Jännitysnäytelmä päättyi tasan

PoPa ja Espoon GFT tarjosivat itsenäisyyspäivänä urheilutalon yli 200:lle katsojalle hienon kamppailun. Sinimyrsky joutui jo 1-3-siltaan, mutta lopun raju punnerrus nosti kotijoukkueen tasoihin. Pistemenetys oli GFT:lle kauden ensimmäinen.

Porin Palloilijoiden ja Espoon GFT:n välinen futsal liigan kärkikamppailu alkoi ottelun arvolle sopivasti erittäin juhlallisesti. Kun maajoukkueen päävalmentaja Jouni Pihlaja palkitsi GFT:n Panu Aution Futsal.fi -sivuston Marraskuun pelaajana. Aution pokattua kunniakirja, parketille saapui legendaarinen porilaismuusikko Jussi Hakulinen. Hakulinen esitti Maamme-laulun tunteikkaan tyylikkäästi.

Myös pelaajat esittivät parketilla parastaan. Tosin hohto puuttui vielä ensimmäisen jakson pelistä, joka oli millin tarkkaa ja varmaa kyttäilyä. Jakson paremmat maalintekotilanteet tulivat PoPalle, joka vei myös jakson laukaukset 30-14. Petri Nieminen pääsi läpi Vesa Lammisen hienosta esityöstä, mutta GFT:n J-P Pantsu torjui hienosti. Pantsu ehti myös Lammisen useiden laukausten tielle. Sami Rantalan veto puolestaan jäi pystypuuhun.

- Ensimmäisellä puoliajalla puolustuspakettimme pysyi kasassa erinomaisesti. Pallonhallinta oli GFT:llä, mutta vaaralliset paikat meillä, PoPan valmentaja Teemu Eskola pohti.

Toisella jaksolla GFT sai vyörytyksensä käyntiin. Juha Ojanperän varmat torjunnat pitivät kuitenkin PoPan pelissä mukana. Ajassa 26:04 iski PoPan tehokaksikko Petri Nieminen ja Jaakko Laitinen. Ottelun parhaana palkittu "Lämmi" purjehti laidalta läpi ja "Petu" iski itsensä maalin eteen, josta hän sai sivaltaa pallon tyhjiin. GFT kuittasi vain minuuttia myöhemmin. Maajoukkuekapteeni Jani Modig kahvitti popalaisen sivurajan tuntumassa. Tarkka syöttö löysi Sixten Björkstrandin, joka sai pallon Ojanperän käsien kautta sentin yli maaliviivan. Se riitti.

Popalaiset tulistuivat maalista ja muutamista muista tuomioista. Keltaiset viuhuivat ja virheiden määrä kasvoi nopeasti neljään.

- Päätin ottaa aikalisän ja rauhoitella porukkaa. Virheet olivat täyttymässä ja näytti siltä, että kohta joku lentää pihalle. Porukka viileni vähän liikaakin. Suorastaan jäätyi, Eskola muisteli aikalisää, joka avasi ottelun maalihanat.

Heti aikalisän päätyttyä Modig, Timo Lumivaara ja Risto Salmi sahasivat Sinimyrskyn halki poikki ja pinoon. Hetkeä myöhemmin Modig käveli läpi porilaisten kunniakujan. Peli oli 1-3, ja espoolaisten voitto näytti varmalta.

Sinimyrskyn kapteeni Jarkko Reinikka ei halunnut tyytyä vääjäämättömältä näyttäneeseen tappioon. "Jakke" pumppasi joukkoihin uskoa ja uhoa, jolla peli painettiin väkisin espoolaisten maalille. Maalivahti Ojanperä nousi pyörittämään popalaisten yv-peliä. Hän vapauttikin hienosti Petri Niemisen, jonka syöttö löysi upeaa tulokaskautta pelaavan Jukka Raivion. "Juqi" punnersi pallon väkisin maalin edestä verkkoon. Kavennus antoi Sinimyrskylle aivan uuden vaihteen. Ratkaisijan viitan repi itselleen "Lämmi" Laitinen, joka ampui tasoituksen yli 200:n katsojan suureksi riemuksi.

- Ottelu oli kokonaisuutena hieno tapahtuma, joka varmasti viihdytti yleisöä. GFT:lle pitää antaa tunnustus hienosta pelistä ja tyylikkäästä esiintymisestä. Ei ole mikään ihme, että he ovat sarjan kärjessä, Eskola myönsi.

Jaakko Laitinen on päässyt viime otteluissa loistavaan lentoon. Maajoukkuemies johtaa PoPan pistepörssiä tehoilla 5+7=12.

- Laitinen on tehnyt pisteitä kaikissa seitsemässä ottelussa. Hän on pelannut tasaisen varmasti, mutta nyt häneltä on nähty myös huippusuorituksia, jotka ovat ratkaisseet pelejä meille. "Lämmi" on joukkuepelaaja, johon voi luottaa vaikeassakin paikassa, Eskola kehaisi.

PoPan kausi jatkuu jo lauantaina Oulussa Tervareiden vieraana.

Luotosen hattutemppu MuSan voiton takuu

Lauantain iltapelissä Ylöjärven ”postimerkillä” tilanteita syntyi paljon kumpaankin päähän.

MuSan Martta Perälä nollasi vanhan seuransa

Ottelu alkoi vieraiden paineistaessa. Avauspaikan he loivat jo heti ensimmäisellä minuutilla.

MuSan härkäviikko päättyi voitonjuhliin

KaDy kaatui lauantaina Monnarilla lukemin 2–4 (0–1). Anni-Eliina Luotonen sankaritar hattutempullaan.

MuSaFutsal palasi voittojen tielle

Loppiaisena MuSaFutsal oli matkustanut Kaustisiin kohdatakseen paikallisen Pohjan-Veikot. Kaustisilta joukkue saalisti viime hetken maalilla 3-4 voiton.

MuSan vuosi käynnistyi tappiolla

Helsingistä tuliaisina kauden ensimmäinen tappio varsinaisella peliajalla.

MuSaFutsal murskaava vuoden viimeisessä kotiottelussa

Lauantaina MuSaFutsalin vieraaksi oli saapunut FC OPA Oulusta. Porilaiset eivät jättäneet mitään mahdollisuuksia vierailleen vaan murskasi vieraansa lukemin 9-0.