Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Antti Everi työnsi ennätyksensä MM-lavalla

 
Antti Everi työnsi ennätyksensä MM-lavalla

Suomen ainoa miesnostaja Antti Everi, 25, suoritti Thaimaan MM-kilpailujen viimeisenä päivänä huipputaistelun rautoja vastaan. B-ryhmässä nostanut porilaisnuorukainen aloitti tempaukset kolmanneksi korkeimmalta, 167 kilosta. Varmana nostajana tunnettu Everi ei kuitenkaan saanut rautoja ylös oikean käden otteen livetessä.

- Olisi varmaan pitänyt puristaa vielä enemmän. Jotenkin tanko tuntui aika liukkaalta ja niin se lipesi muutaman millin, joka riitti "pummiin". Kevyeltä se kyllä tuntui ja ehkä siksi toinen yritys olikin vähän varovainen, kertasi Everi

Kolmannella yrityksellä raudat sitten nousivat kevyesti miehen hallitessa hienosti hermonsa. Jos siinä olisi tullut epäonnistuminen, tulos olisi jäänyt saamatta. Tempaustuloksissa Everi oli lopulta 21.

Työnnössä kaikki irti taktikoiden

Työntö on perinteisesti Antti Everille vähän heikompi laji. Nytkin alkupainot 195 olivat ryhmän toiseksi alimmat. Se nousi varmasti ja näin sijoitus ainakin lähelle pistesijaa oli varmistettu. Everi oli laskenut huoltojoukkoineen, etta uusi työntöennätys 204 kiloa on sijoituksen kannalta todennäköisesti kriittinen paino. Sillä ohitettaisiin useita kilpailijoita, mm. C-ryhmän voittaja tasatuloksella, mutta pari kiloa kevyempänä.

Lähes 35 asteisessa kilpailusalissa ei turhia yrityksiä yli 200 kilon raudoilla pysty tekemään ja niin Everille ladattiin tankoon heti toiseen yritykseen tuo 204 kiloa. Koskaan Antti ei ollut ennen saanut rautaa rinnallekaan, eikä se kyykystä noussut nytkään, vaikka mies kuinka yritti.  Ennen viimeistä yritystä muuttui onnistuminen vielä tärkeämmäksi lopullisen sijoituksen kannalta. Huoltojoukot - isä, pikkusisko ja muut paikalla olleet suomalaiset - noituivat, rohkaisivat, uhkailivat, kannustivat ja antoivat teknisiä ohjeita.

Tampereen Pyrinnön mies tarttui tankoon viime sekunneilla ja näytti jo siltä, että rauta jää jälleen kyykkyyn, mutta jostain löytyi vielä pieni voimanpisara ja tanko nousi kuin nousikin rinnalle.  Ylöstyöntö olikin sitten yhtä "betonia" ja miehen ennätys oli noussut jälleen kilolla. Työnnön sijoitus oli 20.

Mikäli viimeinen nosto olisi epäonnistunut sijoitus olisi pudonnut 24:ksi, mutta nyt Everi päätyi yhteistuloksessa peräti 17. sijalle, mikä tietää, että ollaan varsin lähella olympiarankingin 15. sijaa, ja ilmeistä paikkaa Pekingiin. Harvoin taktikointi onnistuu niin hienosti kuin nyt Antti Everilla. Kuusi kiloa yhteistuloksessa toi 7 sijaa parannusta!

- Hieno päätos ensimmäisissä MM-kisoissani. Tietenkin harmittaa tempauksen alkupainoon jäänti, mutta työntö korvasi kyllä sen moninverroin. valmentajani Jaakko Kailajärven kanssa laskettiin, etta lähelle 380 kilon yhteistulosta olisi mahdollista päästä, ennätyksenihan on 374, kaiken mennessä aivan nappiin. Joka tapauksessa jo nyt olen erittäin tyytyväinen tulokseeni ja luulen, että katsellessani virallista tuloslistaa ja jälkeeni jättämiäni nimiä, tyytyväisyys vain lisääntyy. Toisaalta pitää olla realisti. Maailman kärkikymmenikkö on vielä varsin kaukana.

Painonnoston olympiapaikoista yli puolet jaetaan nyt päättyvien MM-kilpailujen jälkeen. Mikään maa ei kuitenkaan saa jokaiseen sarjaa nostajia, koska kokonaismäärä on rajoitettu miehissä 170:een ja naisissa 90. Tämä tarkoittaa sitä, että MM-kilpailujen sijoitus toisi todennäköisesti olympialaisissa selvästi paremman paikan tulosluettelossa. Suomalaisten mahdolliset olympiapaikat ratkeavat vasta ensi keväänä EM-kilpailujen jälkeen.

Mestaruus Latviaan

Illan A-ryhmässä ennakkosuosikki Latvian Viktors Scerbatihs otti mestaruuden voittamalla Venäjän Evgeni Chigishvin vaivaisella yhdellä kilolla. Ero tuli jo tempauksessa, joka aikaisemmin on ollut venäläisen paraatilaji. Pronssi meni Qatariin.

Matti Everi, Chiang Main, Thaimaa


Takaisin edelliselle sivulle
Porissa nostettiin rautaa torstaina

Porissa nostettiin rautaa torstaina

Porin urheilutalon painonnostosalissa kilpailtiin torstaikansalliset ja jo perinteeksi muodostuneen MR-cupin viides osakilpailu.

Lue lisää
Anna Everi ennätyksellään viides EM-kisoissa

Anna Everi ennätyksellään viides EM-kisoissa

Porilaisnostaja Anna Everi lunasti häneen kohdistuneet odotukset painonnoston EM-kisoissa Tbilisissä.

Lue lisää
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Porissa järjestettiin painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut 24.-25.5.2014.

Lue lisää
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porin urheilutalolla 21.-22.5.

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porin urheilutalolla 21.-22.5.

Puntti-Karhut järjestää jälleen ensi viikonvaihteessa kotimaiset painonnoston arvokilpailut.

Lue lisää
Satakunnan naiset ennätystyöntöihin EM-lavalla

Satakunnan naiset ennätystyöntöihin EM-lavalla

Maamme kaksi parasta naispainonnostajaa – ja monen mielestä myös parasta miehetkin mukaan laskien – Kankaanpään Voimailijoiden Heidi Harju ja Puntti-Karhujen Anna Everi ylsivät molemmat uusiin Suomen ennätyksiin eilen EM-painonnostossa.

Lue lisää
Anna Everille jälleen uusi Suomen ennätys

Anna Everille jälleen uusi Suomen ennätys

Puntti-Karhujen menetys viikonvaihteen painonnoston SM-kilpailuissa Rovaniemellä oli varsin kaksijakoinen.

Lue lisää