Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

100Unta Akatemia SM-talenttiakatemioiden lopputurnaukseen

 
100Unta Akatemia SM-talenttiakatemioiden lopputurnaukseen


100Unta Akatemia pelasi lauantaina Helsingin Pallokentällä Talenttiakatemioiden karsintaottelun PK-35 Akatemiaa vastaan. Peli päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 100Unta Akatemian 4-2 voittoon. Voitolla satakuntalaiset varmistivat kahden vuoden poissaolon jälkeen paikkansa taas Eerikkälässä 7.-10.07 pelattavaan lopputurnaukseen.

Ennen pelin alkua 100Unta Akatemian valmentajat, Samu Koski ja Sami Rintanen, olivat teroittaneet pelin ensimmäisen vartin tärkeyttä ja asenteen merkitystä. Tämä näkyikin nopeasti, kun 100Unta Akatemia painoi pelin PK-35:n päätyyn kovalla prässillä. Jo 9. minuutilla kärjessä kovasti töitä tehnyt Jussi Rantala vapautti Roope Raunion läpiajoon, josta tämä ei erehtynyt. Näin 100Unta Akatemia sai pelin alkuun haluamansa  vierasmaalin. Maali vapautti satakuntalaisten pelin ja hyökkäykset vyöryivät kohti helsinkiläisten maalia. 30. minuutilla PK-35 maalivahti yritti avata pitkällä, mutta osui Juho Lehtoseen, joka siirsi pallon keskellä vapaana olleelle Rantalalle. Rantalan oli helppo siirtää pallon tyhjään maaliin. Lisäksi Rantala puski pallon kerran tolppaan Raunion erinomaisesta keskityksestä.

Toisella puoliajalla PK-35 nosti peliään ja he pyrkivät pitkillä palloilla saamaan painetta vastustajan puolustukseen. PK-35 saikin ansaitsemansa ensimmäinen maalin 58. minuutilla, jolloin Pastim Sadiku puski maalin, ja helsinkiläiset tasoittivat pelin 9 minuuttia myöhemmin Emil Ravin tekemällä maalilla. Tasoituksen jälkeen pelin hallinta oli täydellisesti helsinkiläisillä. 100Unta Akatemia onnistui kuitenkin vastahyökkäyksessään 72. minuutilla. Rantala vapautti juuri vaihdosta tulleen Sami Kaupin, joka tykitti pallon komeasti maalin ylänurkkaan. Tämä maali katkaisi vastustajan selkärangan ja turhautumiset näkyivät suunsoitossa tuomarille ja turhan kovissa väärissä taklauksissa. Kai Sillanpää pommitti PK-35 Akatemian lopullisesti maanrakoon 80. minuutilla tehden 100Unta Akatemian neljännen maalin.

- Tämä peli voitettiin joukkueena. Pojilla oli 110 lasissa, katse oli eteenpäin kohti lopputurnausta ja nöyränä tehtiin kovaa työtä. Pelin ratkaisu nähtiin keskikentällä, jossa 100Unta Akatemian kolmikko Kari-Pekka Koivunen- Patrick Urmson-Verneri Salminen pystyi pelaamaan molempiin suuntiin paremmin kuin vastustajan keskikenttä. He pakottivat yhdessä hyökkääjien kanssa vastustajan pitkiin syöttöihin, joita oli helppo katkaista. Kiva oli pelata ja yleisesti ottaen on kivempi voittaa kuin hävitä , totesi valmentaja Koski.

- Tällaisten pelien ja sarjojen takia tätä työtä tehdään. Samalla osoitetaan, että Satakunnassa tehdään laadukasta juniorityötä jalkapallossa, Koski jatkoi.

100Unta Akatemian voimahahmot olivat kärjessä Jussi Rantala tehoilla 1+2 ja kentän ehkä paras pelaaja Kari-Pekka Koivunen. Yleensä topparina pelaavalta Rantalta tehot olivat kovat. Koivunen oli ylöspäin pelatessa aina vaarallinen harhautuksineen ja syöttöineen. Patrick Urmson ja Verneri Salminen tukivat keskikentällä häntä hyvin. Puolustuksen keskustassa Jussi Välilä hoiti tehtävänsä eleettömän hyvin ja Nico Rinne oli ohittamaton vasemmalla.

5.4.2008, Karsintaott., Helsingin pallokenttä
PK-35 Akatemia -100Unta Akatemia 2-4 (0-2)

9´ 0-1 Roope Raunio
30´ 0-2 Jussi Rantala
58´ 1-2 Pastim Sadiku
67´ 2-2 Emil Ravi
72´ 2-3 Sami Kauppi
80´ 2-4 Kai Sillanpää

100Unta Akatemian kokoonpano (suluissa syntymävuosi, seura):
Justus Uussaari (91, P-Iirot)
Nico Rinne (90,P-Iirot)
Jussi Välilä (90, MuSa)
Antti Horjanheimo (90, P-Iirot)
Jere Nokkonen (90, MuSa)
Patrick Urmson (90, P-Iirot)
Verneri Salminen (91, P-Iirot)
Kari-Pekka Koivunen ( 89, Jazz-J)
Juho Lehtonen (92, P-Iirot) (=> Sami Kauppi 66 min)
Jussi Rantala (89, Jazz-J) (=> Rami Ahonen 85 min)
Roope Raunio (90, P-Iirot) (=> Kai Sillanpää 74 min)

100Unta akatemian tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen Salama-paitaan, myös Nuutti Kahila ja Saska Kynäslahti mukaan edustusjoukkueen vahvuuteen.

Lue lisää
Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Musan Salaman puolustuslinjassa kolme kautta pelannut Verneri Salminen nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Tampereelta saapuva Rudi Dieter liittyy uutena pelaajana Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Musan Salaman riveihin päättyneeksi kaudeksi palannut Jussi Välilä (27) nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Kakkosen B-lohkon parhaaksi hyökkääjäksi viime kaudella valittu Juho Lehtonen ja FC Jazz ovat solmineet kautta 2018 koskevan sopimuksen.

Lue lisää
Alfred Mapoka rytmittää FC Jazzin peliä ensi kaudella

Alfred Mapoka rytmittää FC Jazzin peliä ensi kaudella

Maanantaina kautensa aloituspalaverilla käynnistänyt FC Jazz saa mieluisan vahvistuksen ensi kauden joukkueeseen.

Lue lisää