Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntiselle kahden ottelun kilpailukielto

 

FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntiselle kahden ottelun kilpailukielto


Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä on määrännyt FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntiselle kahden ottelun kilpailukiellon tämän ottelun Loviisan Tor - FBT Pori jälkeen antamien lausuntojen vuoksi. Läntinen sanoi ottelun jälkeen erotuomarien tuominneen ottelussa puolueellisesti. FBT Porille kilpailu- ja kurinpitoryhmä määräsi samalla 150 euron sakon. Ismo Läntinen kärsii rangaistuksensa runkosarjan päätöskierroksen ottelussa Tapanilan Erä - FBT Pori sekä liigakarsinnan ensimmäisessä ottelussa tai ensi kauden ensimmäisessä ottelussa riippuen siitä, pelaako FBT Pori liigakarsinnassa.

Asia tuli käsittelyyn ottelun erotuomarien tekemän ilmoituksen sekä Salibandyliiton toimitusjohtajan ja kilpailupäällikön päätöksen nojalla.

Asian käsittelyssä päävalmentaja Ismo Läntinen ei kiistänyt antaneensa ottelun Loviisan Tor - FBT Pori jälkeen julkisuuteen lausuntoa, jossa hän sanoi erotuomarien olleen ottelussa puolueellisia viheltäen hänen joukkuettaan vastaan. Läntinen katsoi vastineessaan kuitenkin, että hänen lausuntonsa kuuluisi normaalin arvostelun piiriin, jollaista erotuomarien tulee kestää.

Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä katsoo, että erotuomaritoiminnan arvosteleminen urheilussa kuuluu lähtökohtaisesti sananvapauden piiriin. Erotuomari toimii luonteeltaan julkisessa tehtävässä ja on siten alttiina saamaan toiminnastaan myös arvostelua. Erotuomarin toiminnan arvostelu on hyväksyttävää, kunhan kritiikki on luonteeltaan asiallista eikä siinä kajota erotuomarin henkilöön tai sillä ei muutoin ole loukkaamistarkoitusta.

Läntisen ottelun erotuomareita kohtaan esittämä arvostelu ei antaisi aihetta toimenpiteisiin, jos Läntinen olisi pitäytynyt toteamaan, että erotuomarit olisivat toimineet hänen mielestään virheellisesti tai että erotuomarit olisivat tehneet vääränsisältöisiä päätöksiä. Läntinen on kuitenkin väittänyt ottelun erotuomarien toimineen puolueellisesti. Tällainen väite sisältää väittämän siitä, että erotuomarit olisivat tietoisesti suosineet toista pelaavista joukkueista. Kaiken erotuomaritoiminnan lähtökohtana urheilussa on ehdoton puolueettomuus ja objektiivisuus. Läntisen esittämä väite ottelun erotuomarien puolueellisuudesta asettaa kyseenalaiseksi erotuomarien toiminnan vilpittömyyden. Tällainen väite erotuomareita kohtaan esitettynä on erittäin vakava ja loukkaava. Viime kädessä väite kyseenalaistaa kyseisten erotuomareiden soveltuvuuden toimia erotuomaritehtävissä. Läntisen väite kohdistuu tällä tavoin myös ottelun erotuomareihin henkilöinä, jolloin raja sallitun arvostelun ja kielletyn henkilökohtaisuuksiin menevän ja loukkaavan arvostelun välillä on ylittynyt. Kyse on tällöin erotuomarin henkilöön kohdistuvasta sallitun kritiikin rajat ylittävästä arvostelusta eikä asiallisesta erotuomaritoiminnan kritiikistä.

Ismo Läntisellä ja FBT Porilla on mahdollisuus valittaa päätöksestä viikon kuluessa Salibandyliiton valituslautakunnalle.

Salibandyiligan tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKarhujen pisterohmut jatkavat joukkueessa

Karhujen pisterohmut jatkavat joukkueessa

Salibandyliigaan noussut Karhut on solminut jatkosopimukset joukkueen pistekärkien kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä jatkavat vuoden sopimuksella kokeneet hyökkääjät Benjamin Lepola ja Ville Salonen.

Lue lisää
Aapo Tamminen jatkaa Karhujen takalinjoilla

Aapo Tamminen jatkaa Karhujen takalinjoilla

Karhut on tehnyt jatkosopimukset takalinjoilla häärivien Aapo Tammisen ja Joni Halmisen kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä jatkaa myös Suomen U19-maajoukkueringissä oleva hyökkääjä Aaro Ollikainen.

Lue lisää
Karhuille tukku jatkosopimuksia

Karhuille tukku jatkosopimuksia

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat hyökkääjät Tomi Jerkku, Eero Vanhatalo, Juho Myllyharju, Tuomas Huhtala, puolustaja Oskari Raittila sekä maalivahti Tomi Bergendahl. Jatkosopimusten jälkeen Karhuilla on kasassa kaikkiaan 12 pelaajasopimusta.

Lue lisää
Antti Vuorinen siirtyy Karhujen riveihin

Antti Vuorinen siirtyy Karhujen riveihin

Salibandyliigaan ensi kaudeksi noussut Karhut on saanut riveihinsä viime kaudella Salibandyliigassa kaikkiaan 21 maalia iskeneen Antti Vuorisen. 23-vuotias hyökkääjä siirtyy Karhujen riveihin Rauman SalBasta.

Lue lisää
Divarin finaalisarja alkaa lauantaina Loviisassa

Divarin finaalisarja alkaa lauantaina Loviisassa

Divari-kausi on edennyt kauden huipennukseen, kun jäljellä on enää kaksi joukkuetta. Finaalisarjassa kohtaavat runkosarjan kolmonen Loviisan TOR ja kuudenneksi sijoittunut Karhut. Kahden perinteikkään seuran kohtaamisessa pelataan mestaruuden lisäksi myös noususta Salibandyliigaan.

Lue lisää
Jani Kannosto vapautettu Karhujen päävalmentajan tehtävästä

Jani Kannosto vapautettu Karhujen päävalmentajan tehtävästä

Karhujen edustusjoukkueen päävalmentajana toiminut Jani Kannosto on vapautettu tänään maanantaina tehtävästään. Divarijoukkueen uudeksi päävalmentajaksi loppukauden mittaisella sopimuksella on nimitetty Pekka Nylund.

Lue lisää