Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT Pori avaa Liigakautensa

 

FBT Pori avaa Liigakautensa

 

FBT Pori nousi Salibandyliigaan kaudeksi 2008-2009. Liiga käynnistyy tulevana viikonloppuna, mutta FBT Pori pelaa ensimmäisen ottelunsa vasta maanantaina 29.9. Tampereella. Avausvastustaja Classic, viime kauden hopeajoukkue, lukeutuu mitalisuosikkeihin tulevallakin kaudella.

Ensimmäinen kotiottelu Porin Urheilutalolla pelataan sunnuntaina 5.10., jolloin vastustajaksi asettuu G-Koovee Tampereelta. Porilainen yleisö pääsee monen vuoden tauon jälkeen taas nauttimaan salibandysta korkeimmalla sarjatasolla. Kaikkiaan runkosarjassa pelataan 26 ottelua, joiden jälkeen kahdeksan parasta jatkaa pudotuspeleihin.

Urheilukanava televisioi Salibandyliigan otteluita tulevallakin kaudella. Syksyn aikana esitetään kaikkiaan seitsemän liigaottelua. FBT Pori esittäytyy Espoon Oilersin vieraana tiistaina 7.10. lähetettävässä TV-ottelussa. Kevään TV-otteluista päätetään loka-marraskuussa.

FBT Pori on asettanut ensimmäiselle liigakaudelleen tavoitteekseen sarjapaikan säilyttämisen ilman karsintaa. Syksyn harjoituspelit ovat olleet sekä pelillisesti että tuloksellisesti hyviä. Harjoituspeleissä on kohdattu myös liigajoukkueita ja ne ovatkin toimineet oivallisena valmistautumisena tulevaan kauteen. Liigakokemusta FBT Porista on vain muutamalla pelaajalla ja joukkue odottaakin liigapelejä jo innokkaana ja nälkäisenä.

- Nöyrin mielin lähdetään katsomaan mihin rahkeet riittävät. Kuitenkin se on varmaa, että jokaista peliä lähdetään voittamaan ja yhdenkään joukkueen edessä ei nöyristellä, FBT Porin päävalmentaja Sami Väre kertoo.

- Miksikään sumputtavaksi "kyykkyjoukkueeksi" emme ole lähdössä, vaan tulevallakin kaudella pelaamme omaa peliämme. Oma pelimme koostuu pitkälti taitavista yksilöistä ja kuten harjoituspeleissäkin on havaittu, maalien tekemisen kyllä osaamme. Leveyttä riittää silläkin rintamalla mukavasti, Väre jatkaa.

- Katsotaan nyt mihin rahkeet riittävät, ennakkokaavailuissa meille ei juurikaan mahdollisuuksia anneta, mutta näen että nimenomaan tuntemattomana, "puskista", on hyvä hyökätä, Väre uskoo.

- Kyllä joukkueen ehdoton vahvuus on pallollinen peli. Pelaajien henkilökohtainen taitotaso on sitä luokkaa, että selkeästi lähdemme pitämään palloa hallinnassa, joukkueen toisena valmentajana jatkava Jari Vahtera kertaa.

- Selkeät ero divarin ja liigan välillä on pelinopeudessa ja taitotasossa, niin yksilöinä kuin joukkueina. Liigajoukkueet pelaavat huomattavasti kontrolloidumpaa peliä, Väre näkee.

- Jokainen fiksupelaaja pelaa paremmin, kun vastassa on parempia ja taitavampia joukkueita. Lisäksi pelaajien henkilökohtainen taktinen osaaminen on näkyvin ero, Vahtera säestää.

- Nimenomaan, kun vastustaja pelaa kontrolloidusti niin oma pelimmekin selkeästi paranee. Kyllähän se on näkynyt niin näissä pelatuissa harjoitusotteluissa kuin viime kaudellakin. Jostain syystä "koohotuksissa" olimme vaikeuksissa, emmekä saaneet omaa peliä kuntoon, kun taas nyt oma pelimmekin näyttää todella hyvältä ja pystymme kyllä haastamaan kaikki vastaan asettuvat joukkueet, Väre päättää.

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Lue lisää
Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Lue lisää
Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Lue lisää
Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.

Lue lisää
Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Viimeisimpinä pelaajina vuoden jatkosopimuksen on kirjoittanut Salibandyliigakokemustakin omaava Karhujen kasvatti Roni Tuomela.

Lue lisää
Karhuille kaksi jatkosopimusta

Karhuille kaksi jatkosopimusta

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat Heikki Vanhatalo ja Henry Stenfors.

Lue lisää