Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ostetaan: toimivat ja paljon käytetyt lihakset

 
Ostetaan: toimivat ja paljon käytetyt lihakset

Loppuvuoden juhlakausi on jälleen alkamassa, eikä sen tunnettua vaikutusta vartalon muotoihin pidä väheksyä. Niinpä penkkiurheilijan vaimo päätti tänä vuonna varautua mässäilyn seurauksiin hieman etukäteen ja kerätä rohkeutta paikallisiin kuntosaleihin tutustumiseen. Kuntosaleihin siitä syystä, että siellä nyt kai saa parhaiten siirrettyä väärät muodot oikeisiin paikkoihin.

Projekti aloitettiin kuntosalimainosten vilkuilulla. Niissä näkyy pääosin kauniita ja iloisia ihmisiä laitepaljouden keskellä. Hmm, vaikuttaa lupaavalta. Tässä vaiheessa kuitenkin muistin kerroksista välähtää kuva epävarmasta lukiolaisesta, joka joutui liikuntatunnilla naisellisista syistä jättämään uinnin väliin ja korvaamaan sen kuntosalihuhkimisella. Seisominen tuntemattomassa laiteviidakossa ja opastuksen kerjääminen miespuoliselta lihaksiaan pullistelevalta luokkatoverilta ei juuri kohottanut itsetuntoa. Mutta ehkä mainostavilla saleilla kaikki on toisin: ainakin ne kehuskelevat juuri asiantuntemuksellaan ja hyvällä palvelulla.

Tehdäänpä tarkentava inventaario. Mitä toimenpiteitä oma kroppa vaatisi? No, jotain millä saisi aikaan lihaksia. Vatsalihasten suhteen penkkiurheilijan vaimo on jo valmis heittämään pyyhkeen kehään, ne pysyvät todennäköisesti ikuisesti näkymättömissä. Mutta pakaroissa ja siitä alaspäin riittää varmaankin hedelmällistä maaperää. Käsivarsissa samoin, niissä jo hyvällä tahdolla jonkun lihaksen erottaakin. Täytynee tunnustaa, että penkkiurheilijan vaimo nostelee kotioloissa säännöllisen epäsäännöllisesti käsipainoja ja käyttää aikanaan fysioterapeutilta ”lainattua” jumppanauhaa. Siinä on kovin vastus, koska fysioterapian alussa allekirjoittanut omisti vain täysin voimattomat letkukäsivarret.

Mitä kuntosalilla kannattaisi kokeilla? Ehkä spinningiä tai funktionaalista jumppaa? Spinning on kuulemma aika rankkaa. Viimeksi mainittu kuulostaa tehokkaalta, mutta sisältö on asiaa tuntemattomalle hämärän peitossa. Rasvanpolttolattari taas kuulostaa kivalta vaihtoehdolta, mutta kuinkahan hyvin siinä täytyy osata tanssia…
On ehkä aika myöntää itselleen, että kuntosaliharjoittelu jää vain haaveeksi. En kerta kaikkiaan rohkene siihen, olen surkea raukka. Mutta onhan tässä sentään pieni valonpilkahdus. Parempia aikoja odotellessa lupaan viidennentoista kerran alkaa polkea sitä aviomiehen vaateripustimenaan käyttämää kuntopyörää. Siis jollei jollakulla satu olemaan lihaksia myytävänä.

Tuijottaako ihanneihmisemme vain omaan napaansa?

Kuntosalimainosten tutkiminen johdatti yllättäen pohtimaan myös hiukan syvällisempiä asioita. Esimerkiksi sitä, minkälainen oikeastaan on meidän aikamme ihanneihminen. Hänhän on virkeä ja pirteä paitsi fyysisesti, myös mieleltään. Hän kuntoilee ja kiinnittää huomiota terveelliseen ruokavalioon. Vastoinkäymiset eivät lannista häntä, vaan yllyttävät päinvastoin jatkamaan eteenpäin ja pitämään entistä parempaa huolta itsestään.

Tässä kaikessa ei tietenkään ole mitään vikaa, ja varmasti hyvä fyysinen kunto vaikuttaa myös henkiseen hyvinvointiin. Omaan napaan tuijottamisella on kuitenkin myös kääntöpuolensa. Keskitymmekö ajoittain liikaa huolehtimaan vain omasta kunnostamme läheistemme kustannuksella?

Tätä kysymystä miettiessä oli positiivista huomata, että jotkin kuntosaleista mainitsivat mainoksissaan myös sanan ”perhe”. Ei ole siis mahdoton ajatus tehdä salilla käymisestä myös perheen yhteistä harrastusta. Haluaisin nähdä tämän merkkinä siitä, ettemme ole vielä kokonaan uhranneet toisista ihmisistä välittämistä itsekkyyden alttarille.

penkkiurheilijanvaimo@urheilupori.com  
 


Takaisin edelliselle sivulle
UrheiluSuomi.com etsii uusia avustajia

UrheiluSuomi.com etsii uusia avustajia

Kiinnostaako sinua urheilu? Haluatko päästä lähemmäksi tapahtumia kuin mitä olet aiemmin päässyt?

Lue lisää
UrheiluSuomi.comin sivustolle muutoksia

UrheiluSuomi.comin sivustolle muutoksia

UrheiluSuomi.comin sivusto on laajentunut syyskuun alussa kattamaan myös Hämeenlinnan ja Kuopion.

Lue lisää
SH4 jakoi ensimmäiset apurahat

SH4 jakoi ensimmäiset apurahat

Sami Hyypiän perustama hyväntekeväisyysyhdistys, SH4 tukirengas, jakoi ensimmäiset apurahat keskiviikkona Vantaalla.

Lue lisää
Lahden vuoro liittyä mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

Lahden vuoro liittyä mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

Uusin tulokas UrheiluSuomi.comin sivustolla on Lahti. Lahden sivuston sisältöä päivitetään ja kehitetään vähitellen kesän aikana.

Lue lisää
Vantaa mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

Vantaa mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

UrheiluSuomi.comin sivusto sisältää jatkossa myös Vantaan.

Lue lisää
UrheiluSuomi.comin sivusto laajenee - uusin tulokas Espoo

UrheiluSuomi.comin sivusto laajenee - uusin tulokas Espoo

UrheiluSuomi.comin sivusto on laajentunut kattamaan myös Espoon.

Lue lisää