FC PoPa palasi voittojen tielle

FC PoPa palasi takaisin voittojen tielle, kun Porissa vieraillut EIF sai lähteä kotimatkalle musertavan tappion kärsimänä, PoPa oli parempi 6-0 -numeroin.

PoPa aloitti ottelun todella terävästi ja halusi näyttää kotiyleisölleen, että tiistain tappiosta on sisuunnuttu ja tänään palataan takaisin voittojen tielle. PoPa aloitti maalinteon jo ottelun 5. minuutilla, kun Janne Vuorinen syötti vasemmalta laidalta pallon keskelle Tom Melartille, josta Melarti laukoi PoPan 1-0 johtoon. PoPa jatkoi maalin jälkeen vyöryttämistään ja siirtyi 2-0 johtoon 18. minuutilla, kun Antti Sumiala syötti Samu-Petteri Mäkelän läpi, ja Samu laukoi hallitusti PoPan toisen maalin. Tämän jälkeen ottelu aavistuksen tasoittui ja vierailija sai muutaman vaarallisen erikoistilanteen, mutta nämä tilanteet Lauri Pirhonen PoPan maalilla hoiteli tyylillä ja taidolla. Lopullista niittiä ottelulle lyötiin 44 minuutilla, kun Juha Luoman pitkäsyöttö tavoitti Melartin, joka laukoi n. kuudentoista metrin paikkeilta pallon voimalla maaliin. Tämän jälkeen siirryttiin tauolle lukemissa 3-0.

Toinen puoliaika alkoi PoPan hallinnalla, eikä porilaiset antanut EIF:ille mitään mahdollisuuksia päästä peliin mukaan, pallo liikkui nätisti pelaajalta toiselle. Toisen puoliajan ensimmäinen maali syntyi Piracaian vapaapotkusta. Vasemmalta, kuudentoista alueen takaa hallittu kierteinen laukaus vasempaan kulmaan, tämä oli Piran ensimmäinen maali FC PoPan paidassa. Viidennen maalin iski Melarti, jolle maali oli ottelun kolmas. Tilanne avautui, kun Sumiala syötti maalin eteen, josta Tomppa runnoi pallon maaliin. Ottelun viimeinen maali syntyi viisi minuuttia ennen ottelun päättymistä. Teemu Vihtilä keskitti vasemmalta pallon Matti Santahuhdalle, joka laukoi pallon tolpan kautta sisään. Näin tuomarin viheltäessä pilliinsä viimeisen kerran komeili tulostaululla lukemat PoPa 6 EIF 0.

PoPa pelasi tänään energisen pelin ja oli alusta asti valmis tekemään töitä sen eteen, että kolme pistettä jäisi Poriin. Juho Lehtovaara sai tänään ensimmäiset minuuttinsa FC PoPassa ja pelasi erittäin pirteästi. PoPa johtaa tällä hetkellä sarjaa 9 pisteellä, kun kautta on jäljellä 6 ottelua. Seuraavan kerran porilaiset ovat tulessa ensi lauantaina, kun Forssassa vastaan asettuu FJK.