Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntiselle kahden ottelun kilpailukielto

 

FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntiselle kahden ottelun kilpailukielto


Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä on määrännyt FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntiselle kahden ottelun kilpailukiellon tämän ottelun Loviisan Tor - FBT Pori jälkeen antamien lausuntojen vuoksi. Läntinen sanoi ottelun jälkeen erotuomarien tuominneen ottelussa puolueellisesti. FBT Porille kilpailu- ja kurinpitoryhmä määräsi samalla 150 euron sakon. Ismo Läntinen kärsii rangaistuksensa runkosarjan päätöskierroksen ottelussa Tapanilan Erä - FBT Pori sekä liigakarsinnan ensimmäisessä ottelussa tai ensi kauden ensimmäisessä ottelussa riippuen siitä, pelaako FBT Pori liigakarsinnassa.

Asia tuli käsittelyyn ottelun erotuomarien tekemän ilmoituksen sekä Salibandyliiton toimitusjohtajan ja kilpailupäällikön päätöksen nojalla.

Asian käsittelyssä päävalmentaja Ismo Läntinen ei kiistänyt antaneensa ottelun Loviisan Tor - FBT Pori jälkeen julkisuuteen lausuntoa, jossa hän sanoi erotuomarien olleen ottelussa puolueellisia viheltäen hänen joukkuettaan vastaan. Läntinen katsoi vastineessaan kuitenkin, että hänen lausuntonsa kuuluisi normaalin arvostelun piiriin, jollaista erotuomarien tulee kestää.

Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä katsoo, että erotuomaritoiminnan arvosteleminen urheilussa kuuluu lähtökohtaisesti sananvapauden piiriin. Erotuomari toimii luonteeltaan julkisessa tehtävässä ja on siten alttiina saamaan toiminnastaan myös arvostelua. Erotuomarin toiminnan arvostelu on hyväksyttävää, kunhan kritiikki on luonteeltaan asiallista eikä siinä kajota erotuomarin henkilöön tai sillä ei muutoin ole loukkaamistarkoitusta.

Läntisen ottelun erotuomareita kohtaan esittämä arvostelu ei antaisi aihetta toimenpiteisiin, jos Läntinen olisi pitäytynyt toteamaan, että erotuomarit olisivat toimineet hänen mielestään virheellisesti tai että erotuomarit olisivat tehneet vääränsisältöisiä päätöksiä. Läntinen on kuitenkin väittänyt ottelun erotuomarien toimineen puolueellisesti. Tällainen väite sisältää väittämän siitä, että erotuomarit olisivat tietoisesti suosineet toista pelaavista joukkueista. Kaiken erotuomaritoiminnan lähtökohtana urheilussa on ehdoton puolueettomuus ja objektiivisuus. Läntisen esittämä väite ottelun erotuomarien puolueellisuudesta asettaa kyseenalaiseksi erotuomarien toiminnan vilpittömyyden. Tällainen väite erotuomareita kohtaan esitettynä on erittäin vakava ja loukkaava. Viime kädessä väite kyseenalaistaa kyseisten erotuomareiden soveltuvuuden toimia erotuomaritehtävissä. Läntisen väite kohdistuu tällä tavoin myös ottelun erotuomareihin henkilöinä, jolloin raja sallitun arvostelun ja kielletyn henkilökohtaisuuksiin menevän ja loukkaavan arvostelun välillä on ylittynyt. Kyse on tällöin erotuomarin henkilöön kohdistuvasta sallitun kritiikin rajat ylittävästä arvostelusta eikä asiallisesta erotuomaritoiminnan kritiikistä.

Ismo Läntisellä ja FBT Porilla on mahdollisuus valittaa päätöksestä viikon kuluessa Salibandyliiton valituslautakunnalle.

Salibandyiligan tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKarhujen otteluohjelma selvillä

Karhujen otteluohjelma selvillä

Salibandyliiga käynnistyy syyskuun 16. päivä kuuden ottelun voimin. Avauskierroksella porilaisjoukkue matkaa vieraskentälle EräViikinkien vieraaksi. Karhujen toistaiseksi viimeisin Salibandyliigan runkosarjan ottelu on maaliskuulta 2012 juuri vieraskentällä Tapanilan Erää vastaan.

Lue lisää
Tatu Ruohonen palaa Karhuihin

Tatu Ruohonen palaa Karhuihin

Karhujen liigajoukkue on solminut vuoden sopimuksen puolustaja Tatu Ruohosen kanssa. Viimeiset neljä kautta Ruohonen on edustanut Salibandyliigassa pelannutta Rauman SalBaa.

Lue lisää
Karhuille kolme uutta pelaaja

Karhuille kolme uutta pelaaja

Salibandyliigaan noussut Karhut on solminut pelaajasopimukset kolmen uuden pelaajan kanssa. Porilaisjoukkueen riveihin siirtyvät maalivahti Roope Mutka sekä puolustajat Roni Tuomela ja Joonas Poutanen.

Lue lisää
Karhuille seitsemän jatkosopimusta

Karhuille seitsemän jatkosopimusta

Divarin mestaruuden voittanut Karhut on solminut jatkosopimukset seitsemän junioripelaajansa kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella nähdään hyökkääjät Eero Harjula, Petteri Santi, Janne Kuusiluoto ja Elias Kauppi sekä puolustajat Atte Ståhle, Jankke Virtala ja Paavo Kankaanpää.

Lue lisää
Karhujen pisterohmut jatkavat joukkueessa

Karhujen pisterohmut jatkavat joukkueessa

Salibandyliigaan noussut Karhut on solminut jatkosopimukset joukkueen pistekärkien kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä jatkavat vuoden sopimuksella kokeneet hyökkääjät Benjamin Lepola ja Ville Salonen.

Lue lisää
Aapo Tamminen jatkaa Karhujen takalinjoilla

Aapo Tamminen jatkaa Karhujen takalinjoilla

Karhut on tehnyt jatkosopimukset takalinjoilla häärivien Aapo Tammisen ja Joni Halmisen kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä jatkaa myös Suomen U19-maajoukkueringissä oleva hyökkääjä Aaro Ollikainen.

Lue lisää