Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT Porin liigakarsinnat alkavat

 
FBT Porin liigakarsinnat alkavat


FBT Pori lähti salibandyn 1. divisioonakauteen selkeästi korkeammalla profiililla, kuin aiemmin. Tavoitteeksi asetettiin sijoittuminen erittäin kovassa länsilohkossa kahden parhaan joukkoon. Tavoite saavutettiin ja näin ollen FBT Porin ottelut jatkuvat liigakarsinnalla.

Liigakarsinnan ensimmäisessä vaiheessa vastustajana on ÅIF (Ådalens Idrottsförening) Sipoosta. Karsintaottelut pelataan paras viidestä -systeemillä. Ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina 8.3. klo 17.00 Sipoon Areenalla. Ensimmäisestä vaiheesta voittajana selviytyvä joukkue kohtaa karsinnan toisessa vaiheessa OLS:n, joka sijoittui Salibandyliigassa sijalle 12.

Vienola mukaan karsintaotteluihin

FBT Pori lennättää Hollannissa Eindhovenin seudulla opiskelunsa työharjoittelujaksoa suorittavan Teijo Vienolan vahvistamaan joukkuetta viikonlopun karsintaoteluihin. Sponsoreina Vienolan matkassa toimivat porilaiset salibandymyönteiset yritykset, Valokuvaamo Nyblin sekä Salibandykeskus Colosseum. 
 
Vienolan merkitys korostuu erityisesti joukkueen ylivoimapelissä. Myös tasakentällisin pelattaessa Vienola on kauden aikana mainiosti kotiutunut uuteen rooliinsa puolustajana.

"Vaikeuksien kautta voittoon"

FBT Pori (ennen Karhut)on saavuttanut kautta aikain seuran parhaan sarjasijoituksen sen historiassa. Joukkue kulki melko haasteellisen sarjan läpi alun vuoristoradasta lopun huikeaan nousukiitoon. Erinäisiä tapahtumia mahtui runkosarjaan melko suuri kirjo. Joukkue saavutti kuin saavuttikin sen tavoitteen, jonka se oli kauden alla itselleen asettanut. Moni ehti kauden aikana epäillä joukkueen menestymismahdollisuuksia. Huikean loppukauden ansiosta pitää kuitenkin vain todeta, että joukkue, joka pystyy tuollaiseen voittoputkeen, ansaitsee varmasti paikkansa tämän vuoden karsinnoissa. Joukkue teki siis sen mihin monikaan ei uskonut, voitti tarvittavan määrän pelejä.

FBT Porin joukkueesta kumpuavan lahjakkuuden ovat tiedostaneet monet ja on ollut odotettavaa, että joukkue pystyy jossain vaiheessa tulevaisuuttaan saavuttamaan heihin pikku hiljaa asettuvat tavoitteet. Se, että joukkue on juuri tällä kaudella pelannut näin hienosti, on saattanut olla silti jopa yllätyksellistäkin.

- Katseet on suunnattu nyt kohti lauantaina alkavia karsintoja ja runkosarjan pelit ovat historiaa, joilla ei ole enää mitään tekemistä tulevan kanssa. Tästä eteenpäin menestyy se joukkue, joka on valmiimpi mahdollisiin muutoksiin, kurinalaisempi ja asialleen omistautunut. Siis joukkue joka haluaa voittaa, kiteyttää FBT Porin valmentaja Sami Väre.

Jatkossa pelataan monta peliä samaa joukkuetta vastaan ja tämä tekee ottelusarjoista mielenkiintoisia. Kumpi joukkue pystyy nopeammin vastaamaan vastustajan vahvuuksiin ja heikkouksiin. Valmentajat tulevat näyttelemään muutosvalmiudellaan suurta osaa ja joukkue taas pyrkii noudattamaan mahdollisimman nöyrästi sovittuja ohjeita. Kentällä tullaan muodostamaan pitkien sarjojen aikana taistelupareja ja muutenkin on hieno nähdä miten joukkueet opiskelevat koko ajan toinen toistensa tekemisiä. Näissä peleissä on yleensä tapana, että joukkueesta nousee esiin yllättäviäkin pelaajia. Joku ratkaisupelaajista saattaa vaipua runkosarjassa totutusta johtajuudesta näkymättömäksi ja taas joku toinen nousee täyttämään näitä saappaita. Kokeneemmilta pelaajilta tietysti odotetaan rutiinisuoritusta ja pientä venymistä. FBT Porin joukkue on kuitenkin siinä mielessä mielenkiintoinen joukkue näissä karkeloissa, että se lähtee taistoon ilman muita kuin valmentajan aikaisempia karsintakokemuksia. Matka voi siis olla yllätyksiä täynnä.

- Yksi asia on selvää. Jos karsintapaikka on ansaittu, niin tavoitteena ei voi olla muu kuin voittaa kauden viimeinen ottelu. Tästä lähtee taistoon myös FBT Pori, Väre lopettaa.

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2007-2008 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2007-2008

Ottelut kaudella 2007-2008

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


TeijoVienola

Teijo Vienola

11.5.1983
Tiedot


Karhujen otteluohjelma selvillä

Karhujen otteluohjelma selvillä

Salibandyliiga käynnistyy syyskuun 16. päivä kuuden ottelun voimin. Avauskierroksella porilaisjoukkue matkaa vieraskentälle EräViikinkien vieraaksi. Karhujen toistaiseksi viimeisin Salibandyliigan runkosarjan ottelu on maaliskuulta 2012 juuri vieraskentällä Tapanilan Erää vastaan.

Lue lisää
Tatu Ruohonen palaa Karhuihin

Tatu Ruohonen palaa Karhuihin

Karhujen liigajoukkue on solminut vuoden sopimuksen puolustaja Tatu Ruohosen kanssa. Viimeiset neljä kautta Ruohonen on edustanut Salibandyliigassa pelannutta Rauman SalBaa.

Lue lisää
Karhuille kolme uutta pelaaja

Karhuille kolme uutta pelaaja

Salibandyliigaan noussut Karhut on solminut pelaajasopimukset kolmen uuden pelaajan kanssa. Porilaisjoukkueen riveihin siirtyvät maalivahti Roope Mutka sekä puolustajat Roni Tuomela ja Joonas Poutanen.

Lue lisää
Karhuille seitsemän jatkosopimusta

Karhuille seitsemän jatkosopimusta

Divarin mestaruuden voittanut Karhut on solminut jatkosopimukset seitsemän junioripelaajansa kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella nähdään hyökkääjät Eero Harjula, Petteri Santi, Janne Kuusiluoto ja Elias Kauppi sekä puolustajat Atte Ståhle, Jankke Virtala ja Paavo Kankaanpää.

Lue lisää
Karhujen pisterohmut jatkavat joukkueessa

Karhujen pisterohmut jatkavat joukkueessa

Salibandyliigaan noussut Karhut on solminut jatkosopimukset joukkueen pistekärkien kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä jatkavat vuoden sopimuksella kokeneet hyökkääjät Benjamin Lepola ja Ville Salonen.

Lue lisää
Aapo Tamminen jatkaa Karhujen takalinjoilla

Aapo Tamminen jatkaa Karhujen takalinjoilla

Karhut on tehnyt jatkosopimukset takalinjoilla häärivien Aapo Tammisen ja Joni Halmisen kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä jatkaa myös Suomen U19-maajoukkueringissä oleva hyökkääjä Aaro Ollikainen.

Lue lisää