Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kykeneekö HPK nousemaan takaisin kärkitaistoon

 
,

Kykeneekö HPK nousemaan takaisin kärkitaistoon


Hämeenlinnassa on totuttu keväisin pelaamaan mitaleista. Epäonnistunut viime kausi katkaisi kuitenkin kerholaisten muutaman vuoden hyvän jakson. Viime kauden päätteeksi Hämeenlinnan ylpeys oli sijalla 12. Rajusti kauteen satsannut HPK on kesän aikana uusinut valmennustaan, pelaajistoaan ja jäähalliaan. Jäähallin perusparannuksen jälkeen Hämeenlinnan Patria-areenan kaukalossa luistelee Jukka Rautakorven luotsaama joukkue. Hämeenlinnassa ei olla joukkuetta kasattaessa säästelty. Joukkue onnistui haalimaan riveihinsä vanhoja tuttuja paluumuuttajia ja muutamia täsmähankintoja.

Teemu Lassila,HPK
HPK:n maalilla Teemu Lassilan pitää onnistua illasta toiseen. Kuva: Jarno Kylmänen / UrheiluPori.com

Maalivahtipelissään Kerho luottaa Teemu Lassilan ja Mikko Strömbergin otteisiin. TPS:n junioreista maailmalle rynnistänyt Lassila on ehtinyt pelata SM-liigaa Turun Palloseuran ja Porin Ässien riveissä. Lassilalta löytyy myös kokemusta Ruotsin Elitserienistä, sillä hän vietti kaudet 2005-07 Djurgårdenin maalinsuulla. Elitserienin keikalla Lassila pelasi kaikkiaan 80 ottelua runkosarjassa. Viime kaudella Lassila siirtyi Kerhon riveihin, jossa loppukauden aikana hän torjui kaikkiaan 21 ottelua. Maalivahtikaksikosta vanhempi 29-vuotias Strömberg siirtyi Hämeenlinnan Itävallan liigasta. SM-liigaa Strömberg on ehtinyt pelata HIFK:n, SaiPan, Bluesin ja Kärppien riveissä. Strömbergillä on runsaasti kokemusta Mestiksen peleistä.

Kerhon puolustus sai toivottua parannusta, kun joukkue onnistui haalimaan riveihinsä Jukka-Pekka Laamasen ja Marko Tuulolan. Uusia vahvistuksia ensi kaudeksi ovat myös Mikko Mäenpää, Tuukka Mäkelä ja Kai Syväsalmi. Kärpistä takaisin Kerhoon palannut Laamanen ehti viettää Oulussa kaksi kautta. Laamasen kaudet Oulussa tuottivat yhteensä 66 tehopistettä runkosarjan otteluissa. HPK:ssa mestaruuden voittanut ja SapKon divariryhmästä kiekkokaukaloon ponnahtanut Laamanen on ehtinyt edustaa aiemmin myös JYPiä, Tapparaa, Ilvestä ja Porin Ässiä. Marko Tuulolan visiitti Kerhossa on puolestaan jo kolmas. Ensimmäisen kerran Tuulola edusti hämeenlinnalaisjoukkuetta jo kaudella 1989-90. Ensimmäisten kolmen Kerhokauden jälkeen Tuulola aloitti pidemmän kierroksen, jonka aikana tutuiksi joukkueiksi tulivat Lukko, Jokerit ja Brynäs. Kaudella 2001-02 Tuulola palasi Hämeenlinnaan ensimmäisen kerran. Tuulolan toinen visiitti kesti kaikkiaan kolme kautta, jonka jälkeen kokenut puolustaja lähti hakemaan peliminuutteja Keski-Eurooppaan. Kaudeksi 2006-07 parin vuoden Keski-Euroopan matkat päättyivät ja Tuulolan palveluksista pääsi nauttimaan jälleen SM-liigaseura Jokerit, jossa hän vietti viimeiset kaksi kautta. Kerhon puolustus on kohentunut reilusti viime kaudesta, sillä pois joukkueen takalinjoilta ovat lähteneet vain Markus Seikola ja Markku Erholtz.

