Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Juhannuspeli on ahlaslainen kansanjuhla

 
Juhannuspeli on ahlaslainen kansanjuhla

Niittyluoto voittoon 3-0, Mervi Männistöstä Vihranteon Ahlasten mestari

Ahlaisten stadionin tuloväylät täyttyivät taas juhannuspäivänä. Vakiotyyliin aurinko helotti ja morseimet oli hehkeitä. Aluksi Yölintujen Simo Silmu heläytti ilmoille Maamme-laulun.  Juhannusottelussa Niittyluoto oli alusta alkaen hallitsevampi ja voitti Sandön 3 - 0. Ensimmäisen maalin teki Niittyluodon sveitsiläinen vävypoika Rolf Leu Zürichin kulmilta. Kaksi jälkimmäistä ohjasi maaliin yksi monista niittyluotolaisten tulevaisuudentoivoista, Topi Furuholm.

Jälkimmäinen oli maailmanluokan gooli; maalivahtina pelannut isoveli Timo spurttasi rohkeaan nousuun oikealta ja kova syöttö pikkubröödille, joka hoisi homman perille asti.
Sandö oli maalittomuudestaan huolimatta energinen joukkue. Sandön joukkueessa on kiitettävä patteri eri ikäisiä Södergrenejä, joiden varaan joukkueen on hyvä rakentaa tulevia menetyksen vuosiaan.

Juhannuspeliä on viime vuosina kehitetty kaikkien tapahtumaksi.  Tuntia ennen ottelua kerääntyivät lapset leikkimään ja kisailemaan Ahlasten Nuorisoseuran ohjaajien johdolla.  Satuhahmot leikittivät lapsia, kenttä oli täynnä toimintapisteitä. 

 

Jaloilla pelaamisen lisäksi Juhannuspelissä kilpailtiin myös kädentaidoissa. Urheilukentän pääkatsomon edessä kamppailtiin ”Vasta 1. Avoimet Ahlasten Vihranteon Mestaruuskilpailu’. Loppukilpailuun oli selviytynyt viisi vihtataituria.  Matti Furuholmin johtama VastaNeuvosto valitsi   parhaaksi porilaisen Mervi Männistön tekemän vihtaparin ja julisti hänet ’Ahlasten Mestariksi’. Käydyssä tasaisessa kisassa merkittiin kaikille muille taitajille toinen sija; Matti Nordman, Hannu Nummelin,  Eine Rosholm ja  Kari Vähänummi.

Arvosteluraadin työn jälkeen vihdat huutokaupattiin.  Vihdanteon saloihin saivat kilpailijat vastailla kilpailun oikein urakalla.  – Aiomme tehdä vihtakilpailusta perinteisen ohjelmanumeron.  Ties vaikka suurelle yleisölle järjestettäisiin tulevana juhannuksena pienimuotoinen vihrantekokurssi, kaavaili eräs Juhannuspelin Vihratekovaliokunnan jäsen lauantaina tapahtuman jälkeen.

 

Juhannuspelin järjestäjäorganisaatio kiittää jokaista kentälle saapunutta noin 800 juhannusvierasta. Urheilukentällä kerättiin vapaaehtoinen pääsymaksu, huutokaupattiin vihdat ja Heikki Porkolan Brasiliasta tuoma Ronaldinhon paita, joista kertyi yhteensä 740 euroa.   Kertyneillä varoilla kartutetaan taas koulun stipendirahastoa ja tuetaan hyviä ahlaslaisia hankkeita.


Ottelun lopputulosta tärkeämpi oli hyvä ahlaslainen juhannushenki, joka huokui lauantaina kentällä, katsomossa ja Ahlaisten raitilla.   Sen kokee vain olemalla paikan päällä.   Ensi vuoden Juhannuspeli vihelletään käyntiin tuttuna päivänä – 1. juhannuspäivänä la 23.6.2007 klo 15.00. Juhannuspeli tulee yhtä varmasti kuin joulupukki jouluaattona.

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Ville Ulanen edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja

Ville Ulanen edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja

Kolmen edellisen kauden ajan Matti Santahuhdan aisaparina toiminut Ville Ulanen on Musan Salaman edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja.

Lue lisää
Arttu Aromaa loppukaudeksi FC Jazziin

Arttu Aromaa loppukaudeksi FC Jazziin

Viime viikolla FC Jazzin harjoituksissa uusina pelaajina olleista SJK:n Arttu Aromaa liittyy loppukaudeksi FC Jazzin vahvuuteen lainasopimuksella.

Lue lisää
FC Jazzin kanssa sopimuksensa purkanut Samu-Petteri Mäkelä liittyy MuSa:n miehistöön

FC Jazzin kanssa sopimuksensa purkanut Samu-Petteri Mäkelä liittyy MuSa:n miehistöön

Alkukauden FC Jazzin paidassa pelannut Samu-Petteri Mäkelä liittyy Musan Salaman riveihin.

Lue lisää
Ronald Karlssonille ja Juuso Rantalalle jatkosopimukset

Ronald Karlssonille ja Juuso Rantalalle jatkosopimukset

Ronald Karlsson ja Juuso Rantala jatkavat MuSa:ssa myös ensi kaudella.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksi Nurminen sopimukseen Musan Salaman kanssa

Aleksi Nurminen sopimukseen Musan Salaman kanssa

Keskikentän pohjalla viihtyvä Aleksi Nurminen liittyy Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää