Voittoputki poikki Vaasassa

Arkipeli vieraissa ja pitkä bussimatka työpäivän päätteeksi ei näyttänyt sopivan porilaisille. PoPa oli ottelun alussa syväjäässä kuin Han Solo Jabba The Hutt'in valtakunnassa.

Kåre Björkstrand murtautui laidalta heittämällä läpi ja tykitti pallon maalin takakulmaan, kun ottelua oli pelattu vain 39 sekuntia.

Ruutupaidat jatkoi alkurynnistystään, mutta Jaakko Laitinen kuittasi pelin tasoihin. Nopeaa kuljetusta seurasi terävä laukaus alakulmaan. Maalillaan "Lämmi" nousi myös PoPan sisäisen pörssin kärkeen tehoilla 4+6=10.

Nopea tasoitus ei herättänyt PoPaa, vaan Rautapojat vyöryttivät hyökkäyksiä vasemmalta, oikealta ja yleensä keskeltä.

Ajassa 11.05 Pasi Nevanperä pääsi irti. Jäätävä viimeistelijä ei erehtynyt päästessään mielipuuhaansa eli pyörimään pallon kanssa boksiin.

Neljä minuuttia myöhemmin Björkstrand löysi PoPan maalin takatolpalta Sami Korhosen, joka puttasi pallon tyhjiin.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä kauden heikointa peliä. Hävisimme kaksinkamppailut, teimme virheitä miesvartioinnissa ja pallollinen pelimme oli heikkoa, PoPan valmentaja Teemu Eskola tiivisti PoPan avauspuolikkaan esityksen.

Tauolla Sinimyrsky kaivoi pelikasseihin unohtuneet taistelukirveet esiin. Päänahkoja ei haluttu myydä ale-hintaan.

Takaa-ajo yltyi hurjimmilleen, kun Vesa Lamminen täräytti pallon 28. minuutin pelin jälkeen maalin takakulmaan. Ruutupaitojen virhetili täyttyi nopeasti, ja kotijoukkue tyytyi vain purkamaan palloa omalta alueelta. RP oli köysissä, enää piti lyödä niitti.

Tyrmäysiskua ei kuitenkaan koskaan tullut, vaikka PoPa painoi pelin väkisin RP:n maalille kerta toisensa jälkeen. Jukka Raivio kilautti maalin yläputkeen ja Vesa Lamminen ampui sarjatulella kohti maalivahti Peter Kauppia tai seinän päätylautoja. Kun kaukolaukaukset eivät tuottaneet tulosta, "Lamppu" yritti kuljettaa pallon kassiin. Pakki veti jalat alta kutosen sisällä, mutta ei rankkaria tällä kertaa.

Maalivahti Juha Ojanperä oli ottelun viimeiset kolme minuuttia mukana ylivoimamyllytyksessä, mutta suurella sydämellä taistellut Ruutupaidat kesti. Näin vaasalaiset saivat aloittaa villin voitontanssin PoPan avaustappion kustannuksella.

- Olen erittäin tyytyväinen siitä, miten pelaajat kokosivat itsensä tauolla. Tällä kertaa tuurikaan ei ollut puolella, mutta tietyissä tilanteissa olisi tarvittu myös malttia, Eskola pohti.

- Kaikki kunnia myös Ruutupaidoille. RP on äärimmäisen kova kotijoukkue, jonka kanssa saadaan hyviä vääntöjä. Pitää ihailla heidän asennetta ja periksiantamattomuutta.

PoPan tulivoimaosastolta puuttui Jarkko Reinikka, joka telottiin Ilves-pelin viimeisillä sekunneilla.

Luotosen hattutemppu MuSan voiton takuu

Lauantain iltapelissä Ylöjärven ”postimerkillä” tilanteita syntyi paljon kumpaankin päähän.

MuSan Martta Perälä nollasi vanhan seuransa

Ottelu alkoi vieraiden paineistaessa. Avauspaikan he loivat jo heti ensimmäisellä minuutilla.

MuSan härkäviikko päättyi voitonjuhliin

KaDy kaatui lauantaina Monnarilla lukemin 2–4 (0–1). Anni-Eliina Luotonen sankaritar hattutempullaan.

MuSaFutsal palasi voittojen tielle

Loppiaisena MuSaFutsal oli matkustanut Kaustisiin kohdatakseen paikallisen Pohjan-Veikot. Kaustisilta joukkue saalisti viime hetken maalilla 3-4 voiton.

MuSan vuosi käynnistyi tappiolla

Helsingistä tuliaisina kauden ensimmäinen tappio varsinaisella peliajalla.

MuSaFutsal murskaava vuoden viimeisessä kotiottelussa

Lauantaina MuSaFutsalin vieraaksi oli saapunut FC OPA Oulusta. Porilaiset eivät jättäneet mitään mahdollisuuksia vierailleen vaan murskasi vieraansa lukemin 9-0.