FBT Pori voittoon virkamiespalloilulla

Niin siinä sitten kävi, kuten ennakoitiin. Pelaajien pururata ei kaikesta kuivauksesta huolimatta ollut pysynyt täysin kuivana ja se näkyi lähes kaikessa tekemisessä. Otteluun valmistautuminen hoidettiin valmentajan varoituksista huolimatta puolivaloilla ja pelaamaan lähdettiin lämpimän talvikelin mukaisesti takki auki.

Ottelun käsikirjoitus oli alusta lähtien selvä; FBT hyökkää ja LoSB puolustaa ja pyrkii vastaiskuin tekemään muutaman pyyrin Collanderin selän taakse. Neljällä hyökkäysketjulla pelannut FBT Pori aloitti lyhyillä vaihdoilla; kaikki ketjut olivat käyneet kentällä, kun ottelua oli pelattu vasta 1.25. Ensimmäiset vedot kohti Antti Mikkosen vartioimaa LoSB-maalia saatiin aikaan jo ensimmäisellä minuutilla. Salosen Villen laukaus suuntautui kuitenkin suoraan  kohti maalivahtia, mutta Jani Vettenrannan laukaus pari vaihtoa myöhemmin kilahti harmittavasti tolppaan. LoSB pelasi aika lailla rikkovalla tyylillä, mutta hyökkäyspään vapaalyöntejä ei saatu ottelua tuominneen kaksikon sallivan linjan vuoksi. Ehkä kotijoukkueen tämänpäiväistä hieman paremmalla liikkeellä olisi saatu niitä vapareita  vierasjoukkueen joutuessa enemmän rikkomaan.
Liike, jos sitä nyt sellaiseksi voi sanoa, oli kuitenkin laiskahkoa löntystelyä.

LoSB sai ensimmäisen vaarallisen maalintekopaikan aikaan, kun ensimmäistä erää oli pelattu 5.14, mutta Collanteri oli ajan tasalla ja torjui. Ajassa 8.59 Hannu Katila pääsi vapaaseen maalintekopaikkaan, mutta laukauksen lähtiessä tuli jostain Henri Uronen lyöden törkeästi Katilan mailaan ja pallo karkasi reilusti ohi maalin. Tilanteesta seurasi ainoastaan 2 min. jäähy. Ylivomalla pallo liikkui pelaajalta toiselle, mutta laukaukset kohti maalia olivat harvassa. Katila pääsi kerran vetämään ohi sekä Vapaniemen Matti yrittämään maalintekoa maalivahdin alueen kulmalta Vahteran Villen syötöstä, mutta sekin meni ohi. Ylivoiman päätyttyä joukkueen kapteeni Kristo Kangas pääsi lämmäämään Juuso Ahon poikittaissyötöstä kotijoukkueen 1 - 0 johtoasemaan. Pelikello näytti aikaa 11.02.

Erä jatkui samalla tavalla kohti loppua, kohokohtia ei juuri ollut Kollanterin "paria hyvää" lukuunottamatta ja niin tauolle päästiin kotijoukkueen johtaessa niukasti 1 - 0. Tauon aikana odotettiin Väreen herättelevän joukkuetta tiukoin sanakääntein ja manauksin. Peli oli ollut viime peleihin verrattuna todella surkeata koko erän ajan...

Toinen erä alkoi kuitenkin lähes samaan tapaan kuin ensimmäinenkin, kotijoukkueen liike oli todella aneemista ja uneliasta. Ilmeisesti valmentajan herättelyt olivat kaikuneet kuuroille korville. FBT kuitenkin yritti pitää palloa ja hallita peliä, mutta LoSB alkoi kuitenkin pääästä pikku hiljaa peliin mukaan; oli vain ajan kysymys, milloin vahinko tapahtuisi ja vierasjoukkue tasoittamaan tilanteen. Erän alkua leimasi vierasjoukkueen numeron 88 lähes sikailun rajamailla kulkeva pelitapa. Henkilökohtaisesti minusta on todella ikävää, että pelaajat lyövät toista pelaajaa mailalla takaraivoon tämän menettäessä tasapainonsa. Myös muissa erissä nähtiin kyseiseltä pelaajalta vastaavanlaisia suorituksia. Muutenkin vierasjoukkueen mailahäirintäpeli oli todella ikävän näköistä ja olisikin ollut mukavaa nähdä oikeudenjakajakaksikon tiukentavan linjaansa tullessaan tuomitsemaan toista erää. Ajassa 25.37 FBT Pori saa vaparin hyökkäysalueen vasemmalta puolelta, mutta Ville Mattilalle pelattu pallo menee kohti maalivahtia. Vierasjoukkueen Marko Norrby saa kahden minuutin rangaistuksen, kun erää on pelattu 26.02. Syynä joukkueen jatkuva väärä pelitapa. Täysin ansaittu rangaistus. Ylivoimalla saadaan aikaiseksi ainoastaan pari Juha Tikan vetoa, mutta niistäkään ei saada kasvatettua johtoasemaa.

