Jaro Akatemia - 100Unta Akatemia 1-2

100Unta Akatemia otti avausvoiton Talenttiakatemioiden Valiolohkon SM-sarjassa kukistettuaan kovavauhtisessa ottelussa Jaro Akatemian Pietarsaaren Tellushallin erinomaisella alustalla 2-1. Puoliaika oli 1-0 100Unta Akatemialle. Peli alkoi erittäin kovalla vauhdilla, jossa molemmat joukkueet loivat hyökkäyspäässä hyviä tilanteita. Jaro Akatemia oli ensimmäiset 25 minuuttia niskan päällä ja vain 100Unta Akatemian maalivahdin Justus Uussaaren erinomaiset torjunnat pitivät pelin 0-0:ssa. 100Unta Akatemia sai 26. minuutilla kulman, jonka jälkitilanteesta 100Unta Akatemian Verneri Salminen laukaisi voimalla pienestä kulmasta johtomaalin. Peli jatkui maalin jälkeen tasaisena ja molemmilla joukkueilla oli hyviä maalintekomahdollisuuksia. Toisen puoliajan 51. minuutilla 100Unta Akatemian Aleksi Nurminen murtautui vahvasti keskeltä läpi ja teki satakuntalaisten toisen maalin sijoittamalla pallon ohi vastaantulevan maalivahdin. Maalin jälkeen Jaro Akatemia nosti ryhmitystä, mutta he eivät pystyneet luomaan kunnollisia tekopaikkoja. Vastaavasti 100Unta Akatemialla oli useita hyviä tilaisuuksia tehdä lisämaaleja. Pelin loppu oli kahden väsyneen joukkueen taistelua. Jaro Akatemia sai tasoituksen 88. minuutilla, jolloin Mika Pitkänen onnistui nostamaan pallon maalin takakulmaan. Aika loppui kuitenkin kesken pietarsaarelaisille ja satakuntaiset saivat ensimmäisen voittonsa.

100Unta Akatemian valmentajat Samu Koski ja Sami Rintanen olivat tyytyväisiä koko joukkueen puolustuspeliin. Joukkue pelasi tiivistä puolustuspeliä annettujen ohjeiden mukaan ja palloa pystyttiin nyt pelamaan helpoilla syötöillä paremmin omille kuin edellisessä ottelussa. Hyökkäysten päättämiseen kuitenkin vaaditaan lisää tarkuutta. Ratkaisusyötöt jäivät liian usein vastustajan puolustuslinjaan ja maalintekotilanteissa oltiin epätarkkoja.

100Unta Akatemian puolustus pelasi kokonaisuudessaan hyvin. Maalivahti Justus Uussaari oli yksi joukkueen tukipylväistä. Varsinkin pelin alussa hän piti joukkuetta pystyssä hyvillä torjunnoillaan. Nico Rinne vasempana puolustajana oli ohittamaton ja puolustuksen keskustassa Eetu Setänen hallitsi ilmatilaa. Verneri Salminen yhdessä Aleksi Nurmisen kanssa onnistui keskikentällä hyvin.

Jaro Akatemia - 100Unta Akatemia 1-2 (0-1)
26 min Verneri Salminen 0-1
51 min Aleksi Nurminen 0-2
88 min Mika Pitkänen 1-2

Aloituskokoonpano(suluissa syntymävuosi, seura): Justus Uussaari (91, P-Iirot)- Nico Rinne (90,P-iirot), Eetu Setänen (91, P-Iirot), Antti Horjanheimo(90, P-Iirot), Jere Nokkonen ( 90, MuSa)  - Verneri Salminen (91, P-Iirot), Kari-Pekka Koivunen (89, Jazz-J) (==>Janne Tahvanainen 86 min), Aleksi Nurminen ( 89, Jazz-J)(==>Arto Heinäsuo 78 min) -  Dani Österlund (90, MuSa) ==>Jussi Välilä 75 min), Sami Kauppi (90, MuSa) ==>Juho Lehtovaara 67 min), Roope Raunio ( 90, P-Iirot) (==> Jussi Uhlbeck 86 min )
Vaihdossa: Tommi Heinonen (91, Jazz-J), Janne Tahvanainen (90, P-Iirot), Arto Heinäsuo( 89, Jazz-J), Jussi Välilä ( 90, MuSa), ), Juha Lehtovaara(90,P-Iirot), Jussi Uhlbeck (90, MuSa)

100Unta Akatemian tiedotteesta / UrheiluPori.com

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.