Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT Pori avaa Liigakautensa

 

FBT Pori avaa Liigakautensa

 

FBT Pori nousi Salibandyliigaan kaudeksi 2008-2009. Liiga käynnistyy tulevana viikonloppuna, mutta FBT Pori pelaa ensimmäisen ottelunsa vasta maanantaina 29.9. Tampereella. Avausvastustaja Classic, viime kauden hopeajoukkue, lukeutuu mitalisuosikkeihin tulevallakin kaudella.

Ensimmäinen kotiottelu Porin Urheilutalolla pelataan sunnuntaina 5.10., jolloin vastustajaksi asettuu G-Koovee Tampereelta. Porilainen yleisö pääsee monen vuoden tauon jälkeen taas nauttimaan salibandysta korkeimmalla sarjatasolla. Kaikkiaan runkosarjassa pelataan 26 ottelua, joiden jälkeen kahdeksan parasta jatkaa pudotuspeleihin.

Urheilukanava televisioi Salibandyliigan otteluita tulevallakin kaudella. Syksyn aikana esitetään kaikkiaan seitsemän liigaottelua. FBT Pori esittäytyy Espoon Oilersin vieraana tiistaina 7.10. lähetettävässä TV-ottelussa. Kevään TV-otteluista päätetään loka-marraskuussa.

FBT Pori on asettanut ensimmäiselle liigakaudelleen tavoitteekseen sarjapaikan säilyttämisen ilman karsintaa. Syksyn harjoituspelit ovat olleet sekä pelillisesti että tuloksellisesti hyviä. Harjoituspeleissä on kohdattu myös liigajoukkueita ja ne ovatkin toimineet oivallisena valmistautumisena tulevaan kauteen. Liigakokemusta FBT Porista on vain muutamalla pelaajalla ja joukkue odottaakin liigapelejä jo innokkaana ja nälkäisenä.

- Nöyrin mielin lähdetään katsomaan mihin rahkeet riittävät. Kuitenkin se on varmaa, että jokaista peliä lähdetään voittamaan ja yhdenkään joukkueen edessä ei nöyristellä, FBT Porin päävalmentaja Sami Väre kertoo.

- Miksikään sumputtavaksi "kyykkyjoukkueeksi" emme ole lähdössä, vaan tulevallakin kaudella pelaamme omaa peliämme. Oma pelimme koostuu pitkälti taitavista yksilöistä ja kuten harjoituspeleissäkin on havaittu, maalien tekemisen kyllä osaamme. Leveyttä riittää silläkin rintamalla mukavasti, Väre jatkaa.

- Katsotaan nyt mihin rahkeet riittävät, ennakkokaavailuissa meille ei juurikaan mahdollisuuksia anneta, mutta näen että nimenomaan tuntemattomana, "puskista", on hyvä hyökätä, Väre uskoo.

- Kyllä joukkueen ehdoton vahvuus on pallollinen peli. Pelaajien henkilökohtainen taitotaso on sitä luokkaa, että selkeästi lähdemme pitämään palloa hallinnassa, joukkueen toisena valmentajana jatkava Jari Vahtera kertaa.

- Selkeät ero divarin ja liigan välillä on pelinopeudessa ja taitotasossa, niin yksilöinä kuin joukkueina. Liigajoukkueet pelaavat huomattavasti kontrolloidumpaa peliä, Väre näkee.

- Jokainen fiksupelaaja pelaa paremmin, kun vastassa on parempia ja taitavampia joukkueita. Lisäksi pelaajien henkilökohtainen taktinen osaaminen on näkyvin ero, Vahtera säestää.

- Nimenomaan, kun vastustaja pelaa kontrolloidusti niin oma pelimmekin selkeästi paranee. Kyllähän se on näkynyt niin näissä pelatuissa harjoitusotteluissa kuin viime kaudellakin. Jostain syystä "koohotuksissa" olimme vaikeuksissa, emmekä saaneet omaa peliä kuntoon, kun taas nyt oma pelimmekin näyttää todella hyvältä ja pystymme kyllä haastamaan kaikki vastaan asettuvat joukkueet, Väre päättää.

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKarhuille kolme uutta pelaaja

Karhuille kolme uutta pelaaja

Salibandyliigaan noussut Karhut on solminut pelaajasopimukset kolmen uuden pelaajan kanssa. Porilaisjoukkueen riveihin siirtyvät maalivahti Roope Mutka sekä puolustajat Roni Tuomela ja Joonas Poutanen.

Lue lisää
Karhuille seitsemän jatkosopimusta

Karhuille seitsemän jatkosopimusta

Divarin mestaruuden voittanut Karhut on solminut jatkosopimukset seitsemän junioripelaajansa kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella nähdään hyökkääjät Eero Harjula, Petteri Santi, Janne Kuusiluoto ja Elias Kauppi sekä puolustajat Atte Ståhle, Jankke Virtala ja Paavo Kankaanpää.

Lue lisää
Karhujen pisterohmut jatkavat joukkueessa

Karhujen pisterohmut jatkavat joukkueessa

Salibandyliigaan noussut Karhut on solminut jatkosopimukset joukkueen pistekärkien kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä jatkavat vuoden sopimuksella kokeneet hyökkääjät Benjamin Lepola ja Ville Salonen.

Lue lisää
Aapo Tamminen jatkaa Karhujen takalinjoilla

Aapo Tamminen jatkaa Karhujen takalinjoilla

Karhut on tehnyt jatkosopimukset takalinjoilla häärivien Aapo Tammisen ja Joni Halmisen kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä jatkaa myös Suomen U19-maajoukkueringissä oleva hyökkääjä Aaro Ollikainen.

Lue lisää
Karhuille tukku jatkosopimuksia

Karhuille tukku jatkosopimuksia

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat hyökkääjät Tomi Jerkku, Eero Vanhatalo, Juho Myllyharju, Tuomas Huhtala, puolustaja Oskari Raittila sekä maalivahti Tomi Bergendahl. Jatkosopimusten jälkeen Karhuilla on kasassa kaikkiaan 12 pelaajasopimusta.

Lue lisää
Antti Vuorinen siirtyy Karhujen riveihin

Antti Vuorinen siirtyy Karhujen riveihin

Salibandyliigaan ensi kaudeksi noussut Karhut on saanut riveihinsä viime kaudella Salibandyliigassa kaikkiaan 21 maalia iskeneen Antti Vuorisen. 23-vuotias hyökkääjä siirtyy Karhujen riveihin Rauman SalBasta.

Lue lisää