Steven Kariya,HPK
Steve Kariya tekee paluun SM-liigajäille HPK:n paidassa. Kuva: Jarno Kylmänen / UrheiluPori.com

Siinä, missä joukkueen alakerta on vahvistunut, myös hyökkäys koki suuria muutoksia. Muutamalla erinomaisella hankinnalla joukkue onnistui kasaamaan varsin mielenkiintoisen hyökkäyskaluston. Joukkueen merkittävämmäksi hankinnaksi on noussut Frölundasta siirtynyt Steve Kariya. Kaksi edellistä kautta Kariya pelasi Ruotsin pääsarjassa. Ensimmäinen kausista toi piskuiselle kanadalaishyökkääjälle 39 tehopistettä. Viime kaudella kuitenkin Kariyan pistetahti romahti ja hän sai hankittua kasaan vain 18 tehopistettä. Kauden aikana Kariya onnistui maalinteossa vain yhden kerran. Ennen Ruotsin keikkaa Kariya pelasi Ilveksen ja Bluesin riveissä. Uransa aikana 111 peliä SM-liigassa pelannut Kariya on merkkauttanut tehot 46+62. Pisteiden valossa Kariyalta on lupa odottaa runsaasti tehoja ja kun vielä siihen lisätään miehen suuri hintalappu, niin HPK:n epäonnistuessa katseet siirtyvät ensimmäisten joukossa juuri kanadalaispeluriin. HIFK:sta liigajäille tullut Ville Viitaluoma siirtyi Hämeenlinnaan viime vuoden hopeaseurasta Bluesista. SaiPan riveissä itsensä lopullisesti läpilyönyt Viitaluoma on iskenyt viimeisen kolmen kauden aikana kiitettävät 119 tehopistettä. Laamasen ja Tuulolan tavoin myös Tony Virta tekee paluun ritaripaitaan. Jokereissa viimeiset kolme kautta pelannut Virta on ehtinyt edustaa SM-liigassa myös Turun Palloseuraa. Muita mielenkiintoisia hankintoja ovat HIFK:sta siirtynyt Janne Laakkonen, KalPasta tullut Ville Hämäläinen ja Ässissä viime kaudella pelannut Joonas Kemppainen.

Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Mikko Strömberg, Innsbruck
Kai Syväsalmi, TuTo
Mikko Mäenpää, Skellefteå
Jukka-Pekka Laamanen, Kärpät
Marko Tuulola, Jokerit
Tuukka Mäkelä, Pelicans
Tuomas Muhonen, TuTo
Ville Hämäläinen, KalPa
Tony Virta, Jokerit
Ville Eskelinen
Steve Kariya, Frölunda
Joonas Kemppainen, Ässät
Janne Laakkonen, HIFK
Ville Viitaluoma, Blues
Janne Kolehmainen, SaiPa

Lähteneet:
Markus Seikola, Ilves
Ossi Pellinen, Ässät
Markku Erholtz, Sport
Pasi Nielikäinen, Jokerit
Jesse Niinimäki

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Saku Salmela siirtyy Ässiin

Saku Salmela siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen Saku Salmelan kanssa. 27-vuotias puolustaja siirtyy Ässiin kasvattajaseurastaan Helsingin IFK:sta, jonka riveissä Salmela oli tänä keväänä saavuttamassa SM-pronssia.

Lue lisää
Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Lenni Killisen sekä puolustaja Juuso Ketolan kanssa.

Lue lisää
Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Ässät vahvistaa hyökkäystään Peter Tiivolalla. Kaksivuotisen sopimuksen Ässien kanssa tehnyt keskushyökkääjä siirtyy Poriin Rauman Lukosta, jonka riveissä Tiivola pelasi kaksi 25 tehopisteen kautta.

Lue lisää
Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Aleksi Rekosen kanssa. Rekonen siirtyy Ässiin Lahden Pelicansista, jonka riveissä 24-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella 60 ottelua tehoin 11+17 =28.

Lue lisää
Ässille neljä jatkosopimusta

Ässille neljä jatkosopimusta

Niklas Appelgren, Teemu Vuorisalo, Mikael Saha sekä Henri Kiviaho jatkavat Ässissä.

Lue lisää
Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Otto Kivenmäen sekä puolustaja Niklas Peltomäen kanssa.

Lue lisää