-liigan avauskierroksella pelaa kolme raumalaista maalivahtia. Lukon maalilla kiekkoja torjuvan Petri Vehasen lisäksi Kärpissä pelaa Tuomas Tarkki ja Saipassa Iiro Tarkki.


Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Janis Sprukts, Florida Panthers (NHL)
Greg Jacina, Rochester Americans (AHL)
Mike Siklenka, Leksand (SWE)
Doug O´Brien, Portland Pirates (AHL)
Marko Virtala, Hokki (Mestis)
Juha Alen, Blues
Mika Viinanen, Tappara
Mikael Vuorio, Sonderjyske (DEN)
Semir Ben-Amor, Blues
Petri Vehanen, Nizhnekamsk Neftekhimik (RUS)

Lähteneet:
Warren Peters, Calgary Flames (NHL)
Josef Straka, Severstal Tsherepovets (RUS)
Ilkka Heikkinen, HIFK
Jere Myllyniemi, Blues
Toni Dahlman, Mora IK (SWE)
Tuukka Mäkelä, Pelicans
Kari Martikainen
Tom Lawson
Chris Hajt

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle



SemirBen-Amor

Semir Ben-Amor

6.5.1982 Espoo
Tiedot

MikaToivola

Mika Toivola

6.3.1971 Helsinki
Tiedot


Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää