Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Marko Högerman Porin Kärppien valmentajaksi

 
Marko Högerman Porin Kärppien valmentajaksi


Porin Kärppien uusi vastuuvalmentaja on valittu. Marko Högerman (41) tulee seuraan mukaan jääkiekon puolelta, sillä hän on ollut mukana toistakymmentä vuotta Porin Ässien juniorivalmennuksessa. Mies hakee nyt uutta haastetta kaukalopallon puolelta ja uskoo vahvasti porilaisjoukkueen taistelevan kirkkaimmista mitaleista alkavalla kaudella.

- Joukkue vaikuttaa nyt erittäin kokeneelta, kun paluumuuttajat ja jo kerran lopettaneet palaavat ruotuun, sanoo Högerman.

- Minulle jää sitten tehtäväksi saada joukkue pelaamaan sillä tasolla, millä se parhaimmillaan pystyy, lisää Marko Högerman.

Mikko Peltonen palaa kärppäpaitaan

Kahtena kautena 04-05 ja 05-06 Porin Kärppiä edustanut Mikko Peltonen (26) palaa kärppäjoukkueeseen. Mies on pysynyt poissa kaukalosta parin kauden verran työesteiden takia.

- Palaan nyt Tampereelta Poriin ja kun työpaikka Porissa antaa mahdollisuuden kokeilla vielä kaukalopalloa, tartuin tilaisuuteen, kertoo Mikko Peltonen.

Peltonen pelasi Kärpissä kaikkiaan 27 kaukisottelua, joissa hän saavutti tehot 24+7=31. Mikko Peltosen jääkiekkollinen peliura käsittää edustukset Porin Ässissä,Vaasan Sportissa ja Joensuun Kiekkopojissa.

Rami Välimaa (28) palaa vuoden tauon jälkeen myös Kärppiin. Mies pelasi viime kaudella jääkiekkoa Ruotsin kakkosdivisioonassa ja teki Svegs IK joukkueessa kovat tehot 20+40=60. Mies jatkaa nyt kaukalopalloa porilaisleirissä.

Uutena nimenä joukkueen hyökkääjänä aloittaa myös Jan Kinnunen (37). Mies on pelannut viimeiset vuodet jääkiekkoa Kankaanpään Jääkarhuissa ja sitä ennen Mustang Lahdessa ja Heinolan Kiekossa. Kaukalopallon puolelta mieheltä löytyy edustusta lahtelaisesta Gremosta divisioonatasolla.

Puolustus vahvistuu jo kerran lopettaneilla

Porin Kärppien puolustuksessa nähdään tuttu kaksikko, kun jo kerran luistimet naulaan pistäneet Marko Sten ja Joacim Eklund palaavat kaukaloon. Viime vuonna miehet olivat joukkueen valmennuspuolella, mutta palava halu pelata kaukalopalloa voitti valmennustehtävät. Kun lisäksi puolustuksessa häärivät Hannu Tala, Rami Nikkonen, Juho Silvast, Lasse Sammalisto ja Marko Luukkonen voidaan todeta jo tässä vaiheessa Kärppäpuolustuksen olevan todella kovaa luokkaa.

Maalivahtipuolella kokemusta ja nuoruutta

Maalivahtipuolelta löytyy parivaljakko kahdelta viime kaudelta eli Joni Meskanen - Mikko Jussila. Joni Meskanen (22) on joukkueen ykkösmaalivahtina ikänestori, mutta kovan haasteen kaukalossa heittää tällä kaudella Mikko Jussila (18). Lisäksi joukkueen harjoitusringissä maalivahtiosastolla on erittäin lahjakas Joonas Merisalo (18).

Turnaukset Porissa ja Raumalla

Joukkue pelaa ennen sarjan alkua kaksi merkittävää turnausta. Joukkuuen nykykunnosta saa ensimmäisen näkymän lauantaina 6.9. Porissa, jolloin kotijoukkueen lisäksi nähdään kaukalossa uudistunut raumalainen UKP, kaksi viimeistä kaukiskultaa voittanut Bewe ja kaukalopalloliigan uusin tuttavuus jämsäläinen DUO96. Viikon päästä Porin turnauksesta, Kärpät osallistuu Raumalla järjestettävään kaksi päiväiseen liigaturnaukseen. Ensimmäisen kotiottelun liigassa joukkue pelaa sunnuntaina 5.10. Silloin Poriin saapuu Rovaniemen Blue Ball.

Joukkueen harjoitusrinki:
Maalivahdit:
Joni Meskanen
Mikko Jussila
Joonas Merisalo (A-nuori)
Puolustajat:
Joacim Eklund
Marko Luukkonen
Rami Nikkonen
Lasse Sammalisto
Juho Silvast
Marko Sten
Hannu Tala
Hyökkääjät:
Mika Ahonkivi
Jani Helppolainen
Harri Jalonen
Jan Kinnunen
Santeri Kyrövaara
Jose Laaksonen
Miko Lehtinen (A-nuori)
Vesa-Matti Myllyniemi
Jaakko Mäkelä
Niko Papinaho
Mikko Peltonen
Ville Setälä
Sami Suonpää
Veijo Syrjä (A-nuori)
Teemu Tuomi
Joona Uusi-Rasi (A-nuori)
Ville-Pekka Vaajakari (A-nuori)
Rami Välimaa

Porin Kärppien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JoacimEklund

Joacim Eklund

2.12.1972 Tukholma
Tiedot

Marko Högerman

1967
Tiedot

Mikko Peltonen

30.7.1982 Pori
Tiedot

MarkoSten

Marko Sten

21.7.1968 Pori
Tiedot

Rami Välimaa

30.3.1980 Pori
Tiedot


Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.

Lue lisää