Peliä on pelattu 28.46, kun Markus Maijala saa estämisestä jäähyn, joka tulee hieman heppoisin perustein, mutta rangaistus mikä rangaistus. Se on kuitenkin kärsittävä. LoSB pääsee rokottamaan virheestä ja Marko Norrby laukaisee neliön keskeltä tasatilanteeksi 1 - 1. Allekirjoittaneen luottamus kotijoukkueeseen on kuitenkin vahva ja usko siihen, että peli täsätä vielä paranee, on vahva. Pikku hiljaa kotijoukkue alkaa heräilemään ja vyöryttää hyökkäyksiään kohti vierasjoukkueen maalia. 34.45 hyökkäysalueen vapaalyönnistä Taskinen siirtää taaksepäin Vienolalle ja Vinski poikittain Katilalle, joka laukoo pallon maaliin. 2 - 1.  Kauaa ei kotijoukkue ehdi maalista iloitsemaan, kun Tuomas Hiltunen kiertää maalia ja heittää veivillä takatolpalta sisään tilanteeksi 2 - 2.  Kotijoukkueen liike paranee ja aikaan saadaan pari kolme erittäin hyvää maalintekotilannetta, mutta erätauolle mennään tasalukemissa.

Tauolla Väre päättää saada kentälle lisää liikettä ja tiivistää kokoonpanon kahteen kentälliseen. Kentän taistoihin astelevat Vapaniemi - Vahtera - Salonen - Vienola - Leppijoki sekä Katila - Kujansuu - Rokosa - Kangas - Aho. Näillä viisikoilla lähdetään kaatamaan vierasjoukkuetta.

Liike paraneekin, mutta erän ensimmäisen vaarallisen tilanteen saa aikaiseksi LoSB, jonka Marko Norrby pääsee keskeltä vapaasti laukomaan kohti maalia. Coltsu kykenee kuitenkin loistavaan torjuntaan ja tasatilanne säilyy. Puolisen minuuttia myöhemmin FBT saa melkoisen mylläkän LoSBin maalille, mutta Antti Mikkonen kestää....Pelikellon näyttäessä 46.45 FBT saa omassa päässä pallon nopeasti liikkeelle, keskikenttä ylitetään nopeasti ja Janne Kujansuu tällää ei-jannemaiseen tapaan hirveän pommin yläkulmaan Juuso Ahon poikittaissyötöstä ja kotijoukkue siirtyy 3 - 2 johtoon. Peli paranee koko ajan ja ajassa 48.09 Pertti Pekki joutuu rikkomaan 2 min. rangaistuksen arvoisesti ja FBT Pori pääsee pyörittämään ylivoimaa. 49.21 Vahtera syöttää maalin takaa, maalivahti katkaisee syötön, mutta Vapaniemi on kärppänä paikalla ja siirtää pallon maaliin. Tilanne 4 - 2. Tää on meiän peli.

51.34 Kangas ja Vapaniemi pääsevät kaksykköseen ja Vapaniemi kaadetaan sääntöjen vastaisesti. Rankkari, jota ampumaan Ville Salonen. Pallo menee kuitenkin tolppaan hyvästä laukauksesta huolimatta. FBT pääsee kuitenkin pelaamaan ylivoimaa.Pallo liikkuu jälleen näyttävästi, mutta laukaukset jäävät jälleen vähiin. Rangaistuksen päättyessä toimii akseli Vienola - Taskinen - Vapaniemi ja tuloksena kotijoukkueen viides maali parhaalta maalintekosektorilta. Kotijoukkue riemuitsee ja samaan aikaan vierasjoukkue turvautuu aikalisään. Se ei kuitenkaan auta , kun Juuso Aho kaadetaan laidan vieressä ja jälleen ukko jäähyboksiin, tällä kertaa 88 Janne Savela. Ylivoima ei kuitenkaan tuota tulosta. Pari minuuttia myöhemmin lähtee vierasjoukkueelta jälleen pelaaja rangaistujen penkille ajassa 53.57. Ylivoimalla näyttävää yhden kosketuksen peliä ja ajassa 54.47 Hannu Katila iskee pallon pömpeliin hienolla laukauksella Vapaniemen Matin syötöstä. Tilanne 6 - 2.

Viimeiset viisi minuttia FBT pelaa kolmella kentällisellä, mutta tavoite on jo saavutettu eikä nälkää lisämaalien tekoon tahdo riittää. Vierasjoukkue tosin kilisyttää tolppaa pari minuuttia ennen loppua. Ottelu päättyy kuitenkin kotijoukkueen 6 - 2 voittolukemiin. Ei mitenkään erikoisella pelillä kaksi pistettä plakkariin, sehän se tärkein onkin. Sarjasijoitus jälleen kakkonen tasapistein SBS Porin kanssa, vain kolme pistettä Nokian KrP:stä, mutta jos loppuosa härkäviikosta ( 3 peliä 5:ssä päivässä ) jatkuu vastaavanlaisena virkamiespalloiluna, tulee takkiin joka pelissä. Pirteämpi liike, tarkemmat syötöt ja vähemmän virheitä. Siinä niitä eväitä loppuviikkoon.