Ville Rantanen otteli Judon Suomen mestaruuteen

Judon SM -kisojen ensimmäinen päivä jätti porilaisille kolme mitalia. SM -kisojen kirkkaimpana porilaisena otteli Ville Rantanen, joka nappasi ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen mestaruutensa.

Ville Rantanen kirkasti parina edellisenä vuotena saavuttamansa SM-pronssin kultaan voitettuaan yli 100 kiloisten sarjassa Kurikan Seubukania edustavan Heikki Haapa-ahon. Edellisen kerran Judon Suomen mestaruus jäi Poriin tasan 20 vuotta sitten, jolloin mestariksi otteli Kalle Seppänen.

Miesten alle 100 kiloisten sarja toi Poriin kaksi mitalia, kun Villepetteri Lammasniemi otti hopeaa, hävittyään Helsingin Chikaran Rauli Kärpäselle finaalin puhtaasti 0-7. Porin Fudoshin Kristian Vainio hävisi välieräottelun seurakaveri Lammasniemelle, mutta saavutti näin sarjan pronssisen mitalin. Alle 66 -kiloisten sarjan Suomen mestaruuteen otteli Joutsan Tarmon Niko-Tapio Niemelä. Alle 81 -kiloisten sarjan mestaruus meni EM-kilpailupaikan jo ennen SM-kisoja varmistanut Tikkurilan Judokoiden Mika Toroille. Porin Vesa Rantala jäi sarjan viidennelle sijalle.

Naisten puolella SM-kilpailujen avauspäivä ei tarjonnut juuri yllätyksiä. Olympiapaikoissa kiinni olevat Jaana Sundberg (52kg) ja Porista kotoisin, mutta nykyään Hollolan Holjutaita edustava Johanna Ylinen (63kg) voittivat sarjojensa mestaruudet lähes näytöstyyliin. Sundbergille mestaruus oli seitsemäs. SM- kisat kävivät molemmille hyvästä harjoituksesta Lissabonin EM-kilpailuja varten, joista kaksikko lähtee hakemaan paikkaa Pekingin olympialaisiin.

Olympialaisiin pääsee painoluokkien viisiparasta ranking-sijoituksen mukaan. Pekingissä saatetaan siis hyvinkin nähdä myös porilaislähtöisen kisaajan, koska ennen liki vuoden kestänyttä karsintarulianssin viimeistä koitosta eli EM -kilpailuja Ylisen ranking-sijoitus on neljäs. Sundbergin ranking on kuudes.

Naisten yli 78 -kiloisten sarjan ainoassa ottelussa voiton ja Suomen mestaruuden vei Helsingin Chikaraa edustava Marjut Nyström. Niin ikään Helsingin Chikaraa edustava Johanna Oikarinen pokkasi helpolla alle 78 -kiloisten sarjan mestaruuden, ollen sarjansa ainoa edustaja.

Johanna Ylinen,
Porilaislähtöinen Johanna Ylinen hamuaa Pekingiin. (kuva: Pekka Paljakka/ Urheilupori.com)

Fudoshin Pori rohmusi sovelletun judon mitaleja

Fudoshin Porin Petra Kujansuu (+78 kg), Tiia Takala (70 kg), Sami Hakala (81 kg), Olli Salonen (73 kg) voittivat sarjojensa Suomen mestaruudet sovelletussa judossa, kun vielä Mikko Kallio (73 kg) nappasi hopeaa ja Jani Petteri Laine (100 kg) otteli pronssille ylsi kaikki Fudoshinin edustajat SM-kilpailujen mitaleille. Neljällä kullalla Fudoshin Pori nousi myös sovelletun judon seurojen ykkössijalle.

Sovellettu judo on suunnattu henkilöille, joilla on erityistä tuen tarvetta esimerkiksi liikkumisessa, ymmärryksessä, puheen tuottamisessa, aistien toiminnassa, suureen ryhmään sopeutumisessa tai tarvitsee jostain syystä enemmän aikaa asioiden oppimiseen. (lähde: judoliitto.fi)

Katso lauantain kuvagalleria 1
Katso lauantain kuvagalleria 2

Katso sunnuntain kuvagalleria 1

UrheiluPori.com

Jasper Pulakka ryminällä liigaan

Loviisassa kilpailtiin taekwondon ottelukilpailut viikonloppuna. Porin Taekwondo seuran Jasper Pulakka siirtyi harrastaja sarjasta näyttävästi poikien liigasarjaan.

Porin taekwondo menestyi Finnish Poomsae -openissa Turussa

Taekwondon liikesarjakausi käynnistyi Turussa järjestetyssä Finnish Poomsae openissa.

Satakuntalaiskaratekat kolmannelle kierrokselle Hollannin karate1 kilpailuissa

Satakuntalaiskaratekat Emma Aronen, Jarno Heino ja Helena Kuusisto etenivät kaikki kolmannelle kierrokselle Karate1 Premer Liigan Hollannin osakilpailuissa.

Helena Kuusisto taisteli pronssia kansainvälisessä Bosphorous Cup:issa

Suomen Karatemaajoukkueen satakuntalaiset karatekat Helena Kuusisto ja Emma Aronen hioivat EM-kisakuntoaan osallistumalla kansainväliseen Bosphorous Cup:iin sekä harjoitusleirille Istanbulissa, Turkissa.

Henna Kuusisto ja Emma Aronen hopealla karaten Estonia Openissa

Kansainvälinen Estonia Open karatekilpailu keräsi tänä vuonna ennätykselliset 800 kilpailijaa 8 maasta.

Helena Kuusistolle nuorten EM-pronssia

Porilainen Helena Kuusisto voitti Karaten nuorten EM-pronssia Turkin Konyassa käydyissä EM-kilpailuissa.