PoPa höyhensi Tervarit

Sinimyrsky oli sunnuntaina Porissa vierailleelle Oulun Tervareille tyly isäntä. PoPa vei ottelun puhtaasti 6-0 (3-0). Myrskyn keskellä eniten raivosi teksti-tv:lle haluava Vesa Lamminen (4+1).

Toinen illan leiskuva tähti oli Jarkko Reinikka (1+3), joka on vihdoin pääsemässä lähes täyteen pelivireeseen marraskuisen loukkaantumisen jäljitä. Muita pelaajia, ja varsinkaan nollan pitänyttä maalivahti Juha Ojanperää, unohtamatta.

PoPan lähtökohta otteluun oli hankala, sillä luottomiehet Jaakko Laitinen ja Sami Rantala olivat pelikiellossa. Lisäksi Jarno Haanpää ja Jani Niemi olivat vaivojen takia sivussa.

Sinimyrsky sai heti ottelun alkupuolella lisämurhetta, kun Mikko Viitakoski kaatui ja löi päänsä voimalla parkettiin. Tuloksena verta roiskinut avonainen silmäkulma, lievä aivotärähdys ja lääkärireissu.

Kapteeni Reinikka löi alkutahdit Sinimyrskyn myllerrykselle. "Leka" pelasi Vesa "Lamppu" Lammisen kanssa komeasti yhteen. Reinikka herkutteli vielä maalin edessä hassuttamalla maalivahti Juho Keskisen kahville.

PoPan toinen maali oli komean kulmapotkukuvion tulos. Toni "Keijo" Mäenpää liukui Juha Helanderin hienon syötön sisään.

PoPan kolmas osuma tuli jälleen kulmapotkusta. Tällä kertaa pallon maaliin tälläsi Vesa Lamminen.

"Lamppu" jatkoi toisella jaksolla siitä, mihin hän ensimmäisellä jäi. 4-0 -maalissa hän ampui upean volleyn (jälleen kulmasta), 5-0 oli pommi yläkulmaan 10 metrin rankkarista ja 6-0 maalin edestä tyhjiin Reinikan hienon hassuttelun jälkeen.

Tervarit nosti koko toisen jakson ajan maalivahti Keskisen mukaan hyökkäyksiin, mutta vieraiden vaaralliset maalintekotilanteet jäivät todella vähiin.

- Koko joukkueelle iso kiitos hienosta taisteluvoitosta. Erityismaininta pitää antaa kuitenkin Petteri Pitkäselle, joka pelasi vasta uransa kolmannen liigapelin. "Pete" pelasi isot minuutit Viitakosken loukkaantumisen jälkeen. Hän suoriutui urakastaan upeasti, PoPan valmentaja Teemu Eskola kehaisi.

Sinimyrsky on nyt liigassa kolmantena. TPK on pisteen edellä ja GFT kolme. Molemmat yläpuolella olevat joukkueet ovat pelanneet yhden ottelun porilaisia enemmän.

Ensi sunnuntaina PoPa kohtaa liigan neljäntenä olevan Futsal MadMaxin Valkeakoskella. MadMax on neljä pistettä PoPaan perässä.

Tiistaina 15.1. kello 19.00 urheilutalolla pelataan todellinen mitalikamppailu, kun Turun Pallokerho laskeutuu Poriin.

Katso myös ottelun kuvagalleria (tulossa).