Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntiselle kahden ottelun kilpailukielto

 

FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntiselle kahden ottelun kilpailukielto


Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä on määrännyt FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntiselle kahden ottelun kilpailukiellon tämän ottelun Loviisan Tor - FBT Pori jälkeen antamien lausuntojen vuoksi. Läntinen sanoi ottelun jälkeen erotuomarien tuominneen ottelussa puolueellisesti. FBT Porille kilpailu- ja kurinpitoryhmä määräsi samalla 150 euron sakon. Ismo Läntinen kärsii rangaistuksensa runkosarjan päätöskierroksen ottelussa Tapanilan Erä - FBT Pori sekä liigakarsinnan ensimmäisessä ottelussa tai ensi kauden ensimmäisessä ottelussa riippuen siitä, pelaako FBT Pori liigakarsinnassa.

Asia tuli käsittelyyn ottelun erotuomarien tekemän ilmoituksen sekä Salibandyliiton toimitusjohtajan ja kilpailupäällikön päätöksen nojalla.

Asian käsittelyssä päävalmentaja Ismo Läntinen ei kiistänyt antaneensa ottelun Loviisan Tor - FBT Pori jälkeen julkisuuteen lausuntoa, jossa hän sanoi erotuomarien olleen ottelussa puolueellisia viheltäen hänen joukkuettaan vastaan. Läntinen katsoi vastineessaan kuitenkin, että hänen lausuntonsa kuuluisi normaalin arvostelun piiriin, jollaista erotuomarien tulee kestää.

Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä katsoo, että erotuomaritoiminnan arvosteleminen urheilussa kuuluu lähtökohtaisesti sananvapauden piiriin. Erotuomari toimii luonteeltaan julkisessa tehtävässä ja on siten alttiina saamaan toiminnastaan myös arvostelua. Erotuomarin toiminnan arvostelu on hyväksyttävää, kunhan kritiikki on luonteeltaan asiallista eikä siinä kajota erotuomarin henkilöön tai sillä ei muutoin ole loukkaamistarkoitusta.

Läntisen ottelun erotuomareita kohtaan esittämä arvostelu ei antaisi aihetta toimenpiteisiin, jos Läntinen olisi pitäytynyt toteamaan, että erotuomarit olisivat toimineet hänen mielestään virheellisesti tai että erotuomarit olisivat tehneet vääränsisältöisiä päätöksiä. Läntinen on kuitenkin väittänyt ottelun erotuomarien toimineen puolueellisesti. Tällainen väite sisältää väittämän siitä, että erotuomarit olisivat tietoisesti suosineet toista pelaavista joukkueista. Kaiken erotuomaritoiminnan lähtökohtana urheilussa on ehdoton puolueettomuus ja objektiivisuus. Läntisen esittämä väite ottelun erotuomarien puolueellisuudesta asettaa kyseenalaiseksi erotuomarien toiminnan vilpittömyyden. Tällainen väite erotuomareita kohtaan esitettynä on erittäin vakava ja loukkaava. Viime kädessä väite kyseenalaistaa kyseisten erotuomareiden soveltuvuuden toimia erotuomaritehtävissä. Läntisen väite kohdistuu tällä tavoin myös ottelun erotuomareihin henkilöinä, jolloin raja sallitun arvostelun ja kielletyn henkilökohtaisuuksiin menevän ja loukkaavan arvostelun välillä on ylittynyt. Kyse on tällöin erotuomarin henkilöön kohdistuvasta sallitun kritiikin rajat ylittävästä arvostelusta eikä asiallisesta erotuomaritoiminnan kritiikistä.

Ismo Läntisellä ja FBT Porilla on mahdollisuus valittaa päätöksestä viikon kuluessa Salibandyliiton valituslautakunnalle.

Salibandyiligan tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJani Kannosto vapautettu Karhujen päävalmentajan tehtävästä

Jani Kannosto vapautettu Karhujen päävalmentajan tehtävästä

Karhujen edustusjoukkueen päävalmentajana toiminut Jani Kannosto on vapautettu tänään maanantaina tehtävästään. Divarijoukkueen uudeksi päävalmentajaksi loppukauden mittaisella sopimuksella on nimitetty Pekka Nylund.

Lue lisää
NST haki helpot pisteet Porista

NST haki helpot pisteet Porista

Karhujen vuoden 2018 ensimmäinen viikonloppu sai ikävän päätöksen, kun sunnuntaina vieraana käynyt NST vei pisteet mennessään Lappeenrantaan.

Lue lisää
Karhujen tuplaviikonloppu päättyy NST:n kanssa

Karhujen tuplaviikonloppu päättyy NST:n kanssa

Porilaisjoukkueen taistot Divarissa jatkuvat sunnuntaina, kun Porin Urheilutalon pihalle kaartaa linja-auto Lappeenrannasta. Sarjassa kuudentena majaileva NST saapuu Karhujen vieraaksi.

Lue lisää
Karhujen vuosi alkoi karvaalla jatkoaikatappiolla

Karhujen vuosi alkoi karvaalla jatkoaikatappiolla

Divarin kevätkausi pyörähti käyntiin loppiaisena, kun Porin Urheilutalolla kohtasivat Karhut ja Joensuun Josba. Kauden avauskohtaamisen tavoin myös toisesta mittelöstä muodostui tiukka. Ottelun ratkaisu nähtiin yhdeksän sekuntia ennen jatkoajan päätöstä.

Lue lisää
Karhujen vuosi alkaa kotiotteluilla

Karhujen vuosi alkaa kotiotteluilla

Miesten Divari palaa joulutauolta Loppiaisena, kun päivän ainoassa pelissä Karhut saa kotikentälleen vastaansa Joensuun Josban.

Lue lisää
Markus Hautaoja jatkaa Karhuissa kaudella 2018-19

Markus Hautaoja jatkaa Karhuissa kaudella 2018-19

Salibandyn Divarissa pelaava Karhut on solminut ensimmäisen jatkosopimuksen ensi kaudeksi. Joulutauon aikana nimensä sopimuspaperiin laittoi hyökkääjä Markus Hautaoja.

Lue lisää