Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT Pori voittoon virkamiespalloilulla

 
FBT Pori voittoon virkamiespalloilulla

Niin siinä sitten kävi, kuten ennakoitiin. Pelaajien pururata ei kaikesta kuivauksesta huolimatta ollut pysynyt täysin kuivana ja se näkyi lähes kaikessa tekemisessä. Otteluun valmistautuminen hoidettiin valmentajan varoituksista huolimatta puolivaloilla ja pelaamaan lähdettiin lämpimän talvikelin mukaisesti takki auki.

Ottelun käsikirjoitus oli alusta lähtien selvä; FBT hyökkää ja LoSB puolustaa ja pyrkii vastaiskuin tekemään muutaman pyyrin Collanderin selän taakse. Neljällä hyökkäysketjulla pelannut FBT Pori aloitti lyhyillä vaihdoilla; kaikki ketjut olivat käyneet kentällä, kun ottelua oli pelattu vasta 1.25. Ensimmäiset vedot kohti Antti Mikkosen vartioimaa LoSB-maalia saatiin aikaan jo ensimmäisellä minuutilla. Salosen Villen laukaus suuntautui kuitenkin suoraan  kohti maalivahtia, mutta Jani Vettenrannan laukaus pari vaihtoa myöhemmin kilahti harmittavasti tolppaan. LoSB pelasi aika lailla rikkovalla tyylillä, mutta hyökkäyspään vapaalyöntejä ei saatu ottelua tuominneen kaksikon sallivan linjan vuoksi. Ehkä kotijoukkueen tämänpäiväistä hieman paremmalla liikkeellä olisi saatu niitä vapareita  vierasjoukkueen joutuessa enemmän rikkomaan.
Liike, jos sitä nyt sellaiseksi voi sanoa, oli kuitenkin laiskahkoa löntystelyä.

LoSB sai ensimmäisen vaarallisen maalintekopaikan aikaan, kun ensimmäistä erää oli pelattu 5.14, mutta Collanteri oli ajan tasalla ja torjui. Ajassa 8.59 Hannu Katila pääsi vapaaseen maalintekopaikkaan, mutta laukauksen lähtiessä tuli jostain Henri Uronen lyöden törkeästi Katilan mailaan ja pallo karkasi reilusti ohi maalin. Tilanteesta seurasi ainoastaan 2 min. jäähy. Ylivomalla pallo liikkui pelaajalta toiselle, mutta laukaukset kohti maalia olivat harvassa. Katila pääsi kerran vetämään ohi sekä Vapaniemen Matti yrittämään maalintekoa maalivahdin alueen kulmalta Vahteran Villen syötöstä, mutta sekin meni ohi. Ylivoiman päätyttyä joukkueen kapteeni Kristo Kangas pääsi lämmäämään Juuso Ahon poikittaissyötöstä kotijoukkueen 1 - 0 johtoasemaan. Pelikello näytti aikaa 11.02.

Erä jatkui samalla tavalla kohti loppua, kohokohtia ei juuri ollut Kollanterin "paria hyvää" lukuunottamatta ja niin tauolle päästiin kotijoukkueen johtaessa niukasti 1 - 0. Tauon aikana odotettiin Väreen herättelevän joukkuetta tiukoin sanakääntein ja manauksin. Peli oli ollut viime peleihin verrattuna todella surkeata koko erän ajan...

Toinen erä alkoi kuitenkin lähes samaan tapaan kuin ensimmäinenkin, kotijoukkueen liike oli todella aneemista ja uneliasta. Ilmeisesti valmentajan herättelyt olivat kaikuneet kuuroille korville. FBT kuitenkin yritti pitää palloa ja hallita peliä, mutta LoSB alkoi kuitenkin pääästä pikku hiljaa peliin mukaan; oli vain ajan kysymys, milloin vahinko tapahtuisi ja vierasjoukkue tasoittamaan tilanteen. Erän alkua leimasi vierasjoukkueen numeron 88 lähes sikailun rajamailla kulkeva pelitapa. Henkilökohtaisesti minusta on todella ikävää, että pelaajat lyövät toista pelaajaa mailalla takaraivoon tämän menettäessä tasapainonsa. Myös muissa erissä nähtiin kyseiseltä pelaajalta vastaavanlaisia suorituksia. Muutenkin vierasjoukkueen mailahäirintäpeli oli todella ikävän näköistä ja olisikin ollut mukavaa nähdä oikeudenjakajakaksikon tiukentavan linjaansa tullessaan tuomitsemaan toista erää. Ajassa 25.37 FBT Pori saa vaparin hyökkäysalueen vasemmalta puolelta, mutta Ville Mattilalle pelattu pallo menee kohti maalivahtia. Vierasjoukkueen Marko Norrby saa kahden minuutin rangaistuksen, kun erää on pelattu 26.02. Syynä joukkueen jatkuva väärä pelitapa. Täysin ansaittu rangaistus. Ylivoimalla saadaan aikaiseksi ainoastaan pari Juha Tikan vetoa, mutta niistäkään ei saada kasvatettua johtoasemaa.

Peliä on pelattu 28.46, kun Markus Maijala saa estämisestä jäähyn, joka tulee hieman heppoisin perustein, mutta rangaistus mikä rangaistus. Se on kuitenkin kärsittävä. LoSB pääsee rokottamaan virheestä ja Marko Norrby laukaisee neliön keskeltä tasatilanteeksi 1 - 1. Allekirjoittaneen luottamus kotijoukkueeseen on kuitenkin vahva ja usko siihen, että peli täsätä vielä paranee, on vahva. Pikku hiljaa kotijoukkue alkaa heräilemään ja vyöryttää hyökkäyksiään kohti vierasjoukkueen maalia. 34.45 hyökkäysalueen vapaalyönnistä Taskinen siirtää taaksepäin Vienolalle ja Vinski poikittain Katilalle, joka laukoo pallon maaliin. 2 - 1.  Kauaa ei kotijoukkue ehdi maalista iloitsemaan, kun Tuomas Hiltunen kiertää maalia ja heittää veivillä takatolpalta sisään tilanteeksi 2 - 2.  Kotijoukkueen liike paranee ja aikaan saadaan pari kolme erittäin hyvää maalintekotilannetta, mutta erätauolle mennään tasalukemissa.

Tauolla Väre päättää saada kentälle lisää liikettä ja tiivistää kokoonpanon kahteen kentälliseen. Kentän taistoihin astelevat Vapaniemi - Vahtera - Salonen - Vienola - Leppijoki sekä Katila - Kujansuu - Rokosa - Kangas - Aho. Näillä viisikoilla lähdetään kaatamaan vierasjoukkuetta.

Liike paraneekin, mutta erän ensimmäisen vaarallisen tilanteen saa aikaiseksi LoSB, jonka Marko Norrby pääsee keskeltä vapaasti laukomaan kohti maalia. Coltsu kykenee kuitenkin loistavaan torjuntaan ja tasatilanne säilyy. Puolisen minuuttia myöhemmin FBT saa melkoisen mylläkän LoSBin maalille, mutta Antti Mikkonen kestää....Pelikellon näyttäessä 46.45 FBT saa omassa päässä pallon nopeasti liikkeelle, keskikenttä ylitetään nopeasti ja Janne Kujansuu tällää ei-jannemaiseen tapaan hirveän pommin yläkulmaan Juuso Ahon poikittaissyötöstä ja kotijoukkue siirtyy 3 - 2 johtoon. Peli paranee koko ajan ja ajassa 48.09 Pertti Pekki joutuu rikkomaan 2 min. rangaistuksen arvoisesti ja FBT Pori pääsee pyörittämään ylivoimaa. 49.21 Vahtera syöttää maalin takaa, maalivahti katkaisee syötön, mutta Vapaniemi on kärppänä paikalla ja siirtää pallon maaliin. Tilanne 4 - 2. Tää on meiän peli.

51.34 Kangas ja Vapaniemi pääsevät kaksykköseen ja Vapaniemi kaadetaan sääntöjen vastaisesti. Rankkari, jota ampumaan Ville Salonen. Pallo menee kuitenkin tolppaan hyvästä laukauksesta huolimatta. FBT pääsee kuitenkin pelaamaan ylivoimaa.Pallo liikkuu jälleen näyttävästi, mutta laukaukset jäävät jälleen vähiin. Rangaistuksen päättyessä toimii akseli Vienola - Taskinen - Vapaniemi ja tuloksena kotijoukkueen viides maali parhaalta maalintekosektorilta. Kotijoukkue riemuitsee ja samaan aikaan vierasjoukkue turvautuu aikalisään. Se ei kuitenkaan auta , kun Juuso Aho kaadetaan laidan vieressä ja jälleen ukko jäähyboksiin, tällä kertaa 88 Janne Savela. Ylivoima ei kuitenkaan tuota tulosta. Pari minuuttia myöhemmin lähtee vierasjoukkueelta jälleen pelaaja rangaistujen penkille ajassa 53.57. Ylivoimalla näyttävää yhden kosketuksen peliä ja ajassa 54.47 Hannu Katila iskee pallon pömpeliin hienolla laukauksella Vapaniemen Matin syötöstä. Tilanne 6 - 2.

Viimeiset viisi minuttia FBT pelaa kolmella kentällisellä, mutta tavoite on jo saavutettu eikä nälkää lisämaalien tekoon tahdo riittää. Vierasjoukkue tosin kilisyttää tolppaa pari minuuttia ennen loppua. Ottelu päättyy kuitenkin kotijoukkueen 6 - 2 voittolukemiin. Ei mitenkään erikoisella pelillä kaksi pistettä plakkariin, sehän se tärkein onkin. Sarjasijoitus jälleen kakkonen tasapistein SBS Porin kanssa, vain kolme pistettä Nokian KrP:stä, mutta jos loppuosa härkäviikosta ( 3 peliä 5:ssä päivässä ) jatkuu vastaavanlaisena virkamiespalloiluna, tulee takkiin joka pelissä. Pirteämpi liike, tarkemmat syötöt ja vähemmän virheitä. Siinä niitä eväitä loppuviikkoon.

Katso ottelun kuvagalleria 1
Katso ottelun kuvagalleria 2 

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2007-2008 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2007-2008

Ottelut kaudella 2007-2008

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKarhujen otteluohjelma selvillä

Karhujen otteluohjelma selvillä

Salibandyliiga käynnistyy syyskuun 16. päivä kuuden ottelun voimin. Avauskierroksella porilaisjoukkue matkaa vieraskentälle EräViikinkien vieraaksi. Karhujen toistaiseksi viimeisin Salibandyliigan runkosarjan ottelu on maaliskuulta 2012 juuri vieraskentällä Tapanilan Erää vastaan.

Lue lisää
Tatu Ruohonen palaa Karhuihin

Tatu Ruohonen palaa Karhuihin

Karhujen liigajoukkue on solminut vuoden sopimuksen puolustaja Tatu Ruohosen kanssa. Viimeiset neljä kautta Ruohonen on edustanut Salibandyliigassa pelannutta Rauman SalBaa.

Lue lisää
Karhuille kolme uutta pelaaja

Karhuille kolme uutta pelaaja

Salibandyliigaan noussut Karhut on solminut pelaajasopimukset kolmen uuden pelaajan kanssa. Porilaisjoukkueen riveihin siirtyvät maalivahti Roope Mutka sekä puolustajat Roni Tuomela ja Joonas Poutanen.

Lue lisää
Karhuille seitsemän jatkosopimusta

Karhuille seitsemän jatkosopimusta

Divarin mestaruuden voittanut Karhut on solminut jatkosopimukset seitsemän junioripelaajansa kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella nähdään hyökkääjät Eero Harjula, Petteri Santi, Janne Kuusiluoto ja Elias Kauppi sekä puolustajat Atte Ståhle, Jankke Virtala ja Paavo Kankaanpää.

Lue lisää
Karhujen pisterohmut jatkavat joukkueessa

Karhujen pisterohmut jatkavat joukkueessa

Salibandyliigaan noussut Karhut on solminut jatkosopimukset joukkueen pistekärkien kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä jatkavat vuoden sopimuksella kokeneet hyökkääjät Benjamin Lepola ja Ville Salonen.

Lue lisää
Aapo Tamminen jatkaa Karhujen takalinjoilla

Aapo Tamminen jatkaa Karhujen takalinjoilla

Karhut on tehnyt jatkosopimukset takalinjoilla häärivien Aapo Tammisen ja Joni Halmisen kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä jatkaa myös Suomen U19-maajoukkueringissä oleva hyökkääjä Aaro Ollikainen.

Lue lisää