MyPa Akatemia - 100Unta Akatemia 3-3

MyPa Akatemia ja 100Unta Akatemia tasasivat pisteet Talenttiakatemioiden SM-sarjaottelussa Kuusankosken Sami Hyypiä-areenalla. Lopputulos oli 3-3 vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen. Puoliajalla 100Unta Akatemia johti peliä 3-2.

Peli alkoi 100Unta Akatemian vahvalla otteella ja jo viidennellä minuutilla pallo oli MyPa Akatemian maalivahdin takana. Jesse Junnila antoi hyvän keskityksen vasemmalta ja Juho Patola jatkoi pallon päällään maaliin. Peli jatkui tasaisena, kunnes 25. minuutilla Patola murtautui läpi ja sijoitti takanurkkaan. Tässä vaiheessa peli oli hyvin satakuntalaisten hallussa. MyPa Akatemian Teemu Postila teki maalin pilkulta 32. minuutilla. Maaliin johtanut tapahtuma oli valitettava vahinko, jossa satakuntalainen potkaisi pallon omaan käteensä vaarattomassa tilanteessa. Peli jatkui kuitenkin satakuntalaisten hallinnassa ja puolustajan virheestä Kai Sillanpää pääsi rankaisemaan 42. minuutilla. MyPa panosti vahvasti erikoistilantenteisiin ja toinen maali tuli pitkän sivurajaheiton jälkitilanteesta puolustajan jalan kautta omaan maaliin.Tapahtumaa edelsi selvä satakuntalaisten puolustuksen sekaannus. MyPa Akatemian tasoitus tuli toisen puoliajalla 60. minuutilla. Kulman jälkeen palloa ei saatu toimitettua ylös, vaan se jäi pyörimään laidalle, josta tuli keskitys. Einari Kurittu sai rauhassa pukata tasoituksen maalivahdin yli. Pelin loppu oli 100Unta Akatemian painostusta, kun mypalaiset joutuivat pelaamaan yhden miehen vajauksella viimeiset 20 minuuttia. MyPan keskuspuolustaja joutui käsin repimään läpi päässeen satakuntalaisen nurin. Yhden miehen ylivoima ei auttanut satakuntalaisia tekemään voittomaalia hyvistäkään paikoista. Turha hätäily vei pallot joko maalin ohi tai maalivahdin haltuuun. MyPa Akatemian puolustus pelasi uhrautuvasti ja vastahyökkäykset olivat vaarallisia.

Pelin jälkeen 100Unta Akatemian valmentajat, Samu Koski ja Sami Rintanen, olivat kuin maansa myyneitä. He eivät voineet uskoa lopputulosta. "Voittoa tarjottiin, mutta vain yhden pisteen saatiin", totesi Samu Koski. Rintasen hermoja koitteli kolme päästettyä maalia. "Jos kolme maalia lahjoitetaan vastustajalle, on erittäin vaikeata voittaa peliä". Valmentajat jäivät edelleen kaipaamaan keskikentälle selvää pelin tekijää, henkistä johtajaa. Myös puhetta tarvitaan kentälle, koska pelaajat tulevat eri joukkueista eivätkä harjoittele yhdessä. Pelaajien täytyisi unohtaa satakuntalainen sulkeutuneisuus ja puhumattomuus. Heidän täytyy oppia puhumaan ja ohjaamaan pelin aikana joukkuetovereitaan.

Juho Patola teki sen kärkipelaajana, mitä pitääkin eli kaksi maalia. Muutenkin hän oli koko pelin aikana vaarallinen. Jussi Välilä pelasi hyvin puolustavana keskikenttämiehenä. Muuten joukkueen esitys oli tasapaksua.

MyPa Akatemia - 100Unta Akatemia 3-3 (2-3)
5 min 0-1 Juho Patola
25 min 0-2 Juho Patola
32 min 1-2 Teemu Postila rp.
42 min1-3 Kai Sillanpää
45 min 2-3 oma maali
60 min 3-3 Einari Kurittu

Aloituskokoonpano(suluissa syntymävuosi, seura):  Tommi Heinonen (91, Jazz-J) - Nico Rinne (90,P-Iirot), Eetu Setänen (91, P-Iirot), Antti Horjanheimo(90, P-Iirot), Jere Nokkonen (90, MuSa) - Jussi Välilä (90, MuSa), Jonne Tuominen ( 91, Jazz-J) (==> Kai Sillanpää 27 min), Sami Kauppi (90, MuSa) -  Jesse Junnila ( 89, Jazz-J ) (==> Aleksi Nurminen 62 min), Juho Patola (89, P-Iirot) (==> Kari-Pekka Koivunen 67 min), Juho Hyysalo (91, P-Iirot) ( ==>Jussi Uhlbeck 80 min)
Vaihdossa: Ville-Valtteri Tuumi (92,Jazz-J),Aleksi Nurminen (89, Jazz-J), Kai Sillanpää (90, MuSa),  Jussi Uhlbeck (90, MuSa),  Kari-Pekka Koivunen (89, Jazz-J)

100Unta Akatemian tiedotteesta / UrheiluPori.com

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.