FC Jazz-j kukisti PoPaFutsalin ja siirtyi Kolmosen kärkeen

FC Jazz-j voitti kauden viidennen Kolmosen ottelun torstaina, kun PoPaFutsal kaatui 1-4 (0-3). Samalla joukkue nousi sarjan kärkeen. Tosin tappioitta jatkava Musan Salama on pelannut kaksi ottelua vähemmän.

Eilinen ottelu alkoi FC Jazzin painostuksella. Joukkue sai luotua herkullisia tilanteita, muttei maaleja. Ottelun alkupuolen paras maalintekopaikka osui kuitenkin kotijoukkueelle, kun rangaistusalueella oli vapaapotkutilanteessa vastaavaa tönimistä kuin illan myöhäisottelussa Itävalta-Puola. Herralahdessa PoPaFutsalin Toni Mäenpää meni nurin ja ottelun tuominnut Kimmo Kangasperko pisti pallon pilkulle, kun ottelua oli pelattu 17 minuuttia. Mäenpää laukoi itse rangaistuslaukaus, mutta Jazzin maalilla Erno Inberg torjui upeasti.

Ottelun 27. minuutilla kuparinen rävähti rikki. Kari-Pekka Koivunen karkasi vasemmalta laidalta ja keskitti komeasti täydestä vauhdista. Ville Kuusinen oli maalin edessä terävin. Hän puski pallon takatolpalta tyhjiin.

FC Jazz-j jatkoi vahvaa rynnistystään avausosuman jälkeen. Joao Gaetti runttasi pallon verkkoon vain viisi minuuttia avausmaalista. Hän jatkoi kulmapotkun päällään maaliin aivan maalin edestä.

Tauolle mentäessä ottelu näytti jo ratkenneen, kun Ville Kuusinen vei vieraat jo 0-3-johtoon. Toisella jaksolla, 53.minuutilla PoPaFutsal pääsi kuitenkin Juho Lehtovaaran maalilla kahden osuman päähän.

Vaikka PoPaFutsal yritti lähennellä, erinomaisesti torjunut Erno Inberg piti Jazzin johdon koko ajan turvallisena.

Selvät loppulukemat syntyivät, kun Ville Bärholm karkasi loppuhetkillä läpiajoon.

- Ensimmäisellä puoliajalla olimme 1vs1 -tilanteissa todella hyviä, molempiin suuntiin. Olimme liikkuvampi joukkue, ja sitä kautta hallitsimme peliä selvästi, päävalmentaja Mikko Mannila myhäili.

- Toisella jaksolla pelinrakentelumme ei ollut enää yhtä hyvää, eikä peli ollut yhtä selkeästi meidän. Saman temmon säilyttämistä kyllä painotettiin tauolla, mutta on inhimillistä, että nuoren joukkueen suoritustaso laskee selvässä johtoasemassa, Mannila pohti.

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.