Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhut aloittaa harjoituskautensa ja valmistautumisensa kesään 2008

 
Pesäkarhut aloittaa harjoituskautensa ja valmistautumisensa kesään 2008

Pesäkarhujen naisten superpesisjoukkueen lepo- ja omaharjoittelujakso alkaa olla päätöksessään ja paluu yhteisharjoitteluun tapahtuu tulevassa viikonvaihteessa. "Harjoitusryhmäämme kuuluu nyt kuusitoista pelaajaa, joista kaksi on täysin uusia. Lapualta saapuva Niina Mäkiviita edustaa kokemusta ja Ylihärmästä Poriin opiskelemaankin tullut Suvi Rantanen on taas nuorimmasta päästä harjoitusryhmässä. Ryhmän koko on nyt tietoisesti hieman pienempi kuin aikaisempina vuosina, tämä johtuu myös osittain siitä että meiltäkin on lähtenyt harjoitusryhmässä aikaisemmin mukana olleita pelaajia opiskelemaan muualle Suomeen. Ryhmämme on sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta, huomioitavaa on se että kuudestatoista pelaajasta jo kuitenkin neljätoista on pelannut superpesiksessä", Pesäkarhujen urheilutoimenjohtaja Petri Kaijansinkko kertoo. Pesäkarhujen talviharjoituskausi tulee olemaan rakenteeltaan hieman erilainen kuin aikaisempina kausina. " Tämän 2007 vuoden puolella keskitymme niin viikottaisissa ja päivittäisissä harjoituksissa kuin myös kahdessa leiriviikonlopussa pääasiassa fyysisiin asioihin. Juha Flinck kantaa päävastuun harjoitusten vetämisestä ja suunnittelusta, hänelle hyvää tukea antavat Harri ja Nina Kivelä omalla ammattitaidollaan. Vuodenvaihteen jälkeen aloitamme varsinaisen yhteisen lajiharjoittelun. Tällöin myös kahdesti kuukaudessa pidettävät leiriviikonloput painottuvat lajiin ja pelaamiseen. Leiriviikonloppujen toteuttamisesta vastaa pelinjohtajamme Jarmo Ania ja viikolla tapahtuvan lajiharjoittelun vetämisestä vastaa allekirjoittanut yhdessä Mikko Järvenpään kanssa", Kaijansinkko toteaa talven harjoittelusta.

HalliSM-kilpailuissa mestaruus puolustettavana

Pesäkarhut osallistuu tulevanakin talvena luonnollisesti halleissa pelattavaan hallism-kilpailuun. Helmikuun puolivälissä pelataan alkuturnaukset,joista yksi on todennäköisesti Porissa. Alkuturnausten parhaat selviävät luultavimmin Seinäjoella maaliskuun puolivälissä pelattavaan lopputurnaukseen. Pesäkarhut puolustaa viime talvelta hallimestaruutta. Perinteisestä kevään harjoitusleiristä Pesäkarhujen naisten joukkue tekee päätöksiä lähiviikkoina. " Omarahoitteiselle leiriviikolle lähdemme maaliskuun
lopulla, mikäli lähtijöitä on riittävästi. Ketäänhän matkaan ei voi pakottaa, koska jokainen meillä maksaa matkansa itse", Kaijansinkko sanoo.

