Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Painonnoston Suomen Cupin finaali 2008

 
Painonnoston Suomen Cupin finaali 2008


Suomalainen painonnostovuosi huipentuu ensi lauantaina Porissa, kun maamme 6 parasta naista ja 8 parasta miestä kilpailevat rahapalkinnoista Cupin finaalissa. Kilpailu tapahtuu avoimena, ilman sarjajakoa, ja finalistit on karsittu vuoden aikana liiton määräämissä ulko- ja kotimaisissa karsintakilpailuissa. Finaaliin lähtevät urheilijat karsintakilpailujen keskiarvopisteillä ja niihin lisätään finaalissa saavutetut tasoituspisteet.

Tasoitus- eli sinclairpisteet saadaan kertomalla urheilijan omasta painosta saatavalla kertoimella kilpailussa nostettu yhteistulos. Raskaimmilla nostajilla kerroin on 1,00 ja esimerkiksi 59-kiloinen mies saa kertoimeksi 1,50.

Cupin finaalissa jokainen nostaa vuorotellen, joten kilpailusta tulee mahdollisimman jännittävä ja se ratkennee vasta viimeisessä työnnössä. Puntti-Karhuilla on kilpailun seuraamiseen käytössään ensi kertaa graafinen näyttö. joka kertoo konkreettisesti kilpailutilanteen koko ajan.

Naisten finaalissa nostavat:
Anna Everi, Puntti-Karhut  203,8 pistettä
Tea Grönman, Puntti-Karhut  195,0
Jenni Puputti, Tampereen Pyrintö 192,3
Suvi Helin, Tampereen Pyrintö  174,0
Riitta Pirkkiö, Rovaniemen Reipas 170,9
Saija Tervonen, Ounasvaaran Atleettiklubi 148,9

Tiukin kilpailu naisten sarjassa käytäneen hopeasijasta. Porissa opiskeleva ja harjoitteleva Jenni Puputti, 21, uhkaa Tea Grönmania erittäin lähellä. Grönmanin tiedetään olevan ennätyskunnossa, mutta niin on Puputtikin. Jos punttikarhu tekee ennätystään sivuten 135 kiloa, pitää Puputin yltää todennäköisesti 164 kiloon. Tällä hetkellä fysioterapeuttiopiskelijan ennätykset kirjataan 73 + 89 kiloa eli kilo molempiin lisää ja palkintosumma nousee. Mutta Grönman saattaakin nostaa vielä enemmän…

Anna Everin ykkössija on selviö, jos tulos syntyy. Tavoitteena maailmanmestari Karoliina Lundahlin valmennuksessa olevalla porilaisella ovatkin Heidi Harjun nuorten Suomen ennätykset. Niiden rikkominen vaatii täydellistä onnistumista.

Miesten finaaliin ovat selvinneet:
Antti Everi, Tampereen Pyrintö  381,0 pistettä
Toni Puurunen, Rovaniemen Reipas 345,2
Miika Antti-Roiko, Kalajoen Junkkarit 342,8
Mikko Kuusisto, Parkanon Puntti 342,3
Mika Palomäki, Kurikan Puntti-Klubi 338,0
Jere Johansson, Tampereen Pyrintö 321,0
Petteri Heinonen, Parkanon Puntti 318,6
Teemu Roininen, Lempäälän Kisa 311,3

Antti Everi tähtää Pekingin olympialaisiin ja tällä hetkellä eletään harjoittelussa peruskuntokautta. Reilu piste-ero tarkoitta sitä, että Everille riittää voittoon runsaan 300 kilon yhteistulos, joka syntyy vaikka ”raakana” nostamalla. Siihen leikkiin mies tuskin lähtee, vaan yhteistulos kiivennee yli 350 kilon ja saattaa olla, että työnnössä kasataan tankoon jälleen ”maagiset” 200 kiloa.

Seuraavien sijojen kohdalla nähdään kilpailujen mielenkiintoisin kamppailu. Neljä miestä on muutaman kilon/pisteen sisällä ja starttijärjestys tuskin säilyy kisan loppuun. Nuori kalajokinen hevosmies, Miika Antti-Roiko on uhannut rikkoa Porissa 300 kilon rajan. Se toisi lähes 360 pistettä ja todennäköisesti hopeasijan. Mutta syntyvätkö nuo kilot lavalla? Saattaa hyvinkin olla, että Antti Everin harjoituskumppani Mikko Kuusisto ottaa kakkossijan kotiinviemisiksi Helsinkiin. Jos taas henkilökohtaisia ennätyksiä tutkitaan, laukaalainen Puurunen pitää kakkossijansa selvästi.

Kaksituntinen painonnostotrilleri alkaa Porin Urheilutalolla lauantaina kello 12.00. Kilpailu nähdään kolmasti ennen joulua myös TV:n Urheilukanavalla, ensimmäinen lähetys  perjantaina 21.12, kello 19.10.

Puntti-Karhujen tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Porissa nostettiin rautaa torstaina

Porissa nostettiin rautaa torstaina

Porin urheilutalon painonnostosalissa kilpailtiin torstaikansalliset ja jo perinteeksi muodostuneen MR-cupin viides osakilpailu.

Lue lisää
Anna Everi ennätyksellään viides EM-kisoissa

Anna Everi ennätyksellään viides EM-kisoissa

Porilaisnostaja Anna Everi lunasti häneen kohdistuneet odotukset painonnoston EM-kisoissa Tbilisissä.

Lue lisää
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Porissa järjestettiin painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut 24.-25.5.2014.

Lue lisää
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porin urheilutalolla 21.-22.5.

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porin urheilutalolla 21.-22.5.

Puntti-Karhut järjestää jälleen ensi viikonvaihteessa kotimaiset painonnoston arvokilpailut.

Lue lisää
Satakunnan naiset ennätystyöntöihin EM-lavalla

Satakunnan naiset ennätystyöntöihin EM-lavalla

Maamme kaksi parasta naispainonnostajaa – ja monen mielestä myös parasta miehetkin mukaan laskien – Kankaanpään Voimailijoiden Heidi Harju ja Puntti-Karhujen Anna Everi ylsivät molemmat uusiin Suomen ennätyksiin eilen EM-painonnostossa.

Lue lisää
Anna Everille jälleen uusi Suomen ennätys

Anna Everille jälleen uusi Suomen ennätys

Puntti-Karhujen menetys viikonvaihteen painonnoston SM-kilpailuissa Rovaniemellä oli varsin kaksijakoinen.

Lue lisää