Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT Pori avaa Liigakautensa

 

FBT Pori avaa Liigakautensa

 

FBT Pori nousi Salibandyliigaan kaudeksi 2008-2009. Liiga käynnistyy tulevana viikonloppuna, mutta FBT Pori pelaa ensimmäisen ottelunsa vasta maanantaina 29.9. Tampereella. Avausvastustaja Classic, viime kauden hopeajoukkue, lukeutuu mitalisuosikkeihin tulevallakin kaudella.

Ensimmäinen kotiottelu Porin Urheilutalolla pelataan sunnuntaina 5.10., jolloin vastustajaksi asettuu G-Koovee Tampereelta. Porilainen yleisö pääsee monen vuoden tauon jälkeen taas nauttimaan salibandysta korkeimmalla sarjatasolla. Kaikkiaan runkosarjassa pelataan 26 ottelua, joiden jälkeen kahdeksan parasta jatkaa pudotuspeleihin.

Urheilukanava televisioi Salibandyliigan otteluita tulevallakin kaudella. Syksyn aikana esitetään kaikkiaan seitsemän liigaottelua. FBT Pori esittäytyy Espoon Oilersin vieraana tiistaina 7.10. lähetettävässä TV-ottelussa. Kevään TV-otteluista päätetään loka-marraskuussa.

FBT Pori on asettanut ensimmäiselle liigakaudelleen tavoitteekseen sarjapaikan säilyttämisen ilman karsintaa. Syksyn harjoituspelit ovat olleet sekä pelillisesti että tuloksellisesti hyviä. Harjoituspeleissä on kohdattu myös liigajoukkueita ja ne ovatkin toimineet oivallisena valmistautumisena tulevaan kauteen. Liigakokemusta FBT Porista on vain muutamalla pelaajalla ja joukkue odottaakin liigapelejä jo innokkaana ja nälkäisenä.

- Nöyrin mielin lähdetään katsomaan mihin rahkeet riittävät. Kuitenkin se on varmaa, että jokaista peliä lähdetään voittamaan ja yhdenkään joukkueen edessä ei nöyristellä, FBT Porin päävalmentaja Sami Väre kertoo.

- Miksikään sumputtavaksi "kyykkyjoukkueeksi" emme ole lähdössä, vaan tulevallakin kaudella pelaamme omaa peliämme. Oma pelimme koostuu pitkälti taitavista yksilöistä ja kuten harjoituspeleissäkin on havaittu, maalien tekemisen kyllä osaamme. Leveyttä riittää silläkin rintamalla mukavasti, Väre jatkaa.

- Katsotaan nyt mihin rahkeet riittävät, ennakkokaavailuissa meille ei juurikaan mahdollisuuksia anneta, mutta näen että nimenomaan tuntemattomana, "puskista", on hyvä hyökätä, Väre uskoo.

- Kyllä joukkueen ehdoton vahvuus on pallollinen peli. Pelaajien henkilökohtainen taitotaso on sitä luokkaa, että selkeästi lähdemme pitämään palloa hallinnassa, joukkueen toisena valmentajana jatkava Jari Vahtera kertaa.

- Selkeät ero divarin ja liigan välillä on pelinopeudessa ja taitotasossa, niin yksilöinä kuin joukkueina. Liigajoukkueet pelaavat huomattavasti kontrolloidumpaa peliä, Väre näkee.

- Jokainen fiksupelaaja pelaa paremmin, kun vastassa on parempia ja taitavampia joukkueita. Lisäksi pelaajien henkilökohtainen taktinen osaaminen on näkyvin ero, Vahtera säestää.

- Nimenomaan, kun vastustaja pelaa kontrolloidusti niin oma pelimmekin selkeästi paranee. Kyllähän se on näkynyt niin näissä pelatuissa harjoitusotteluissa kuin viime kaudellakin. Jostain syystä "koohotuksissa" olimme vaikeuksissa, emmekä saaneet omaa peliä kuntoon, kun taas nyt oma pelimmekin näyttää todella hyvältä ja pystymme kyllä haastamaan kaikki vastaan asettuvat joukkueet, Väre päättää.

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJani Kannosto on Karhujen seuraava päävalmentaja – valmennustiimi selvillä

Jani Kannosto on Karhujen seuraava päävalmentaja – valmennustiimi selvillä

Erinomaisen kauden salibandyn Divarissa pelannut Karhut on nimennyt ensi kauden päävalmentajansa. Edustusjoukkueen päävalmentajaksi siirtyy päättyneellä kaudella kakkosena toiminut Jani Kannosto. Kannoston sopimus on kaksivuotinen.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Karhut solmi kaksi jatkosopimusta

Karhut solmi kaksi jatkosopimusta

Divari-kauteen valmistautuva Karhut on solminut kaksi jatkosopimusta omien kasvattiensa kanssa.

Lue lisää
Karhut solmi kaksi tärkeää jatkosopimusta

Karhut solmi kaksi tärkeää jatkosopimusta

Karhut on solminut kaksi tärkeää jatkosopimusta ensi kautta koskien. Joukkueen riveissä jatkavat kapteenina toiminut puolustaja Kalle Santanen sekä Divarin maalipörssin voittanut hyökkääjä Benjamin Lepola.

Lue lisää
Karhut jatkaa Kujansuun alaisuudessa

Karhut jatkaa Kujansuun alaisuudessa

Salibandyn Divarissa pelaava Karhut on solminut ensi kautta koskevat valmentajasopimukset. Päävalmentajana joukkueessa jatkaa 1+1 vuotisella sopimuksella Juha-Petri Kujansuu.

Lue lisää
Karhut kiinnitti ensimmäiset pelaajat kaudella 2016-17

Karhut kiinnitti ensimmäiset pelaajat kaudella 2016-17

Salibandyn Divarissa pelaava Karhut on solminut ensimmäiset jatkosopimukset kaudelle 2016-17. Joukkueen riveissä jatkavat vuoden mittaisilla sopimuksilla hyökkääjät Saku Lahtinen ja Juha Tikka, puolustajat Aapo Tamminen, Joni Halminen ja Riku Salo, sekä maalivahti Rasmus Österman.

Lue lisää