100unta Akatemia taipui tasapeliin

Tiistaina 1.4. pelattiin Porin Karhuhallissa Talenttiakatemioiden karsintaottelu 100Unta Akatemia - PK-35 Akatemia. Tiukan ja tasaisen kamppailun jälkeen peli päättyi 1-1. Lauantaina joukkueet ovat jälleen vastakkain Helsingin Pallokentällä kello 13.30, jolloin ratkeaa viimeinen lopputurnaukseen pääsevä joukkue. Jatkoonpääsevä joukkue ratkeaa Euro-cupin säännöillä.

Peli alkoi Pk-35 lievällä painostuksella, mutta peli tasaantui pian. Tilanteet vaihtelivat päästä päähän ja pelissä oli vauhtia vaikka muille jaettavaksi. 100Unta Akatemialla oli ehkä hieman paremmat maalintekopaikat, mutta viimeistely ei onnistunut. Satakuntalaiset siirtyivät 42. minuutilla 1-0 johtoon kulman jälkitilanteesta, kun koko ottelun hyvin pelannut Juho Patola murjoi voimalla pallon läheltä verkon perukoihin. Helsinkiläisten parhaat tilanteet tulivat pitkistä ristipalloista puolustuslinjan taakse,
joihin nopeat hyökkääjät pyrkivät.

Toisella puoliajalla 100Unta Akatemia hallitsi peliä ja ainoastaan PK-35 maalivahti Heikki Kärkkäisen hyvät torjunnat pitivät helsinkiläiset pelissä mukana. Varsinkin satakuntalaisten keskikenttä pystyi hyvin kotrolloimaan peliä ja estämään PK-35 pelin rakentelun. Peli jatkui edelleen vauhdikkaana ja satakuntalaisten toinen maali roikkui ilmassa. PK-35 tuli kuitenkin peliin mukaan 78. minuutilla, jolloin ehkä kentän paras pelaaja Teemu Pannula puski kulmasta suoraan tärkeän tasoitusmaaliin. 100Unta Akatemian puolustuksella oli tilanteessa selvä merkkausvirhe. Tässä näkyi parhaiten, että 100Unta Akatemian pelaajat on kerätty eri joukkueista ja yhteisharjoitukset puuttuvat. Maalin jälkeen PK-35 hallitsi tilanteita ja oli viimeisellä minuutilla hyvä mahdollisuus tehdä toinen maali. 100Unta Akatemian huonon kulmapotkun jälkeen helsinkiläiset saivat ylivoimahyökkäyksen kaksi vastaan yksi tilanteeseen, jonka kuitenkin vasempana puolustajana luotettavasti pelannut Nico Rinne pystyi selvittämään.

Valmentajakaksikko Samu Koski ja Sami Rintanen eivät olleet tyytyväisiä lopputulokseen.

- Harvoin tasapeli on tuntunut tappiolta. Pojilla oli hyvä asenne, mutta onni ei ollut myötä. Kaksi tolppalaukausta ja menetetty läpiajo olivat monista maalintekopaikoista parhaimmat. Helsingissä täytyy viimeistelyn onnistua paremmin ja asenteen täytyy olla taas 110 %:nen, jotta jatkoon selvittäisiin, Koski sanoi.

Valmentajakaksikko jäi myös kaipaamaan enemmän laukauksia. Turhan usein satakuntalaiset yrittivät vielä hakea parempaa laukaisukulmaa, jolloin PK-35:n pelaajat ehtivät peittämään. 100Unta Akatemian puolustuksen voimahahmo oli kapteeni Jussi Välilä. Hän katkoi rauhallisesti ja antoi helpon syötön ylöspäin. Ylöspäin pelaamisessa Kari-Pekka Koivusen harhautukset ja syötöt onnistuivat hyvin. Paremmalla taidolla ja onnella hän olisi voinut tehdä pari maalia. Muutkin 100Unta Akatemian keskikenttäläiset, Patrick Urmson ja Verneri Salminen, pelasivat hyvin. He pystyivät alkujännityksen jälkeen hyvin rakentamaan peliä laidoille, joitten kautta 100Unta Akatemia sai parhaat tilanteensa. Juho Patola oli hyökkäyksessä hyvällä pelituulella. Hänen röyhkeytensä ja voimansa tekivät hänestä aina vaarallisen vastustajan maalin lähellä.

1.4.2008, Karhuhalli
100Unta Akatemia - PK-35 Akatemia 1-1 (1-0)

42 min 1-0 Juho Patola
78 min 1-1 Teemu Pannula