Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT Porin liigakarsinnat alkavat

 
FBT Porin liigakarsinnat alkavat


FBT Pori lähti salibandyn 1. divisioonakauteen selkeästi korkeammalla profiililla, kuin aiemmin. Tavoitteeksi asetettiin sijoittuminen erittäin kovassa länsilohkossa kahden parhaan joukkoon. Tavoite saavutettiin ja näin ollen FBT Porin ottelut jatkuvat liigakarsinnalla.

Liigakarsinnan ensimmäisessä vaiheessa vastustajana on ÅIF (Ådalens Idrottsförening) Sipoosta. Karsintaottelut pelataan paras viidestä -systeemillä. Ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina 8.3. klo 17.00 Sipoon Areenalla. Ensimmäisestä vaiheesta voittajana selviytyvä joukkue kohtaa karsinnan toisessa vaiheessa OLS:n, joka sijoittui Salibandyliigassa sijalle 12.

Vienola mukaan karsintaotteluihin

FBT Pori lennättää Hollannissa Eindhovenin seudulla opiskelunsa työharjoittelujaksoa suorittavan Teijo Vienolan vahvistamaan joukkuetta viikonlopun karsintaoteluihin. Sponsoreina Vienolan matkassa toimivat porilaiset salibandymyönteiset yritykset, Valokuvaamo Nyblin sekä Salibandykeskus Colosseum. 
 
Vienolan merkitys korostuu erityisesti joukkueen ylivoimapelissä. Myös tasakentällisin pelattaessa Vienola on kauden aikana mainiosti kotiutunut uuteen rooliinsa puolustajana.

"Vaikeuksien kautta voittoon"

FBT Pori (ennen Karhut)on saavuttanut kautta aikain seuran parhaan sarjasijoituksen sen historiassa. Joukkue kulki melko haasteellisen sarjan läpi alun vuoristoradasta lopun huikeaan nousukiitoon. Erinäisiä tapahtumia mahtui runkosarjaan melko suuri kirjo. Joukkue saavutti kuin saavuttikin sen tavoitteen, jonka se oli kauden alla itselleen asettanut. Moni ehti kauden aikana epäillä joukkueen menestymismahdollisuuksia. Huikean loppukauden ansiosta pitää kuitenkin vain todeta, että joukkue, joka pystyy tuollaiseen voittoputkeen, ansaitsee varmasti paikkansa tämän vuoden karsinnoissa. Joukkue teki siis sen mihin monikaan ei uskonut, voitti tarvittavan määrän pelejä.

FBT Porin joukkueesta kumpuavan lahjakkuuden ovat tiedostaneet monet ja on ollut odotettavaa, että joukkue pystyy jossain vaiheessa tulevaisuuttaan saavuttamaan heihin pikku hiljaa asettuvat tavoitteet. Se, että joukkue on juuri tällä kaudella pelannut näin hienosti, on saattanut olla silti jopa yllätyksellistäkin.

- Katseet on suunnattu nyt kohti lauantaina alkavia karsintoja ja runkosarjan pelit ovat historiaa, joilla ei ole enää mitään tekemistä tulevan kanssa. Tästä eteenpäin menestyy se joukkue, joka on valmiimpi mahdollisiin muutoksiin, kurinalaisempi ja asialleen omistautunut. Siis joukkue joka haluaa voittaa, kiteyttää FBT Porin valmentaja Sami Väre.

Jatkossa pelataan monta peliä samaa joukkuetta vastaan ja tämä tekee ottelusarjoista mielenkiintoisia. Kumpi joukkue pystyy nopeammin vastaamaan vastustajan vahvuuksiin ja heikkouksiin. Valmentajat tulevat näyttelemään muutosvalmiudellaan suurta osaa ja joukkue taas pyrkii noudattamaan mahdollisimman nöyrästi sovittuja ohjeita. Kentällä tullaan muodostamaan pitkien sarjojen aikana taistelupareja ja muutenkin on hieno nähdä miten joukkueet opiskelevat koko ajan toinen toistensa tekemisiä. Näissä peleissä on yleensä tapana, että joukkueesta nousee esiin yllättäviäkin pelaajia. Joku ratkaisupelaajista saattaa vaipua runkosarjassa totutusta johtajuudesta näkymättömäksi ja taas joku toinen nousee täyttämään näitä saappaita. Kokeneemmilta pelaajilta tietysti odotetaan rutiinisuoritusta ja pientä venymistä. FBT Porin joukkue on kuitenkin siinä mielessä mielenkiintoinen joukkue näissä karkeloissa, että se lähtee taistoon ilman muita kuin valmentajan aikaisempia karsintakokemuksia. Matka voi siis olla yllätyksiä täynnä.

- Yksi asia on selvää. Jos karsintapaikka on ansaittu, niin tavoitteena ei voi olla muu kuin voittaa kauden viimeinen ottelu. Tästä lähtee taistoon myös FBT Pori, Väre lopettaa.

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2007-2008 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2007-2008

Ottelut kaudella 2007-2008

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


TeijoVienola

Teijo Vienola

11.5.1983
Tiedot


Jani Kannosto vapautettu Karhujen päävalmentajan tehtävästä

Jani Kannosto vapautettu Karhujen päävalmentajan tehtävästä

Karhujen edustusjoukkueen päävalmentajana toiminut Jani Kannosto on vapautettu tänään maanantaina tehtävästään. Divarijoukkueen uudeksi päävalmentajaksi loppukauden mittaisella sopimuksella on nimitetty Pekka Nylund.

Lue lisää
NST haki helpot pisteet Porista

NST haki helpot pisteet Porista

Karhujen vuoden 2018 ensimmäinen viikonloppu sai ikävän päätöksen, kun sunnuntaina vieraana käynyt NST vei pisteet mennessään Lappeenrantaan.

Lue lisää
Karhujen tuplaviikonloppu päättyy NST:n kanssa

Karhujen tuplaviikonloppu päättyy NST:n kanssa

Porilaisjoukkueen taistot Divarissa jatkuvat sunnuntaina, kun Porin Urheilutalon pihalle kaartaa linja-auto Lappeenrannasta. Sarjassa kuudentena majaileva NST saapuu Karhujen vieraaksi.

Lue lisää
Karhujen vuosi alkoi karvaalla jatkoaikatappiolla

Karhujen vuosi alkoi karvaalla jatkoaikatappiolla

Divarin kevätkausi pyörähti käyntiin loppiaisena, kun Porin Urheilutalolla kohtasivat Karhut ja Joensuun Josba. Kauden avauskohtaamisen tavoin myös toisesta mittelöstä muodostui tiukka. Ottelun ratkaisu nähtiin yhdeksän sekuntia ennen jatkoajan päätöstä.

Lue lisää
Karhujen vuosi alkaa kotiotteluilla

Karhujen vuosi alkaa kotiotteluilla

Miesten Divari palaa joulutauolta Loppiaisena, kun päivän ainoassa pelissä Karhut saa kotikentälleen vastaansa Joensuun Josban.

Lue lisää
Markus Hautaoja jatkaa Karhuissa kaudella 2018-19

Markus Hautaoja jatkaa Karhuissa kaudella 2018-19

Salibandyn Divarissa pelaava Karhut on solminut ensimmäisen jatkosopimuksen ensi kaudeksi. Joulutauon aikana nimensä sopimuspaperiin laittoi hyökkääjä Markus Hautaoja.

Lue lisää