Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

100unta Akatemia taipui tasapeliin

 
100unta Akatemia taipui tasapeliin


Tiistaina 1.4. pelattiin Porin Karhuhallissa Talenttiakatemioiden karsintaottelu 100Unta Akatemia - PK-35 Akatemia. Tiukan ja tasaisen kamppailun jälkeen peli päättyi 1-1. Lauantaina joukkueet ovat jälleen vastakkain Helsingin Pallokentällä kello 13.30, jolloin ratkeaa viimeinen lopputurnaukseen pääsevä joukkue. Jatkoonpääsevä joukkue ratkeaa Euro-cupin säännöillä.

Peli alkoi Pk-35 lievällä painostuksella, mutta peli tasaantui pian. Tilanteet vaihtelivat päästä päähän ja pelissä oli vauhtia vaikka muille jaettavaksi. 100Unta Akatemialla oli ehkä hieman paremmat maalintekopaikat, mutta viimeistely ei onnistunut. Satakuntalaiset siirtyivät 42. minuutilla 1-0 johtoon kulman jälkitilanteesta, kun koko ottelun hyvin pelannut Juho Patola murjoi voimalla pallon läheltä verkon perukoihin. Helsinkiläisten parhaat tilanteet tulivat pitkistä ristipalloista puolustuslinjan taakse,
joihin nopeat hyökkääjät pyrkivät.

Toisella puoliajalla 100Unta Akatemia hallitsi peliä ja ainoastaan PK-35 maalivahti Heikki Kärkkäisen hyvät torjunnat pitivät helsinkiläiset pelissä mukana. Varsinkin satakuntalaisten keskikenttä pystyi hyvin kotrolloimaan peliä ja estämään PK-35 pelin rakentelun. Peli jatkui edelleen vauhdikkaana ja satakuntalaisten toinen maali roikkui ilmassa. PK-35 tuli kuitenkin peliin mukaan 78. minuutilla, jolloin ehkä kentän paras pelaaja Teemu Pannula puski kulmasta suoraan tärkeän tasoitusmaaliin. 100Unta Akatemian puolustuksella oli tilanteessa selvä merkkausvirhe. Tässä näkyi parhaiten, että 100Unta Akatemian pelaajat on kerätty eri joukkueista ja yhteisharjoitukset puuttuvat. Maalin jälkeen PK-35 hallitsi tilanteita ja oli viimeisellä minuutilla hyvä mahdollisuus tehdä toinen maali. 100Unta Akatemian huonon kulmapotkun jälkeen helsinkiläiset saivat ylivoimahyökkäyksen kaksi vastaan yksi tilanteeseen, jonka kuitenkin vasempana puolustajana luotettavasti pelannut Nico Rinne pystyi selvittämään.

Valmentajakaksikko Samu Koski ja Sami Rintanen eivät olleet tyytyväisiä lopputulokseen.

- Harvoin tasapeli on tuntunut tappiolta. Pojilla oli hyvä asenne, mutta onni ei ollut myötä. Kaksi tolppalaukausta ja menetetty läpiajo olivat monista maalintekopaikoista parhaimmat. Helsingissä täytyy viimeistelyn onnistua paremmin ja asenteen täytyy olla taas 110 %:nen, jotta jatkoon selvittäisiin, Koski sanoi.

Valmentajakaksikko jäi myös kaipaamaan enemmän laukauksia. Turhan usein satakuntalaiset yrittivät vielä hakea parempaa laukaisukulmaa, jolloin PK-35:n pelaajat ehtivät peittämään. 100Unta Akatemian puolustuksen voimahahmo oli kapteeni Jussi Välilä. Hän katkoi rauhallisesti ja antoi helpon syötön ylöspäin. Ylöspäin pelaamisessa Kari-Pekka Koivusen harhautukset ja syötöt onnistuivat hyvin. Paremmalla taidolla ja onnella hän olisi voinut tehdä pari maalia. Muutkin 100Unta Akatemian keskikenttäläiset, Patrick Urmson ja Verneri Salminen, pelasivat hyvin. He pystyivät alkujännityksen jälkeen hyvin rakentamaan peliä laidoille, joitten kautta 100Unta Akatemia sai parhaat tilanteensa. Juho Patola oli hyökkäyksessä hyvällä pelituulella. Hänen röyhkeytensä ja voimansa tekivät hänestä aina vaarallisen vastustajan maalin lähellä.

1.4.2008, Karhuhalli
100Unta Akatemia - PK-35 Akatemia 1-1 (1-0)

42 min 1-0 Juho Patola
78 min 1-1 Teemu Pannula

Aloituskokoonpano (suluissa syntymävuosi, seura):
Justus Uussaari (91, P-Iirot)
Nico Rinne (90, P-Iirot)
Jussi Välilä (90, MuSa)
Antti Horjanheimo (90, P-Iirot)
Jere Nokkonen (90, MuSa)
Patrick Urmson (90, P-Iirot)
Verneri Salminen (91, P-Iirot)
Kari-Pekka Koivunen (89, Jazz-J)
Juho Lehtonen (92, P-Iirot) (=> Juho Hyysalo 62 min)
Sami Kauppi (90, MuSa) (=> Rami Ahonen 75 min)
Juho Patola (89, P-Iirot) (=> Kai Sillanpää 82 min)

100unta Akatemian tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Ville Ulanen edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja

Ville Ulanen edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja

Kolmen edellisen kauden ajan Matti Santahuhdan aisaparina toiminut Ville Ulanen on Musan Salaman edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja.

Lue lisää
Arttu Aromaa loppukaudeksi FC Jazziin

Arttu Aromaa loppukaudeksi FC Jazziin

Viime viikolla FC Jazzin harjoituksissa uusina pelaajina olleista SJK:n Arttu Aromaa liittyy loppukaudeksi FC Jazzin vahvuuteen lainasopimuksella.

Lue lisää
FC Jazzin kanssa sopimuksensa purkanut Samu-Petteri Mäkelä liittyy MuSa:n miehistöön

FC Jazzin kanssa sopimuksensa purkanut Samu-Petteri Mäkelä liittyy MuSa:n miehistöön

Alkukauden FC Jazzin paidassa pelannut Samu-Petteri Mäkelä liittyy Musan Salaman riveihin.

Lue lisää
Ronald Karlssonille ja Juuso Rantalalle jatkosopimukset

Ronald Karlssonille ja Juuso Rantalalle jatkosopimukset

Ronald Karlsson ja Juuso Rantala jatkavat MuSa:ssa myös ensi kaudella.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksi Nurminen sopimukseen Musan Salaman kanssa

Aleksi Nurminen sopimukseen Musan Salaman kanssa

Keskikentän pohjalla viihtyvä Aleksi Nurminen liittyy Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää