MuSa haki pisteet sarjakärjeltä

Sarjakärjessä porskuttanut GrIFK jäi MuSan jalkoihin Kauniaisissa pelatussa ottelussa sunnuntaina 31.5. Isäntien avausmaalin jälkeen MuSa otti kenttätapahtumat haltuun ja viimeisteli neljä seuraavaa osumaa Sami Rantalan johdolla. Rantalan kaksi maalia sekä Plumb Jusufin ja Toni Tuurin maalit mieheen olivat liikaa isännille, eikä se pystynyt vastaamaan MuSan aktiiviseen prässipeliin Petter Mayerin viime hetken kavennuksesta huolimatta.Voiton ansiosta MuSa nousi sarjakärkeen tasapisteisiin yhdessä GrIFK:n kanssa. Molemmilla joukkueilla on nyt kasassa 16 pistettä seitsemästä pelatusta pelistä ja eroa sarjakolmoseen on jo tässä vaiheessa neljä pistettä.

Vauhdikas ottelu alkoi isäntien pienellä painostuksella, joka palkittiinkin maalin muodossa vain 17 minuutin kohdalla, kun Petter Mayer pääsi iskemään jo kauden kahdeksannen maalinsa. MuSa ei saanut toivotulla tavalla peliään käyntiin ja kentällä nähtiin paljon harhasyöttöjä vierailijoiden toimesta. Vapauttava tasoitusmaali syntyi 25. minuutilla kulmapotkusta. Ville-Waltteri Kivimäen millimetrin tarkka kulma tavoitti Sami Rantalan, joka viimeisteli varmasti taululle 1-1 lukemat. Tästä ehti kulumaan vain seitsemän minuuttia, kun sama mies oli jälleen asialla. Juhani Koposen pitkä avaus löysi Rantalan, joka pääsi läpiajosta viemään MuSan 1-2 johtoon varmalla viimeistelyllä. Kahden nopean maalin johdosta MuSa oli kääntänyt heikosti alkaneen ottelun vain hetkessä edukseen. Samalla Rantala kipusi entistä lähemmäs MuSan kaikkien aikojen maalitykin titteliä jääden enää vain viiden maalin päähän ykköspaikkaa pitävästä seuralegendasta Jarmo Mäkelästä.

Pitkään näytti siltä, että tauolle siirrytään MuSan 1-2 johtoasemassa. MuSan maestro, Balkanin taikuri oli kuitenkin asiasta eri mieltä ja päätti vielä sooloilla vieralille kolmannen osuman aivan ensimmäisen jakson loppuun. Komea soolo päättyi laukaukseen aivan yläkulmaan ja MuSa pääsi viettämään taukoa turvallisen tuntuisessa 1-3 johtoasemassa.

Toista jaksoa ei ehditty pelata kuin kahdeksan minuuttia, kun MuSa iski jälleen. Jesse Junnilan vapari löysi tiensä Toni Tuurin kupoliin, joka nikkasi vierailijat jo 1-4 johtoon. Entinen hyökkääjä, nykyinen MuSan keskikentän tukipilari näytti, että viimeitelytaito on vielä tallessa, vaikka rooli on muuttunut puolustavammaksi. Kolmen maalin johtoasemassa MuSa pyrki jäädytäämään peliä ja pitämään GrIFK:n pois maalipaikoilta ja onnistuikin tässä varsin hyvin. MuSa suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa ottelun 73. minuutilla, kun yhden maalin syöttänyt Jesse Junnila teki tilaa Joonas Salolle. MuSa suoritti myös kaksi viimeistä vahtoaan ennen 80. minuuttia ja kentälle kirmasivat viimeiseksi vartiksi Ville Vihlman ja olkapääloukkaantumisestaan toipunut Niko Vainionpää. Kentältä pois tulivat Matias Sallila ja Plumb Jusufi, joista ensimmäinen kärsi pienestä nilkkavammasta.

MuSa pelasi fiksusti loppuun asti jättäen GrIFK:n ilman mahdollisuuksia tulla peliin mukaan, vaikka pienen sähläyksen jälkeen Petter Mayer pääsikin vielä tuomaan isännät kahden maalin päähän. Mayerin kauden yhdeksäs maali ei kuitenkaan saanut aikaiseksi kummoistakaa loppukiriä, vaan MuSa nappasi vakuuttavan 2-4 voiton vaikeasta paikasta siirtyen komeasti sarjakärkeen.

MuSan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Musan Salama - logo

MuSa - 2015 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2015

Ottelut kaudella 2015

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.