Päättyneellä kaudella ennätyksellinen yleisökeskiarvo ja huikeat tv-aikalukemat

Kausi 2007 oli Pesäkarhuille menestyksekäs niin yleisömääriltään kuin medianäkyvyydeltäänkin. Urheilullisesti jääminen niukasti mitalitavoitteesta jättää tavoiteltavaa ja haastetta sopivasti kaudelle 2008. Pesäkarhut keräsi kotiotteluihinsa keskimäärin 1115 katsojaa. Lukema oli ylivoimainen naisten superpesiksessä, lähimmäksi pääsivät Lappeenranta ja Jyväskylä hieman yli 700 katsojan keskiarvoillaan. Naisten superpesistä koko maassa kävi katsomassa keskimäärin 515 katsojaa/ottelu, naisten superpesis onkin edelleen maamme ylivoimaisesti seuratuin naisten palloilusarja. Pesäkarhujen medianäkyvyys ja erityisesti TV-aika oli kaudella 2007 erinomainen. Pesäkarhujen naisten superpesisjoukkue esiintyi valtakunnallisilla maksuttomilla tv-kanavilla yhteensä 16 tunnin ajan. Myös tuo lukema on aivan huippuluokkaa eri lajeja ja joukkueita vertailtaessa. Kaudella 2008 Pesäkarhujen tv-näkyvyys tulee myös olemaan varmaa, sillä Superpesiksen tv-sopimus jatkuu Ylen ja Urheilukanavan kanssa. Jo nyt tiedetään että 7.6.08 Viipurissa pelattava superpesisottelu Lappeenrannan ja Pesäkarhujen välillä tullaan televisioimaan." Tuo Viipurin ottelu tulee olemaan ensi kesän yksi kohokohtia. Olemme todella innolla mukana tässä Lappeenrannan ideoimassa hankkeessa ja tulemme järjestämään sen yhteyteen myös yhteistyökumppaneillemme suunnattuja juttuja. Uskon tapahtuman olevan ikimuistoinen myös kaikille pelaajille, on kuitenkin todella harvinaista päästä pelaamaan pesistä Venäjälle ja pelata kuitenkin siellä myös oikeista sarjapisteistä", Pesäkarhujen urheilutoimenjohtaja Petri Kaijansinkko valottaa jo nyt ensi kesän erikoistapahtumasta.

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Pesäkarhut käänsi tasaisen ottelun edukseen

Pesäkarhut käänsi tasaisen ottelun edukseen

Pesäkarhut vastaan Lipottaret ottelu oli ennakko-odotusten mukaan tasainen. 1162 päisen yleisön edessä Pesäkarhut kuitenkin pääsi kirimään ohi ja vei ottelun nimiinsä 1-0.

Lue lisää
Milla Lindströmin nopeutta nähdään myös ensi kaudella Pesäkarhuissa

Milla Lindströmin nopeutta nähdään myös ensi kaudella Pesäkarhuissa

Viime vuoden etenijäkuningatar Milla Lindström pukee tulevalla kaudella jo tutuksi tulleen Pesäkarhujen pelipaidan ylleen.

Lue lisää
Susanna Puiston maila viuhuu myös ensi kaudella

Susanna Puiston maila viuhuu myös ensi kaudella

Naisten superpesiksen eliittiin jo pitkään kuulunut Susanna Puisto on tärkeä palanen ensi kauden joukkuetta. Puisto kertoo päätöksen olleen helppo ja hän haluaa olla mukana kolmen vuoden projektissa loppuun asti.

Lue lisää
Milla Jakonen ja Venla Rapila jatkavat Pesäkarhuissa

Milla Jakonen ja Venla Rapila jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhujen on solminut pelaajasopimukset Milla Jakosen ja Venla Rapilan kanssa. Sopimukset kattavat kauden 2018.

Lue lisää
Pesäkarhuille ensimmäinen voitto puolivälierissä

Pesäkarhuille ensimmäinen voitto puolivälierissä

Pesäkarhut nappasi suvereenin 2-0 voiton Rauman Lukosta kotikentällään Erku-Areenalla tiistai-illalla. Porilaisten peli oli kylmäpäistä, eikä virheisiin sorruttu niin paljoa, kuin mitä vastustaja joutui kokemaan.

Lue lisää
Pesäkarhut kaatoi Oulun kotikentällään

Pesäkarhut kaatoi Oulun kotikentällään

Pesäkarhut jatkoi positiivisia peliotteitaan tiistai-illalla Erku-Areenalla sarjanousija Oulun Lipottaria vastaan. Porilaisten alun juoksujuhlasta huolimatta ottelusta kehkeytyi jännittävä kamppailu aina viime metreille saakka.

Lue lisää