Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilman ikonia osa 1

 
,

Ilman ikonia osa 1


Yksi on Ilveksen ryhmästä poissa,: Ilves-ikoni Raimo Helminen päätti uransa viime kauteen. Sakari Pietilän kommennuksessa oleva Ilves ei ole pitkään aikaan päässyt tarjoamaan kevään viimeisiä pelejä kannattajilleen. Viime kaudella runkosarjassa joukkueen sijoitukseksi tuli kahdeksas. Pietilän kolmas kausi Ilveksen peräsimessä ei paljoakaan parempaa sijoitusta voi tuoda. Tamperelaisjoukkueen kokoonpanosta on lähtenyt muutama avainpelaaja eikä tilalle hankitut pelaajat välttämättä kykene täyttämään kaikkia saappaita. Jos Pietilä haluaa jatkaa nousujohteista aikaansa Ilveksessä, tulisi sijoituksen runkosarjassa olla vähintään seitsemäs. Tampereen herruuden Ilves taatusti haluaa, sillä Tapparan viime vuotinen pronssi toi varmasti lisää virtaa myös Ilveksen leiriin.

Joukkueen maalivahtiosasto sai kerta heitolla kovan vahvistuksen, kun joukkue onnistui kiinnittämään riveihinsä Hannu Toivosen. Hämeenlinnan Pallokerhosta maailmalle lähtenyt Toivonen on ehtinyt nähdä viimeisen viiden kauden aikana niin AHL- kuin NHL-kaukalotkin. Toivosen kaksi ensimmäistä kautta Pohjois-Amerikassa pitivät sisällään vain AHL-sarjan pelejä. Kaksi kautta hyvillä prosenteilla Providencen riveissä torjunut Toivonen sai ensimmäisen mahdollisuuden NHL:ssä kaudeksi 2005-06. NHL-otteluita kolmen kauden aikana Toivonen ehti pelata 61. Viime kauden Toivonen vietti St. Louisin organisaatiossa pelaten NHL:ssä 23 ottelua ja Bluesin farmiseurassa Peoriassa 11 ottelua. Toivosen kanssa peliminuuteista taistelee viime kauden ykkösvahti Tero Leinonen. Ennen Ilvestä Leinonen kiekkoili kolme kautta Elitserienissä Moran ja Luleån riveissä. Kolmantena maalivahtina kärkkyy nuori Mikko Pätsi.

Matt Nickerson,Ilves
Matt Nickersonin paluusta Ilveksen paitaan on huhuttu jo pitkään. Kuva: Mikko Knuutila / UrheiluPori.com

Ilveksen puolustuksessa ei kevään ja kesän aikana paljoa muutosta tapahtunut. Joukkue kiinnitti riveihinsä jenkkipakki Troy Milamin. Milam on pelannut viimeiset kaksi kautta AHL-sarjassa. Kaudella 2007-08 Manchester Monarchsia edustanut Milam iski puolustajalle kiitettävät tehto 12+25. AHL:n lisäksi Milam on pelannut Pohjois-Amerikassa ECHL- ja yliopistosarjoja. Hämeenlinnasta Ilves puolestaan hankki itselleen Markus Seikolan. Laitilasta lähtöisin oleva Seikola aloitti SM-liigauransa Turun Palloseurassa kaudella 2000-01. Seikola on ehtinyt nähdä urallaan myös Ruotsin Elitserienin. Ennen Kerhossa viettyä viime kautta Seikola pelasi Västra Frölundassa puolitoista kautta. Ilveksen puolustuksesta puolestaan pois lähtivat Teemu Jääskeläinen ja Matt Nickerson. Kesken viime kauden Ässistä hankittu Nickerson on tosin huhuissa liitetty vahvasti jälleen Ilvekseen. Nickersonin try-out -jakso Ruotsin Allsvenskanissa pelaavan Malmön kanssa päättyy lokakuun 15. päivä. Tuon jälkeen nähdään palaako kulttimaineeseen noussut Nickerson takaisin SM-liigaan.

Masi Marjamäki,Ässät
Masi Marjamäki viihtyi Porin Ässissä vain yhden kauden. Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

Raimo Helminen ei ole ainoa viime kauden hyökkääjistä, joka ei enää esiinny Ilves-paidassa. Joukkue menetti Toni Koiviston ja Vesa Viitakosken Oulun Kärpille. Mike Bishai puolestaan suuntasi Helsingin Jokereihin. Lisäksi NHL-kokemusta omaava Cameron Mann ei jatka joukkueessa. Menetyksiä korvaamaan joukkue hankki ulkomaalaispelaajista Geoff Plattin ja Dan Hackerin. Kotimaisista pelaajista Ilveksen paitaa yllään ensi kaudella kantavat Masi Marjamäki, Jarkko Kauvosaari ja Lauri Tukonen. NHL-kokemustakin kerännyt Platt siirtyy Ilvekseen vasta lokakuussa pienemmän verotuksen takia. Platt on iskenyt erinomaisia tehopisteitä AHL:ssä useampana vuotena perkkäin. Hän saattaakin olla yksi joukkueen valovoimaisimmista tähdistä. Sillä välin, kun Platt viettää aikaa veropakolaisena Ruotsissa, Ilveksellä on lainassa toinen veropakolainen Colby Genoway. Pohjois-Amerikassa viimeiset kolme kautta viihtynyt Tukonen pelaa Ilveksen riveissä alkavalla kaudella, mikäli miehelle ei aukene paikkaa NHL:ssä. Kahden viime kauden aikana Tukonen on saanut tililleen vain viisi ottelua NHL:ssä. Tukosen kohtaloksi on tullut AHL:ssä pelaaminen. Ennen Pohjois-Amerikan visiittiään Tukonen edusti Espoon Bluesia. Ässistä siirtyvä Masi Marjamäki puolestaan tuo oivaa lisää Ilveksen rymistely- ja raastamisosastolle. Marjamäellä on Tukosen tavoin kokemusta Pohjois-Amerikan kaukaloista. Viime kaudeksi Ässiin palannut Marjamäki on pelannut AHL- ja WHL-sarjoja viiden kauden ajan. Marjamäen tilille on merkattu myös yksi NHL-ottelu.

Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Hannu Toivonen, St.Louis
Troy Milam, Manchester
Markus Seikola, HPK
Pasi Järvinen, TuTo
Geoff Platt, Syracuse
Masi Marjamäki, Ässät
Jarkko Kauvosaari, KalPa
Dan Hacker, SaiPa
Lauri Tukonen, Manchester

Lähteneet:
Toni Koivisto, Kärpät
Vesa Viitakoski, Kärpät
Raimo Helminen, lopettanut
Teemu Jääskeläinen, Herning
Mike Bishai, Jokerit
Cameron Mann
Matt Nickerson
Jakub Koreis

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle




Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää