Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Antti Everi varmisteli olympiapaikkaansa SE-tempauksella

 

Antti Everi varmisteli olympiapaikkaansa SE-tempauksella

Painonnoston EM-kilpailujen superraskaan sarjan B-ryhmän aloitti 9 kilpailijaa. Suomen Antti Everi Oli ennakkotuloksissa heistä viides. Tempauksessa porilaislähtöinen astui lavalle kuitenkin toiseksi korkeimmin alkupainoin. Tanko painoi 167 kiloa ja nosto onnistui erinomaisesti. Viisi kiloa lisää ja oltiin jo kilon päässä miehen Suomen ennätyksestä. Tiukka veto ja tanko oli jo valua yli, mutta hyvin mies pystyi tasapainon löytämään ja raudat nousivat hymyssä suin kyykystä.

Viimeiseen yritykseen lastattiin Suomen ennätyslukemat 174 kiloa. Taistellen viimeisetkin voimavaransa yritykseen nousi tanko pään päälle ja kyykystä ylös. Uusi Suomen ennätys oli nähnyt päivänvalon.

Everin tempaus riitti ryhmän kakkossijaan Unkarin Peter Nagyn vetäessä voiton vain kaksi kiloa paremmalla tuloksella.

Kovaa taktikointia

Työnnössä nykyisin Tampereen Pyrintöä edustava Everi tarttui ensi kertaa 190 kilon tankoon. Yritys ei onnistunut aivan parhaalla tavalla, mutta hyväksytysti radat kuitenkin nousivat suorille käsille. Tasaisessa kisassa panoa koroteltiin kilo kerrallaan. Tsekin Petr Hejda, joka oli 9 kiloa Everiä edellä ennakkotuloksissa jäi kokonaan tuloksetta. Moni muukin mies sortui korotusinnossaan ja jäi parhaastaan. Suomalaisnostaja laski kilot insinöörin tarkkuudella ja otti toiseen yritykseensä 196 kiloa. Onnistunut nosto varmisti ainakin kolmannen sijan ryhmässä.

Kolmanteen yritykseensä tätä nykyä helsinkiläistynyt lastautti 201 kiloa. Tuima keskittyminen, raudat rinnalle ja varmasti ylös. Yhteistuloksen 375 kiloa on miehen oma ennätys. Tulos riitti ryhmän kolmanteen sijaan.

Kilpailun jälkeen Everi, kuten valmentaja Jaakko Kailajärvikin, oli erittäin tyytyväinen saavutukseensa.

– Kuuden putki, tempauksen Suomen ennätys ja yhteistuloksen oma ennätys olivat juuri sitä, mitä lähdin hakemaan. Toivottavasti olympiapaikka nyt varmistui. Sitten alkaakin kova treeni. Ei tuohon eteen kyllä montaa nostajaa Pekingissä Euroopan ulkopuolelta tule, iloitsi Everi.

Antti Everi sijoittui sunnuntaina päättyneiden EM-kilpailuiden superraskaan sarjan lopputuloksissa 11:nneksi henkilökohtaisella ennätystuloksellaan 375 (174+201) kiloa. Everi onnistui kaikissa kuudessa nostoyrityksessään.

Ennätystulokset EM-kisoissa kohensivat Everin mahdollisuuksia päästä Pekingin olympialaisiin. Henkilökohtaisen paikan olympialaisiin voi saada vielä sijoittumalla toukokuun lopulla julkaistavalla Kansainvälisen Painonnostoliiton rankinglistalla 15 parhaan joukkoon tai IWF:n myöntämällä villillä kortilla. Rankinglistalta kelpuutetaan Pekingiin kahdeksan mies- ja seitsemän naisnostajaa, villi kortti on jaossa kuudelle mies- ja neljälle naisnostajalle. Tämä koskee niiden maiden nostajia, jotka eivät ole saavuttaneet olympiapaikkoja MM- tai maanosien mestaruuskilpailuiden perusteella.

Painonnostoliiton tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Porissa nostettiin rautaa torstaina

Porissa nostettiin rautaa torstaina

Porin urheilutalon painonnostosalissa kilpailtiin torstaikansalliset ja jo perinteeksi muodostuneen MR-cupin viides osakilpailu.

Lue lisää
Anna Everi ennätyksellään viides EM-kisoissa

Anna Everi ennätyksellään viides EM-kisoissa

Porilaisnostaja Anna Everi lunasti häneen kohdistuneet odotukset painonnoston EM-kisoissa Tbilisissä.

Lue lisää
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Porissa järjestettiin painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut 24.-25.5.2014.

Lue lisää
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porin urheilutalolla 21.-22.5.

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porin urheilutalolla 21.-22.5.

Puntti-Karhut järjestää jälleen ensi viikonvaihteessa kotimaiset painonnoston arvokilpailut.

Lue lisää
Satakunnan naiset ennätystyöntöihin EM-lavalla

Satakunnan naiset ennätystyöntöihin EM-lavalla

Maamme kaksi parasta naispainonnostajaa – ja monen mielestä myös parasta miehetkin mukaan laskien – Kankaanpään Voimailijoiden Heidi Harju ja Puntti-Karhujen Anna Everi ylsivät molemmat uusiin Suomen ennätyksiin eilen EM-painonnostossa.

Lue lisää
Anna Everille jälleen uusi Suomen ennätys

Anna Everille jälleen uusi Suomen ennätys

Puntti-Karhujen menetys viikonvaihteen painonnoston SM-kilpailuissa Rovaniemellä oli varsin kaksijakoinen.

Lue lisää