Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Johanna Yliselle olympiapaikka

 
Johanna Yliselle olympiapaikka


Porilaislähtöinen Johanna Ylinen varmisti olympipaikan painoluokassaan alle 63 kiloa, vaikka jäi ilman otteluvoittoja Lissabonissa käytävissä EM-kilpailuissa. Ylisen lopullinen sijoitus Euroopan olympiakarsintalistalla on neljäs, kun listan viisi parasta saavat paikan Pekingiin. Ylisen sijoitus perustuu viimeisen 12 kuukauden aikana karsintakilpailuista kerättyihin pisteisiin.

- Otteluuni täällä en ole tyytyväinen, mutta olympiapaikkaan kyllä. Portugalin Andreia Cavalleri on tuttu vastustaja harjoitusleireiltä, mutta matsia en ole hänen kanssaan aiemmin ottanut, Johanna Ylinen kertoo.

- Omat heittoyrityksen jäi vähän roiskimiseksi enkä saanut kuin oikeastaan yhden kunnollisen käsikieppiyrityksen tehtyä. Tiedettiin kyllä etukäteen, mitä vastustaja tekee. Kotiyleisön edessä tuomareilla taisi olla vähän paineita antaa varoitus minulle, vaikka ei se Cavallerin otteleminen sen kummoisempaa ollut.

- Alussa Cavalleri ahdisti aika tiukasti käsilukolla ja sai vielä tilanteen vietyä niin, että lukkoa tarjottiin jo toiseenkin käteen. Lukko ei silti ollut mielestäni lähellä.

Ylinen hävisi ainoaksi jääneen ottelunsa Portugalin Andreia Cavallerille 0-3 varoituksella. Kokenut 33-vuotias Cavalleri on kerännyt urallaan kaikkiaan kahdeksan maailmancuptason turnausmitalia.

- Olympialaisia en ole vielä ehtinyt miettiä lainkaan. Nyt on edessä viikon huili ja sitten aloitetaan taas työn tekeminen syksyä varten. Täytyy tässä vähän ajatuksiakin nollata, Ylinen jatkaa.

- Osittain mennään varmaan Koivumäen Ninan kanssa samalla ohjelmalla, mutta kun Nina varmisti kisapaikkansa jo syyskuussa, ollaan vähän eri lähtötilanteessa. Omaa ohjelmaa tulee myös ennen Pekingiä.

Johanna Ylinen varmisti kisapaikkansa ottamalla hopeaa Tallinnan maailmancupista syyskuussa ja pronssia Sofian vastaavasta turnauksesta tammikuussa. Lisäksi Ylisellä on muutamia pistesijoja karsintaturnauksista. Karsintalistalla Ylisen pistepotiksi tuli 70 pistettä. Listan viidenneksi 68 pisteeseen EM-kisojen pronssimitalillaan nousi yllättäen Israelin Alice Schlesinger.

Naisten alle 63-kiloisten Euroopan karsintalistan 10 kärjessä on:

1. Sarah Clark, Iso-Britannia 130 pistettä
1. Claudia Heill, Itävalta 130 pistettä
3. Vera Koval, Venäjä 84 pistettä
4. Johanna Ylinen, Suomi 70 pistettä
5. Alice Schlesinger, Israel 68 pistettä
6. Sara Alvarez 62, Espanja pistettä
7. Mariana Miskovic, Kroatia 46 pistettä
8. Ioulietta Boukouvala, Kreikka 42 pistettä
9. Juliane Robra, Sveitsi 40 pistettä
10. Brigitta Szabo, Unkari 34 pistettä

Kaksissa edellisissä olympialaisissa judon suomalaisedustus on ollut villien korttien varassa.

23-vuotias Hollolan Holjutaita edustava Johanna Ylinen on saavuttanut urallaan alle 17-vuotiaiden Euroopan mestaruuden (2000), alle 20-vuotiaiden EM-pronssin (2002), alle 23-vuotiaiden EM-hopean (2004). Maailmancupien mitaleita Yliselle on kertynyt kolme. Hän opiskelee miljöösuunnittelua Lahden ammattikorkeakoulussa.

Suomen Judoliiton tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle




Jasper Pulakka ryminällä liigaan

Jasper Pulakka ryminällä liigaan

Loviisassa kilpailtiin taekwondon ottelukilpailut viikonloppuna. Porin Taekwondo seuran Jasper Pulakka siirtyi harrastaja sarjasta näyttävästi poikien liigasarjaan.

Lue lisää
Porin taekwondo menestyi Finnish Poomsae -openissa Turussa

Porin taekwondo menestyi Finnish Poomsae -openissa Turussa

Taekwondon liikesarjakausi käynnistyi Turussa järjestetyssä Finnish Poomsae openissa.

Lue lisää

Satakuntalaiskaratekat kolmannelle kierrokselle Hollannin karate1 kilpailuissa

Satakuntalaiskaratekat Emma Aronen, Jarno Heino ja Helena Kuusisto etenivät kaikki kolmannelle kierrokselle Karate1 Premer Liigan Hollannin osakilpailuissa.

Lue lisää

Helena Kuusisto taisteli pronssia kansainvälisessä Bosphorous Cup:issa

Suomen Karatemaajoukkueen satakuntalaiset karatekat Helena Kuusisto ja Emma Aronen hioivat EM-kisakuntoaan osallistumalla kansainväliseen Bosphorous Cup:iin sekä harjoitusleirille Istanbulissa, Turkissa.

Lue lisää

Henna Kuusisto ja Emma Aronen hopealla karaten Estonia Openissa

Kansainvälinen Estonia Open karatekilpailu keräsi tänä vuonna ennätykselliset 800 kilpailijaa 8 maasta.

Lue lisää

Helena Kuusistolle nuorten EM-pronssia

Porilainen Helena Kuusisto voitti Karaten nuorten EM-pronssia Turkin Konyassa käydyissä EM-kilpailuissa.

Lue lisää