Honka Akatemia - 100Unta Akatemia

Espoon Tapiolan Esport-areenalla pelattiin lauantaina 01.12.2007 Talenttiakatemioiden SM-sarjaottelu Honka Akatemia-100Unta Akatemia. Peli päättyi vaihtelevien vaiheiden jälkeen vierailijoiden 1-2 (0-1) voittoon. Peli alkoi Honka Akatemian kovalla painostuksella. Satakuntalaisten keskikenttä oli täysin tuuliajolla ja pelaajat olivat honkalaisia jatkuvasti pari askelta perässä. Ainoastaan hongalaisten huono viimeistelytaito piti tilanteen tasana. 100Unta Akatemia koki lisäksi 15 minuutin pelin jälkeen menetyksen, kun maalivahti Justus Uussaari joutui loukkaantuneena sivuun. Tilalle tullut Tommi Heinonen hoiteli kuitenkin leiviskänsä hyvin ja hänet pystyttiin ohittamaan vasta rangaistuspotkussa pelin viime minuuteilla.

Peli tasaantui 20 minuutin jälkeen, jolloin satakuntalaisetkin pääsivät paremmin mukaan peliin. Pelin 39 minuutilla Kari-Pekka Koivunen pääsi vapaasti puskemaan satakuntalaisten johtomaalin. Toisen puoliajan alku oli 100Unta Akatemian. Varsinkin Roope Raunio oikealla laidalla oli jatkuvasti vastustajan puolustuksen riesana ja hänen kova yrityksensä palkittiin maalilla 57 minuutilla. Maaliin antoi Jonne Tuominen mainion läpisyötön. Pelin kova vauhti verotti pelaajien energiaa ja varsinkin satakuntalaisten pelin taso putosi vaihtojen myötä. Toisaalta Honka Akatemia panosti lopussa hyökkäyksiin ja loi jatkuvaa painetta Heinosen maalille. Viimeisillä minuutilla tuomitun rangaistupotkun Ionel Armean latasi voimalla pallon maalin perukoille. Päätösvihellys tuli hongalaisille liian nopeasti ja 100Unta Akatemia sai toisen voittonsa sarjassa.

100Unta Akatemia pelasi taas hyvän vieraspelin taitavaa vastustajaa vastaan. Maalit tulivat valmentajien Samu Kosken ja Sami Rintasen ennalta sovittujen vastahyökkäysstrategian tuloksena. Valmentajat painottivat lisäksi kurinalaisen puolustuspelin tärkeyttä. Varsinkin toisen puoliajan alun vahva peli osoitti, että joukkueessa on myös potentiaalia pelata hyvää hyökkayspeliä.

Tommi Heinonen oli "kylmänä" maalivahtina hyvä. Puolustuksessa Jussi Uhlbeck pelasi varman eleettömästi ja Eetu Setänen katkoi virheettömästi. Hyökkäyksessä Roope Raunio oli varsinkin toisella puoliajalla liekeissä pelaten yhden parhaista peleistään. Jonne Tuominen teki keskikentällä kovasti töitä.

Honka Akatemia - 100Unta Akatemia 1-2 (0-1)
39 min Kari-Pekka Koivunen 0-1
57 min Roope Raunio 0-2
89 min Ionel Armean rp. 1-2

Aloituskokoonpano(suluissa syntymävuosi, seura): Justus Uussaari (91, P-Iirot) (==> Tommi Heinonen 15 min ) - Nico Rinne (90,P-Iirot), Eetu Setänen (91, P-Iirot), Antti Horjanheimo(90, P-Iirot), Jussi Uhlbeck (90, MuSa) (==>Jere Nokkonen 78 min) - Matias Nurmela (90, MuSa) ( ==> Jussi Välilä 23 min), Sami Kauppi (90, MuSa) (==> Kai Sillanpää 46 min), Jonne Tuominen ( 91, Jazz-J) -  Jesse Junnila ( 89, Jazz-J )( ==> Aleksi Nurminen 72 min), Kari-Pekka Koivunen (89, Jazz-J), Roope Raunio ( 90, P-Iirot) (==> Juuso Mäkilä 78 min)
Vaihdossa: Tommi Heinonen (91, Jazz-J), Jussi Välilä (90, MuSa), Jere Nokkonen (90, MuSa), Kai Sillanpää (90, MuSa), Juuso Mäkilä (90, Jazz-J), Aleksi Nurminen (89, Jazz-J)

100Unta Akatemian tiedotteesta / UrheiluPori.com

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.