FC PoPalla voitokas kenraaliharjoitus

FC PoPan kenraaliharjoitus sujui hyvin sillä Vaasassa kaatui ykkösen VIFK lukemin 2-1 (0-0).

Ensimmäinen puoliaika sujui tasaisissa merkeissä mutta maaleja ei nähty. Kotijoukkueesta lähimpänä maalintekoa oli Christian Sund, mutta hänen yrityksensä PoPan maalissa pelannut Lauri Pirhonen torjui eleettömästi. Porilaisilla oli muutamia maukkaita paikkoja tehdä maali, kun Samu-Petteri Mäkelä pääsi vapaapotkusta yrittämään, mutta laukaus sujahti muurimiestä päin ja pallo kimpoili päädystä yli. Myös Antti Sumialalla ja Jarkko Reinikalla oli paikkansa maalintekoon, kuitenkin tuloksetta. Ensimmäinen puoliaika oli aavistuksen porilaisten hallussa, mutta tauolle siirryttiin tilanteessa 0-0.

Toinen puoliaika alkoi porilaisten kohdalta todella synkästi, kun vain muutaman minuutin pelin jälkeen pallo oli jo PoPan maalissa. Maalintekijänä VIFK:in Christian Sund, jonka vapaapotku kiersi hienosti maaliin. Tilanne josta vapaapotku tuomittiin tuli oli käsittämätön, PoPan Andrew Walker ja vaasalaishyökkääjä tasainen pallon tavoittelu tilanne päättyi vaasalaispelaajan teatraaliseen kaatumiseen ja vapasin tuloksekkaaseen anomiseen. Vaasalaisten maalin jälkeen porilaisten ote oli muutaman minuutin kateissa ja VIFK hallitsi kenttätapahtumia, saamatta kuitenkaan vaarallisia tilanteita aikaiseksi. Maalin hämmennyksestä selvittyään PoPa alkoi ottaa väkisin otetta pelistä ja saikin siirrettyä pelitapahtumat lähes täysin VIFK:n kenttäpuoliskolle. Maltillisella pallonhallinnalla tulostakin alkoi syntymään, Samu-Petteri Mäkelä syötti pallon Antti Sumialalle, joka harhautti puolustajan ja laittoi pallon kylmästi maaliin, tilanne 1-1. Maalin jälkeen PoPa jatkoi omaa pelaamistaan ja sai luotua painetta vastustajan päätyyn, mistä todistuksena lukuisat kulmapotkut. Kulmasta tuli myös ottelun voittomaali, kun Piracaian antama kulma löysi maalilla liikkuneen Matti Santahuhdan, joka puski pallon varmasti maaliin. Lopussa VIFK:illä oli hyvä paikka tasoittaa peli, mutta varmoin ottein maalilla esiintynyt Pirhonen oli mies paikallaan. Näin voitto Poriin ja keskittyminen kauteen voi alkaa.

FC PoPa oli liikkeellä melkein täydellä miehistöllä, sillä ainoastaan Tom Melarti oli nivusvaivaisena sivussa. Harjoitusottelut on nyt pelattu ja pisteistä aletaan pelaamaan lauantaina 3.5 kello 16, kun Porin stadionille sarja-avaukseen saapuu FC Espoo.