Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhujen kausi käyntiin – UrheiluPorin kausiennakko

Pesäkarhujen kausi käyntiin – UrheiluPorin kausiennakko

Porin Pesäkarhut aloittaa kaksinkertaisena pelattavan Naisten Superpesiksen runkosarjan 14.5 vierasottelulla Ylihärmää vastaan. UrheiluPori ennakoi tulevaa ja käy läpi Pesäkarhujen vahvuudet ja kysymysmerkit osa-alueittain.

Sisäpelissä Pesäkarhujen ehdoton valtti on nopeus. Carita Toiviainen, Susanna Puisto, Hanna Hirvikoski ja Sanni Vainio-Hynnilä huolehtivat pääosin siitä, että maisema pesänväleillä vaihtuu. Kysymys kuuluukin riittääkö lyöntivalikoima? Kentällemenon, ja toisaalta taas tärkeiden vaihtotilanteiden hoitamisen, on oltava kunnossa. Päävastuu vaihtamisesta tullee lepäämään Kaisa Kärkkäisen ja Johanna Pentilän harteilla. Uusi tuttavuus Niina Mäkiviita tuo kokemuksellaan myös leveyttä vaihtajaosastolle.

Kotiutusosaston pitäisi olla kunnossa. Hallitseva "Vuoden jokeri" Heidi Kuusisto on jälleen vuoden kokeneempi, ja yhä vain vaarallisempi. Sanna Lappalainen antaa tukea pelaavasta yhdeksiköstä. Heidän lisäkseen Niina Luomanen, Juuli Kemiläinen ja Johanna Pentilä pystyvät tarvittaessa ratkaisuihin.

Pesäkarhujen sisäpelin pitäisikin näillä eväillä nojata kahteen kärkeen. Viime kaudella pelinjohdolta uupui kuitenkin paikoitellen uskallusta luottaa kakkoskärkeen (Hirvikoski, Puisto, Niina Mikkola), vaikka se Superinkin mittakaavalla on erittäin hyvää tasoa. Kaiken kaikkiaan Pesäkarhujen sisäpelissä on tarvittavat määrät osaamista, mikäli se osataan kaivaa oikealla hetkellä esiin.

Ulkopelin suuret kysymysmerkit ovat etukenttä ja kopparit. Etukentällä pienien lyöntien haku ei ole ollut parasta mahdollista tasoa. Toisaalta taas kopparipuolella on välillä sattunut sysimustia päiviä. Ulkopelin vahvuus sen sijaan on eittämättä linja. Niina Mäkiviidan tulo vain entisestään vahvistaa linjaa, jossa hänen lisäkseen Johanna Pentilä, Kaisa Kärkkäinen ja Niina Mikkola pitävät huolen siitä, että vastustajan saumalyöntien on oltava täydellisyyttä hipovia, mikäli niillä aiotaan tulosta tehdä.

Pesäkarhujen ulkopelin vahvuuksiksi on ilman muuta luettava myös lukkari Niina Luomanen. Yksi Superpesiksen parhaista tontillaan. Toivoa vain sopii, että Luomanen säilyy terveenä läpi kauden, sillä lähellekään samalle tasolle pystyvää korvaajaa ei Pesäkarhujen materiaalista löydy. Lähimmäksi pääsee nuorten Superissa lukkaroiva Jetta Joensuu, mutta hän ei ole millään mittapuulla valmis naisten peleihin.

Ulkopelin ja miksei sisäpelinkin vahvuuksiksi on, lukkarin tontti pois lukien, luettavissa myös jokaiselle pelipaikalle löytyvä korvaaja. Jokereista, nuorten Superin ja ykköspesiksen pelaajistosta löytyy helposti korvaajia loukkaantumisten sattuessa.

Pelinjohdossa Pesäkarhuilla on arvostettu Jarmo Ania. Varsinkin sisäpelissä paikoin hieman kaavamaiseen pelinjohtoon sortuva Ania saa taustatukea Petri Kaijansinkolta. Hyvänä lisänä porilaisten pelijohdossa nähdään myös katsomosta käsin kamppailuja tarkkaileva Mikko Järvenpää. Toivoa sopii, että kolmikko saa varmasti pitävän ulkopelin lisäksi myös sisäpeliin tarpeeksi juonikkuutta ja ennen kaikkea yllätyksellisyyttä.

Pesäkarhujen pahimmiksi vastustajiksi ovat ennakkoon tarjolla tutut kilpakumppanit. Seinäjoki, Jyväskylä ja Lappeenranta muodostavat porilaisten kanssa selkeän kärkinelikon Naisten Superpesiksessä. Pesäkarhuilla on kaiken osuessa kohdalleen täydet mahdollisuudet kamppailla jopa mestaruudesta. Kotiyleisölle joukkue esittäytyy ensi kerran sunnuntaina 18.5, jolloin vieraaksi saapuu Tyrnävä.

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2008 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008

Ottelut kaudella 2008

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPesäkarhuille ensimmäinen voitto puolivälierissä

Pesäkarhuille ensimmäinen voitto puolivälierissä

Pesäkarhut nappasi suvereenin 2-0 voiton Rauman Lukosta kotikentällään Erku-Areenalla tiistai-illalla. Porilaisten peli oli kylmäpäistä, eikä virheisiin sorruttu niin paljoa, kuin mitä vastustaja joutui kokemaan.

Lue lisää
Pesäkarhut kaatoi Oulun kotikentällään

Pesäkarhut kaatoi Oulun kotikentällään

Pesäkarhut jatkoi positiivisia peliotteitaan tiistai-illalla Erku-Areenalla sarjanousija Oulun Lipottaria vastaan. Porilaisten alun juoksujuhlasta huolimatta ottelusta kehkeytyi jännittävä kamppailu aina viime metreille saakka.

Lue lisää
Pesäkarhut saa vieraita Oulusta

Pesäkarhut saa vieraita Oulusta

Pesäkarhujen ylemmän jatkosarjan tiivis ottelutahti jatkuu huomenna tiistaina kotipelissä Oulun Lipottaria vastaan.

Lue lisää
Pesäkarhut kaatoi Kempeleen Kirin kotiutuskisan jälkeen

Pesäkarhut kaatoi Kempeleen Kirin kotiutuskisan jälkeen

Pesäkarhut matkasi ylemmän jatkosarjan kolmanteen kamppailuun Kempeleen Kirin vieraaksi. Ottelu oli äärimmäisen tasainen ja lopulta ratkaisua jouduttiin hakemaan aina neljännestä kotiutuslyöntikilpailusta saakka.

Lue lisää
Pesäkarhut voitti paikallistaiston niukasti

Pesäkarhut voitti paikallistaiston niukasti

Pesäkarhut nappasi itselleen kaksi sarjapistettä ylemmän jatkosarjan paikallistaistossa Rauman Lukkoa vastaan. Paikalle ottelua oli saapunut seuraamaan 1115 pesäpallon ystävää.

Lue lisää
Naisten Superpesiksen Halli-SM-lopputurnaus

Naisten Superpesiksen Halli-SM-lopputurnaus

Pesäkarhut emännöi huomenna lauantaina 11. maaliskuuta Naisten Superpesiksen Halli-SM-lopputurnausta, jossa kauden ensimmäisistä SM-mitaleista kamppailevat yhdessä kotijoukkueen kanssa Manse PP, Oulun Lipottaret ja viimeisempänä jatkoon selvinnyt Lappeenrannan Pesä-Ysit.

Lue lisää