FC PoPa haki taisteluvoiton Tammisaaresta

FC PoPa jatkoi voittoputkeaan keskiviikkona, kun Tammisaaressa kaatui EIF lukemin 1-0. Tämä oli PoPan seitsemäs voitto putkeen ja näin PoPa jatkaa ilman pistemenetyksiä sarjakärjessä.

Ensimmäinen puoliaika alkoi kotijoukkueen todella kovalla vyörytyksellä ja PoPa ei saanut oikeastaan missään vaiheessa omaa peliään käyntiin. Oliko pitkä bussimatka väsyttänyt vai mikä, sillä EIF hallitsi varsinkin ensimmäistä 15 minuuttia aika selvästi - joskaan saamatta juuri vaarallisia tilanteita PoPan maalille. Puoliajan kuluessa porilaisillekin tuli muutama paikka, mutta tässä vaiheessa ei pallo löytänyt tietään maaliin asti. Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan todella kovaa taistelua ja miehestä otettiin reilusti mittaa, mutta maaleja ei nähty

Toinen puoliaika oli PoPa:lta selvästi parempi, ja vaikutti kuin pukukopeissa olisi astellut täysin eri joukkue, sillä toinen puoliaika oli porilaisilta selvästi ensimmäistä parempi. Tosin kotijoukkue EIF:kin järjesti Lauri Pirhosen maalille muutaman hässäkän, mutta nämä tilanteet PoPa hoiti kunnialla. Pelin edetessä kohti loppua, ryhtyi PoPa hallitsemaan tosissaan kenttätapahtumia ja tulostakin syntyi. Ottelun 74 minuutilla, jälleen vaihdosta kentälle tulleen Samu-Petteri Mäkelän huikea yksilösuoritus varmisti PoPa:lle todella tärkeät kolme pistettä. Mäkelän saksipotkulla pallo löysi tiensä tolpan kautta sisään, esityin maalille antoi Piracaia loistavalla keskityksellään. Lopussa EIF alkoi viljellä pitkiä palloja kohti PoPa:n puolustusaluetta, mutta porilaisten uhrautuva joukkuepelaaminen piti kotijoukkeeen nollilla.

- Olihan se ihan ookoo suoritus ja tunne oli kyllä loistava, kun näin että pallo oli maalissa. Tänään oli todella tiukkaa taistelua mutta mielestäni vastattiin hyvin vastustajan fyysisyyteen, sanaili bussista tavoitettu ratkaisija Samu-Petteri Mäkelä.

Seuraavan kerran PoPa on tulessa tulevana sunnuntaina, kun Forssan Jalkapalloklubi saapuu Porin Stadionille.

4.6.2008, Kakkonen, Tammisaari
EIF - FC PoPa 0-1 (0-0)

74´ 0-1 Mäkelä