Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT Porin liigakarsinnat alkavat

 
FBT Porin liigakarsinnat alkavat


FBT Pori lähti salibandyn 1. divisioonakauteen selkeästi korkeammalla profiililla, kuin aiemmin. Tavoitteeksi asetettiin sijoittuminen erittäin kovassa länsilohkossa kahden parhaan joukkoon. Tavoite saavutettiin ja näin ollen FBT Porin ottelut jatkuvat liigakarsinnalla.

Liigakarsinnan ensimmäisessä vaiheessa vastustajana on ÅIF (Ådalens Idrottsförening) Sipoosta. Karsintaottelut pelataan paras viidestä -systeemillä. Ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina 8.3. klo 17.00 Sipoon Areenalla. Ensimmäisestä vaiheesta voittajana selviytyvä joukkue kohtaa karsinnan toisessa vaiheessa OLS:n, joka sijoittui Salibandyliigassa sijalle 12.

Vienola mukaan karsintaotteluihin

FBT Pori lennättää Hollannissa Eindhovenin seudulla opiskelunsa työharjoittelujaksoa suorittavan Teijo Vienolan vahvistamaan joukkuetta viikonlopun karsintaoteluihin. Sponsoreina Vienolan matkassa toimivat porilaiset salibandymyönteiset yritykset, Valokuvaamo Nyblin sekä Salibandykeskus Colosseum. 
 
Vienolan merkitys korostuu erityisesti joukkueen ylivoimapelissä. Myös tasakentällisin pelattaessa Vienola on kauden aikana mainiosti kotiutunut uuteen rooliinsa puolustajana.

"Vaikeuksien kautta voittoon"

FBT Pori (ennen Karhut)on saavuttanut kautta aikain seuran parhaan sarjasijoituksen sen historiassa. Joukkue kulki melko haasteellisen sarjan läpi alun vuoristoradasta lopun huikeaan nousukiitoon. Erinäisiä tapahtumia mahtui runkosarjaan melko suuri kirjo. Joukkue saavutti kuin saavuttikin sen tavoitteen, jonka se oli kauden alla itselleen asettanut. Moni ehti kauden aikana epäillä joukkueen menestymismahdollisuuksia. Huikean loppukauden ansiosta pitää kuitenkin vain todeta, että joukkue, joka pystyy tuollaiseen voittoputkeen, ansaitsee varmasti paikkansa tämän vuoden karsinnoissa. Joukkue teki siis sen mihin monikaan ei uskonut, voitti tarvittavan määrän pelejä.

FBT Porin joukkueesta kumpuavan lahjakkuuden ovat tiedostaneet monet ja on ollut odotettavaa, että joukkue pystyy jossain vaiheessa tulevaisuuttaan saavuttamaan heihin pikku hiljaa asettuvat tavoitteet. Se, että joukkue on juuri tällä kaudella pelannut näin hienosti, on saattanut olla silti jopa yllätyksellistäkin.

- Katseet on suunnattu nyt kohti lauantaina alkavia karsintoja ja runkosarjan pelit ovat historiaa, joilla ei ole enää mitään tekemistä tulevan kanssa. Tästä eteenpäin menestyy se joukkue, joka on valmiimpi mahdollisiin muutoksiin, kurinalaisempi ja asialleen omistautunut. Siis joukkue joka haluaa voittaa, kiteyttää FBT Porin valmentaja Sami Väre.

Jatkossa pelataan monta peliä samaa joukkuetta vastaan ja tämä tekee ottelusarjoista mielenkiintoisia. Kumpi joukkue pystyy nopeammin vastaamaan vastustajan vahvuuksiin ja heikkouksiin. Valmentajat tulevat näyttelemään muutosvalmiudellaan suurta osaa ja joukkue taas pyrkii noudattamaan mahdollisimman nöyrästi sovittuja ohjeita. Kentällä tullaan muodostamaan pitkien sarjojen aikana taistelupareja ja muutenkin on hieno nähdä miten joukkueet opiskelevat koko ajan toinen toistensa tekemisiä. Näissä peleissä on yleensä tapana, että joukkueesta nousee esiin yllättäviäkin pelaajia. Joku ratkaisupelaajista saattaa vaipua runkosarjassa totutusta johtajuudesta näkymättömäksi ja taas joku toinen nousee täyttämään näitä saappaita. Kokeneemmilta pelaajilta tietysti odotetaan rutiinisuoritusta ja pientä venymistä. FBT Porin joukkue on kuitenkin siinä mielessä mielenkiintoinen joukkue näissä karkeloissa, että se lähtee taistoon ilman muita kuin valmentajan aikaisempia karsintakokemuksia. Matka voi siis olla yllätyksiä täynnä.

- Yksi asia on selvää. Jos karsintapaikka on ansaittu, niin tavoitteena ei voi olla muu kuin voittaa kauden viimeinen ottelu. Tästä lähtee taistoon myös FBT Pori, Väre lopettaa.

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2007-2008 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2007-2008

Ottelut kaudella 2007-2008

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


TeijoVienola

Teijo Vienola

11.5.1983
Tiedot


Karhujen matka Cupissa päättyi

Karhujen matka Cupissa päättyi

Salibandyliigassa pelaava Tampereen Koovee oli liian kova pala Karhuille. Porilaisjoukkueen taistelu Suomen Cupissa päättyi lopulta tamperelaisille kärsittyyn 7-4 -tappioon.

Lue lisää
Karhut kohtaa seuraavaksi sarjanousijan

Karhut kohtaa seuraavaksi sarjanousijan

Karhujen ottelut jatkuvat sunnuntai-iltana, kun Porin Urheilutalolle saapuu O2-Jyväskylä. Tuleva vierasjoukkue on monelle katsojalle uusi tuttavuus. Joukkue nousi viime kauden päätteeksi Divariin.

Lue lisää
Jani Kannosto on Karhujen seuraava päävalmentaja – valmennustiimi selvillä

Jani Kannosto on Karhujen seuraava päävalmentaja – valmennustiimi selvillä

Erinomaisen kauden salibandyn Divarissa pelannut Karhut on nimennyt ensi kauden päävalmentajansa. Edustusjoukkueen päävalmentajaksi siirtyy päättyneellä kaudella kakkosena toiminut Jani Kannosto. Kannoston sopimus on kaksivuotinen.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Karhut solmi kaksi jatkosopimusta

Karhut solmi kaksi jatkosopimusta

Divari-kauteen valmistautuva Karhut on solminut kaksi jatkosopimusta omien kasvattiensa kanssa.

Lue lisää
Karhut solmi kaksi tärkeää jatkosopimusta

Karhut solmi kaksi tärkeää jatkosopimusta

Karhut on solminut kaksi tärkeää jatkosopimusta ensi kautta koskien. Joukkueen riveissä jatkavat kapteenina toiminut puolustaja Kalle Santanen sekä Divarin maalipörssin voittanut hyökkääjä Benjamin Lepola.

Lue lisää