Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Beachfutisturnaus paisuu, mutta SM-arvo lähti

 
Suomen suurimmassa beachfutisturnauksessa ei jaeta SM-mitaleita

Yyteri Beachfutis 2008 –turnauksen nimessä ei ole enää SM-etuliitettä. Palloliiton liittohallitus päätti viime torstaina, että beachfutiksen SM-turnaus pelataan Helsingissä.

Palloliiton päätösprosessi oli pitkä ja harras. Porin kisaorganisaatio jätti oman SM-hakemuksensa jo yli puoli vuotta sitten. Porin kisaorganisaation useat yhteydenotot eivät vauhdittaneet prosessia.

- On erittäin valitettavaa, että päätös tuli vasta nyt, vaikka sen piti tulla jo lokakuussa. Aloitimme kesän 2008 turnauksen järjestelyt jo viime vuoden elokuussa, mutta voimme julkaista turnauksemme konseptin vasta nyt, tapahtumajohtaja Patrick Suves harmittelee.

Palloliiton päätös ei kuitenkaan vaikuta Yyteri Beachfutis 2008 -turnauksen järjestelyihin. Porissa pelataan jälleen ensi kesänä Suomen kovatasoisin ja viihdyttävin beachfutisturnaus, joka on samalla koko vuoden suurin aikuisten joukkueurheilutapahtuma Suomessa.

- Suomalaisen beachfutiksen kannalta on hieno asia, että uusia turnauksia syntyy. Laji saa lisää harrastajia ja näkyvyyttä. Helsingissä osataan varmasti hyödyntää nuorekkaan lajin markkina-arvo, Suves jatkaa.

- Yyteri on meidän mielestä kuitenkin niin ainutlaatuinen paikka, että se ansaitsee upeita tapahtumia. Siksi aiomme tehdä Yyteri Beachfutiksesta valtakunnallisesti tunnetun vahvan brändin kotikaupunkimme muiden hienojen kesäfestivaalien rinnalle, Suves lupaa.

Ensi kesän tapahtumasta on tulossa Suomen kaikkien aikojen suurin beachfutisturnaus. Viime vuonna Yyterissä ja Porin kauppatorilla järjestettyyn Audi SM Beachfutis 2007 –turnaukseen osallistui 170 joukkuetta ja lähes 3 000 pelaajaa.

Ensi heinäkuussa Poriin odotetaan saapuvan vähintään 200 beachfutisjoukkuetta ja lähes 4 000 pelaajaa. Heinäkuun 11.-13. järjestettävään turnaukseen on ilmoittautunut jo nyt sama määrä joukkueita (170) kuin viime vuonna oli pelaamassa. Joukkuekiintiöksi järjestäjät ovat asettaneet 240.

Yyterin Beachfutis 2008 –turnauksessa pelataan miehissä ja naisissa kilpa- sekä harrastesarjat. Uudistuksella taataan, että jokaisella joukkueella on mielekkäitä otteluita, oman tasoisia vastustajia vastaan.

Aikaisempien turnauksien palautteen perusteella turnauksen suurimmaksi kehittämiskohteeksi on nimetty tuomaritoiminta. Kisaorganisaatio on ottanut palautteen vakavasti. Ensi kesän turnaukseen on rekrytoitu jo nyt yli kymmenen futsal-liigan valioerotuomaria. Lisäksi tuomarikoulutusta lisätään huomattavasti.

- Porin turnaus on jo tähän mennessä ollut tasoltaan Suomen kovin. Uudistuksilla taataan, että turnauksen kilpailullinen taso nousee entisestään, Suves korostaa.

Yyteri Beachfutis 2008 –turnauksesta tehdään laadukas urheilutapahtuma, mutta myös aikaisempaa viihteellisempi. Turnauksen yhteydessä järjestetään useampi konsertti. Lisäksi turnauksen huipentavaa finaalitapahtumaa kehitetään edelleen.

- Käymme parasta aikaa neuvotteluja kotimaisten ja kansainvälisten huippuartistien kanssa. Haluamme, että turnauksemme on jatkossa Suomen yksi tunnetuimmista urheilu- ja viihdetapahtumista, Suves jatkaa.

Yyteri Beachfutiksen tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
UrheiluSuomi.com etsii uusia avustajia

UrheiluSuomi.com etsii uusia avustajia

Kiinnostaako sinua urheilu? Haluatko päästä lähemmäksi tapahtumia kuin mitä olet aiemmin päässyt?

Lue lisää
UrheiluSuomi.comin sivustolle muutoksia

UrheiluSuomi.comin sivustolle muutoksia

UrheiluSuomi.comin sivusto on laajentunut syyskuun alussa kattamaan myös Hämeenlinnan ja Kuopion.

Lue lisää
SH4 jakoi ensimmäiset apurahat

SH4 jakoi ensimmäiset apurahat

Sami Hyypiän perustama hyväntekeväisyysyhdistys, SH4 tukirengas, jakoi ensimmäiset apurahat keskiviikkona Vantaalla.

Lue lisää
Lahden vuoro liittyä mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

Lahden vuoro liittyä mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

Uusin tulokas UrheiluSuomi.comin sivustolla on Lahti. Lahden sivuston sisältöä päivitetään ja kehitetään vähitellen kesän aikana.

Lue lisää
Vantaa mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

Vantaa mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

UrheiluSuomi.comin sivusto sisältää jatkossa myös Vantaan.

Lue lisää
UrheiluSuomi.comin sivusto laajenee - uusin tulokas Espoo

UrheiluSuomi.comin sivusto laajenee - uusin tulokas Espoo

UrheiluSuomi.comin sivusto on laajentunut kattamaan myös Espoon.

Lue lisää