Karhunaiset avasivat harjoituskauden murskatappiolla

FBT Karhut United avasi valmistautumisen naisten 1.divisioonaan Turussa, kun porilaiset lähtivät liigajoukkue TPS:n kimppuun viikon lajiharjoittelun jälkeen. Liigajoukkue TPS oli puolestaan kerinnyt hioa kuvioita huhtikuusta lähtien saliharjoitusten parissa..

Ensimmäiseen harjoitusotteluun FBT sai kokoon kolme täyttä ketjua. Porilaiset lähtivät uuden valmentajansa debyyttiotteluun teemalla rohkeus ja asenne, lopputulos ei ollut pelissä niinkään tärkeää. Ottelun ensimmäiset 5 minuuttia Karhujen ”paketti” pysyikin hyvin kasassa, mutta tämän jälkeen kotijoukkue TPS sai pari maalia, jolloin usko alkoi hetkeksi hiipua.

Toiseen erään karhunaiset pyrkivätkin lähtemään ”puhtaalta pöydältä”, kuvitteellisesti ns. 0-0 tilanteesta. Ensimmäinen 5 min oli jälleen ryhdikästä, eikä takaiskuja syntynyt. Lisäksi Karhut saivat luotua muutaman vaarallisen vastaiskun, kunnes jälleen vierasjoukkueen hyvän jakson jälkeen kotijoukkue rankaisi. Maalin jälkeen koittikin varsinainen mustahetki, kun muutaman minuutin sisälle TPS teki useita maaleja. Erän puolen välin jälkeen Karhut muuttivatkin radikaalisti pelisysteemiään.

Kolmanteen kuten toiseenkin, Karhut pyrki lähtemään uudella ilmeellä. Karhun taistelevaa ilmettä pyrittiin kaivamaan esiin ja kokonaisuudessaan parantamaan omaa peliä. Kolmas erä olikin vierasjoukkueelta mallikas, josta palkintona ansaitusti erävoitto.

- Eka pelini uuden joukkueen kanssa, vastustaja monta astetta kovempi joukkue.. Joukkueemme pelasi yllättävän kypsästi vuoden aikaan nähden. Henkilökohtaisesti jäi hyvin positiivinen maku ottelusta.. Joukkue paransi joka erään peliä, joka on hyvä merkki. Ja mikä tärkeintä jaksoimme yrittää loppuun asti. Tänään mentiin askel eteenpäin ja ensi viikolla otetaan toinen askel, usko joukkueeseen vahvistui.. Nyt kun jaksetaan samaan malliin hyvin harjoittella niin uskon, että kaudesta tulee positiivinen, FBT Karhut Unitedin naisten edustusjoukkueen tuore valmentaja Juha Mäkilä kertasi.

- TPS on loistava joukkue, joka on mennyt kesän aikana jälleen huimasti eteenpäin.. Oli hienoa kohdata hyvä joukkue, ja kiitokset TPS:lle hyvin järjestetystä päivästä ja erityisesti joukkueen valmentajalle hyvistä vinkeistä, Mäkilä jakoi kiitosta emäntäjoukkueelle.

Karhujen maalit: Jenny Möttönen, Anna Heikkilä sekä Terja Lepistö.