Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kari Jalonen uusien haasteiden edessä IFK:ssa

 
,

Kari Jalonen uusien haasteiden edessä IFK:ssa


Kaksi edellistä kautta vaisusti pelannut HIFK on muuttanut kasvojaan runsaasti sitten viime kauden. Viime vuosina seurassa on vaihtunut päävalmentaja tiheään tahtiin ja joukkueen peliesitykset ovat paikoin muistuttaneet enemmän nyrkkeilyä saati jääkiekkoa. Yksi suuri muutos tapahtui jo aiemmin, kun Pentti Matikainen sai väistyä seuran palkkalistoilta. Keväällä IFK julkaisi uuden päävalmentajakaappauksensa pohjoisesta. Hyvää työtä Kärpissä tehnyt 48-vuotias Kari Jalonen on yksi seuran monista muutoksista. Jalosen johdolla joukkue pyrkii taatusti parantamaan viimekautista seitsemättä sijaansa. Helppoa se ei silti tule olemaan.

Pitkämäki Juha,HIFK
HIFK luottaa jatkossa Juha Pitkämäen torjuntoihin. Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

Jos valmentajavaihdos vaikutti onnistuneelta, niin sitäkin paremmalta vaikuttaa joukkueen maalivahtiosaston muokkaus. Viimeiset viisi kautta IFK:ssa torjunut Jan Lundell sai väistyä kauden päätteeksi. Useista hyvistä mahdollisuuksistaan huolimatta Lundell ei onnistunut nousemaan suureksi voittajaksi seurassaan. Tilalle joukkue hankki Ilves-taustaisen Juha Pitkämäen. 28-vuotias Pitkämäki on ehtinyt pelata uransa aikana SM-liigaa Ilveksen ja Pelicansin riveissä. Viimeiset kaksi kautta Pitkämäki vietti Ruotsin Taalainmaalla Moran riveissä. Pitkämäelle tiukan vastuksen taistelussa peliajasta antavat nuoret Aleksis Ahlqvist ja Jani Nieminen.

HIFK:n puolustus on ennakkoon katsoen heikoin osa-alue. Joukkueen puolustuksesta ovat lähteneet Tommi Kovanen, Lasse Korhonen, Teemu Laakso ja Charlie Cook. Tilalle joukkue onnistui hankkimaan Markus Kankaanperän ja Tom Walshin. SM-liigassa  Jokereissa tunnetuksi tullut Kankaanperä vieraili viime kaudella Pitkämäen tavoin Ruotsissa. Kankaanperän edustama Brynäs putosi kauden päätteeksi Allsvenskaniin. Ennen Brynäsin keikkaa Kankaanperä kiekkoili viisi kautta putkeen Jokereiden takalinjoilla. Jenkkipuolustaja Tom Walsh tulee IFK:hon puolestaan AHL-sarjasta. Kaksi edellistä kautta Walsh edusti Worchester Sharksia. Viime kaudella puolustaja merkkautti 76 palaamassaan pelissään 36 tehopistettä. Vanhoina niminä Puolustuksessa  häärivät edelleen Hannu Pikkarainen ja Ilkka Heikkinen. Erinomaisesti viime kaudella pelannut Ilkka Heikkinen iski pakille loistavat tehopisteet 11+26.

Hirschovits Kim,HIFK
Kim Hirschovits palasi HIFK:n riveihin kahden Jokeri-kauden jälkeen. Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

Perinteikkään seuran hyökkäys puolestaan sai muualla läpilyöneitä paaluumuuttajia listoilleen. Poislähtijöiden joukossa olivat mm. Steve Guolla, Rem Murray, Ryan Vesce ja Janne Laakkonen. Vesce ja Guolla olivat joukkueen parhaat pistemiehet viime kaudella. Paluumuuttajien joukossa IFK:n petopaitoihin liittyivät Matias Loppi ja Kim Hirschovits. Pelicansissa viime kaudella 58 tehopistettä iskenyt Loppi ehti olla poissa joukkueesta kuusi edellistä kautta. Kolme viime kautta Pelicansissa toivat 167 ottelussa peräti 120 tehopistettä. Kaudeksi 2006-07 Jokereihin siirtynyt Hirschovits sai aikanaan HIFK-faneilta pyyhkeitä siirrostaan. Nyt kaksi vuotta myöhemmin Hirschovits on oiva lisä joukkueeseen. Jokereissa vietetyt kaksi kautta tuottivat IFK-kasvatille tasan 100 tehopistettä. Joukkueen hyökkäyksessä on ennakkoon kuitenkin yksi nimi mielenkiintoisempi muita. Hän on NHL:ssäkin pelannut ja tappelijana kunnostautunut Kip Brennan. Viime kaudella Brennan pelasi 3 ottelua NHL:ssä Islandersin riveissä. Muuten viime kausi meni AHL-sarjassa. Siellä isokokoinen kanadalaishyökkääjä keräsi 247 jäähyminuuttia vain 47 pelissä. Viime kauden joukkueesta jatkavat hyökkäyksessä avainpelaajina Kimmo Kuhta, Jussi Pesonen ja Lennart Petrell.

Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Juha Pitkämäki, Mora (SWE)
Markus Kankaanperä, Brynäs (SWE)
Tom Walsh, Worchester (AHL)
Matias Loppi, Pelicans
Kip Brennan, Bridgeport (AHL)
Kim Hirschovits, Jokerit
Teemu Ramstedt, TPS

Lähteneet:
Steve Guolla, Innsbruck
Rem Murray, Innsbruck
Ryan Vesce
Janne Laakkonen, HPK
Tommi Kovanen, Lukko
Lasse Korhonen, Tappara
Teemu Laakso, Nashville
Miikka Jouhkimainen, SaiPa
Jan Lundell, KLH Chomutov
Juha Fagerstedt, lopettanut
Libor Ustrnul

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt pitkän sopimuksen hyökkääjä Sakari Salmisen kanssa. Sopimus kestää kevääseen 2020 asti ja se sisältää ulkomaan-pykälän kaudesta 2019 – 2020.

Lue lisää
Jarno Kärki palaa Ässiin

Jarno Kärki palaa Ässiin

Ässät ja Jarno Kärki ovat solmineet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Ässien valmennus uudistuu kauden jälkeen

Ässien valmennus uudistuu kauden jälkeen

Ässien valmennuksessa tapahtuu muutoksia. Tämän kauden päävalmentaja Jyrki Aho ei jatka seurassa kaudella 2018 - 2019.

Lue lisää
Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Antoine Laganièren kanssa.

Lue lisää
Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Ässäkasvatti Anton Fonzen liittyy Karhu puolustukseen yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Porilaisten urheiluseurojen yhteistyö kehittyy, kun Ässät ja Karhu HT aloittavat yhteistyön.

Lue lisää