Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kari Jalonen uusien haasteiden edessä IFK:ssa

 
,

Kari Jalonen uusien haasteiden edessä IFK:ssa


Kaksi edellistä kautta vaisusti pelannut HIFK on muuttanut kasvojaan runsaasti sitten viime kauden. Viime vuosina seurassa on vaihtunut päävalmentaja tiheään tahtiin ja joukkueen peliesitykset ovat paikoin muistuttaneet enemmän nyrkkeilyä saati jääkiekkoa. Yksi suuri muutos tapahtui jo aiemmin, kun Pentti Matikainen sai väistyä seuran palkkalistoilta. Keväällä IFK julkaisi uuden päävalmentajakaappauksensa pohjoisesta. Hyvää työtä Kärpissä tehnyt 48-vuotias Kari Jalonen on yksi seuran monista muutoksista. Jalosen johdolla joukkue pyrkii taatusti parantamaan viimekautista seitsemättä sijaansa. Helppoa se ei silti tule olemaan.

Pitkämäki Juha,HIFK
HIFK luottaa jatkossa Juha Pitkämäen torjuntoihin. Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

Jos valmentajavaihdos vaikutti onnistuneelta, niin sitäkin paremmalta vaikuttaa joukkueen maalivahtiosaston muokkaus. Viimeiset viisi kautta IFK:ssa torjunut Jan Lundell sai väistyä kauden päätteeksi. Useista hyvistä mahdollisuuksistaan huolimatta Lundell ei onnistunut nousemaan suureksi voittajaksi seurassaan. Tilalle joukkue hankki Ilves-taustaisen Juha Pitkämäen. 28-vuotias Pitkämäki on ehtinyt pelata uransa aikana SM-liigaa Ilveksen ja Pelicansin riveissä. Viimeiset kaksi kautta Pitkämäki vietti Ruotsin Taalainmaalla Moran riveissä. Pitkämäelle tiukan vastuksen taistelussa peliajasta antavat nuoret Aleksis Ahlqvist ja Jani Nieminen.

HIFK:n puolustus on ennakkoon katsoen heikoin osa-alue. Joukkueen puolustuksesta ovat lähteneet Tommi Kovanen, Lasse Korhonen, Teemu Laakso ja Charlie Cook. Tilalle joukkue onnistui hankkimaan Markus Kankaanperän ja Tom Walshin. SM-liigassa  Jokereissa tunnetuksi tullut Kankaanperä vieraili viime kaudella Pitkämäen tavoin Ruotsissa. Kankaanperän edustama Brynäs putosi kauden päätteeksi Allsvenskaniin. Ennen Brynäsin keikkaa Kankaanperä kiekkoili viisi kautta putkeen Jokereiden takalinjoilla. Jenkkipuolustaja Tom Walsh tulee IFK:hon puolestaan AHL-sarjasta. Kaksi edellistä kautta Walsh edusti Worchester Sharksia. Viime kaudella puolustaja merkkautti 76 palaamassaan pelissään 36 tehopistettä. Vanhoina niminä Puolustuksessa  häärivät edelleen Hannu Pikkarainen ja Ilkka Heikkinen. Erinomaisesti viime kaudella pelannut Ilkka Heikkinen iski pakille loistavat tehopisteet 11+26.

Hirschovits Kim,HIFK
Kim Hirschovits palasi HIFK:n riveihin kahden Jokeri-kauden jälkeen. Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

Perinteikkään seuran hyökkäys puolestaan sai muualla läpilyöneitä paaluumuuttajia listoilleen. Poislähtijöiden joukossa olivat mm. Steve Guolla, Rem Murray, Ryan Vesce ja Janne Laakkonen. Vesce ja Guolla olivat joukkueen parhaat pistemiehet viime kaudella. Paluumuuttajien joukossa IFK:n petopaitoihin liittyivät Matias Loppi ja Kim Hirschovits. Pelicansissa viime kaudella 58 tehopistettä iskenyt Loppi ehti olla poissa joukkueesta kuusi edellistä kautta. Kolme viime kautta Pelicansissa toivat 167 ottelussa peräti 120 tehopistettä. Kaudeksi 2006-07 Jokereihin siirtynyt Hirschovits sai aikanaan HIFK-faneilta pyyhkeitä siirrostaan. Nyt kaksi vuotta myöhemmin Hirschovits on oiva lisä joukkueeseen. Jokereissa vietetyt kaksi kautta tuottivat IFK-kasvatille tasan 100 tehopistettä. Joukkueen hyökkäyksessä on ennakkoon kuitenkin yksi nimi mielenkiintoisempi muita. Hän on NHL:ssäkin pelannut ja tappelijana kunnostautunut Kip Brennan. Viime kaudella Brennan pelasi 3 ottelua NHL:ssä Islandersin riveissä. Muuten viime kausi meni AHL-sarjassa. Siellä isokokoinen kanadalaishyökkääjä keräsi 247 jäähyminuuttia vain 47 pelissä. Viime kauden joukkueesta jatkavat hyökkäyksessä avainpelaajina Kimmo Kuhta, Jussi Pesonen ja Lennart Petrell.

Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Juha Pitkämäki, Mora (SWE)
Markus Kankaanperä, Brynäs (SWE)
Tom Walsh, Worchester (AHL)
Matias Loppi, Pelicans
Kip Brennan, Bridgeport (AHL)
Kim Hirschovits, Jokerit
Teemu Ramstedt, TPS

Lähteneet:
Steve Guolla, Innsbruck
Rem Murray, Innsbruck
Ryan Vesce
Janne Laakkonen, HPK
Tommi Kovanen, Lukko
Lasse Korhonen, Tappara
Teemu Laakso, Nashville
Miikka Jouhkimainen, SaiPa
Jan Lundell, KLH Chomutov
Juha Fagerstedt, lopettanut
Libor Ustrnul

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Jyrki Aho vapautettu päävalmentajan tehtävistä. Mikael Kotkaniemi nousee Ässien päävalmentajaksi kevääseen 2020 asti ulottuvalla sopimuksella.

Lue lisää
Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Ässät ja hyökkääjä Jarno Kärki ovat sopineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Kärki on pelannut tällä kaudella Ässissä 21 ottelua tehoin 7+3 =10.

Lue lisää
Niko Peltola jatkaa Ässissä

Niko Peltola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Niko Peltolan kanssa. Tällä kaudella puolustaja on pelannut Ässien paidassa 41 ottelua tehoin 1+8 =9.

Lue lisää
Juho Tommila jatkaa Ässissä

Juho Tommila jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Juho Tommilan kanssa.

Lue lisää
Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Ässät on tehnyt kaksi viikkoa kestävän tryout -sopimuksen hyökkääjä Tuomas Huhtasen kanssa.

Lue lisää
Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2020 asti ulottuvan pelaajasopimuksen puolustaja Tommi Taimen kanssa.

Lue lisää