100Unta Akatemia - KuPS Akatemia 2-0

Lauantaina 15.12. pelattiin Porin Karhuhallissa Talenttiakatemioiden A-lohkon ottelu 100Unta Akatemia - KuPS Akatemia. 100Unta Akatemia voitti pelin 2-0, puoliajalla peli oli vielä maaliton tasapeli. Peli alkoi kuten 100Unta Akatemian valmentajat Samu Koski ja Sami Rintanen olivat suunnitelleet. Keltapaitainen joukkue karvasi ylhäältä ja piti palloa luoden jatkuvasti hyviä tilanteita. Valitettavasti vain, keltapaitainen joukkue oli lohkoa johtava KuPS Akatemia. 100Unta Akatemian pelaajia "vietiin kuin pässiä narussa", jatkuvasti pari askelta perässä. Punaisissa lainapaidoissa pelanneet satakuntalaiset saivat olla tyytyväisiä, että ensimmäisen 20 minuutin jälkeen peli oli vielä maaliton tasapeli. Sitä edesauttoi maalivahti Justus Uussaaren muutama onnistunut torjunta ja Antti Horjanheimon luutiminen alimmaisena miehenä. Heti ensimmäisessä kulmassaan kuopiolaiset kolistelivat maalin ylärimaa, mutta sitä lähemmäksi maalintekoa he eivät päässeetkään. KuPS:n ensirynnistyksen jälkeen peli muuttui tasaisemmaksi ja 100Unta Akatemiakin pääsi luomaan muutaman hyvän tilanteen.

Toiselle puoliajalle tuli kentälle taisteleva 100Unta Akatemia. Valmentajien puoliajalla antamat ohjeet tehosivat jo viiden minuutin pelin jälkeen, jolloin KuPS:n maalivahdin oli pakko kaataa läpipäässyt Kai Sillanpää. Joukkueen kapteeni Horjanheimo teki varman maalin rangaistuspotkusta. Maalin jälkeen tuntui, että kuopiolaisilla olisi loppunut energia. 100Unta Akatemia pystyi jatkuvasti riistämään palloja, ja hyökkäyksiin lähdettiin terävästi. Sillanpää täydensi onnistunutta esitystään syöttämällä Matias Nurmelan vapaaksi maalin eteen 74. minuutilla, jolloin Nurmelan oli helppo tehdä 100Unta Akatemian toinen maali. Tämän maalin jälkeen peli oli oikeastaan vain loppuvihellyksen odottamista. Kuopiolaisten loppukiri ei päässyt missään vaiheessa kunnolla edes alkamaan.

Valmentajakaksikko Koski ja Rintanen oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Varsinkin ensimmäisen puoliajan loppuosan ja toisen puoliajan peli olivat sitä, mitä valmentajat halusivat. "Ensimmäiset 15 minuuttia olimme täysin kipsissä. KuPS:n kovasta alusta selvittyä huomattiin, että pärjätään vastustajalle ja alettiin pelata omaa peliä", Koski sanoi. Valmentajakaksikolle jää vielä mietittävää siinä, miksi joukkue on ollut kuin unessa pelien alussa.

Kentän "kunkku" oli 100Unta Akatemian puolustuksen voimahahmo Antti Horjanheimo. Ilman Horjanheimoa satakuntalaisten puolustus olisi ollut hätää kärsimässä. Nopeutensa avulla hän katkoi erehtymättömästi ja pystyi myös pelaamaan palloa omille. Jussi Välilä jatkaa keskikentän pohjalla hyviä otteita. Välilä voitti useita palloja omalle joukkueelleen. Ylöspäin pelaamisessa Jesse Junnila näytti nyt, mihin hän pystyy. Harhautukset onnistuivat alkusähellyksen jälkeen ja vapauttavat syötöt lähtivät terävästi. Kai Sillanpää oli molemmissa maaleissa mukana, ensimmäisessä murtautumalla hyvin läpi rangaistuspotkun arvoisesti ja toisessa antamalla maaliin nappisyötön. Hän myös pystyi suojaamaan palloa hyvin ja vei useita pääpalloja.

100Unta Akatemia - KuPS Akatemia 2-0 (0-0)
50 min 1-0 Antti Horjanheimo rp.
74 min 2-0 Matias Nurmela

Aloituskokoonpano (suluissa syntymävuosi, seura):  Justus Uussaari (91, P-Iirot) - Nico Rinne (90,P-Iirot), Eetu Setänen (91, P-Iirot), Antti Horjanheimo(90, P-Iirot), Jussi Uhlbeck (90, MuSa) - Jussi Välilä (90, MuSa), Matias Nurmela (90, MuSa), Jesse Junnila ( 89, Jazz-J ) -  Dani Österlund (90, Jazz-J)(==> Roope Raunio 46 min==> Sami Kauppi 75 min) , Juho Patola (89, P-Iirot) (==> Kari-Pekka Koivunen 46 min), Kai Sillanpää (90, Jazz-J) (==> Juuso Aalto 75 min)

Vaihdossa: Tommi Heinonen (91,Jazz-J),Jere Nokkonen (90, MuSa),  Roope Raunio (90, P-Iirot), Juuso Aalto ( 90, P-Iirot), ), Sami Kauppi (90, MuSa), Kari-Pekka Koivunen (89, Jazz-J),Juho Hyysalo (91, P-Iirot)

100Unta Akatemian tiedotteesta / UrheiluPori.com

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.