Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Bewe turnausvoittoon, Kärpät jäi toiseksi

 
Bewe turnausvoittoon, Kärpät jäi toiseksi


Porin Kärpät järjesti lauantaina Isomäen jäähallissa neljän joukkueen kaukalopalloturnauksen, joka huipentui Kärppien ja hallitsevan Suomen Mestarin Bewen kohtaamiseen. Bewen luistin liikkui viimeisessä ottelussa paremmin kuin kotijoukkueella ja helsinkiläisten voittolukemat olivat lopulta 7-5. Turnauksen kolmanneksi sijoittui raumalainen UKP ja jumbosijalle jäi liigavauhtiin tutustunut Duo96.

KÄRPÄT-UKP 7-6 rl.

Turnauksen avausottelussa kohtasivat satakuntalaiset Kärpät ja UKP. UKP aloitti ottelun vauhdikkaasti ja se hallitsi selkeästi alun kenttätapahtumia. Ajassa 2.37 Samu Lindström sai oivan passin Valtteri Rauniolta eikä raumalaistunut turkulainen erehtynyt. UKP vain lisäsi vauhtia maalin jälkeen ja tulosta syntyi. Ensin Pasi A Tuominen iski 2-0 ja vain minuutin päästä tästä lukemat vaihtuivat taululla jo 3-0 Juuso Levosen maalatessa. Kärpät kavensi Mikko Peltosen ylivoimamaalilla 1-3, mutta jo kahden minuutin päästä UKP johti taas kolmella maalilla. Juuso Levonen syötti ja Antti Majakulma iski pallon takanurkkaan tarkalla laukaisulla. Erään mahtui vielä yksi maali ja sen teki jälleen UKP. Edellisen maalin syöttäjä oli nyt maalintekijänä ja Samu Lindström passaili.

Toiseen erään luisteli sitten taisteleva kotijoukkue. Kärpät oli päättänyt näyttää, mihin se parhaimmillaan pystyy. Marko Luukkosen lämäri ja Niko Papinahon lievästi epäonnistunut laukaus toivat kotijoukkueen jo kahden maalin päähän. Kun vielä Mikko Peltonen iski ylivoimalla Mika Ahonkiven hienosta syötöstä lukemiksi 4-5, oli lopun trilleri valmis. UKP pääsi vielä ajassa 36.00 kahden maalin johtoon, mutta loppuhetkiä hallitsi jälleen Kärpät. Peliajan viimeisellä minuutilla kotijoukkue maalasi kahdesti. Ensiksi Jose Laaksonen toi Kärpät maalin päähän ja 18 sekuntia ennen loppua kentän parhaisiin lukeutunut Mikko Peltonen iski ottelun toisen maalinsa. Turnaussääntöjen johdosta tarvittiin rangaistuskuljetuskilpailu pelin voittajan selvittämiseksi. Yhdestä poikki periaatteella raumalaisten Juuso Levonen ei onnistunut ohittaa Joni Meskasta ja porilaisten voittosaumat tulivat Rami Välimaalle. Välimaa ei erehtynyt ja ottelun voitto 7-6 kotijoukkueelle.


KÄRPÄT-DUO96 8-3

Duo96 joutui pienen ajan sisällä kohtaaman kaksi kaukalopallon huippujoukkuetta ja tehtävä oli todella vaikea. Luistin liikkui verkkaisesti eikä kotijoukkueella ollut suurempaa hätää pelin päättyessä 8-3 Kärpille. Ensimmäisessä erässä porilaisten maalit merkittiin Niko Papinaholle, Mikko Peltoselle, Lasse Sammalistolle sekä Rami Välimaalle. Jämsäläisten ainokaisen avauserässä laukoi Matti Muuriaisniemi.

Toisella jaksolla meno kaukalossa sujui samaan malliin. Kotijoukkue pyöritti ja vierailija oli väsyneenä helisemässä. Rami Nikkonen ja Jaakko Mäkelä veivät Kärpät jo 6-1 johtoon,kun peliaikaa oli jäljellä vielä 15 minuuttia. Matti Muuriaisniemen toinen maali muutti lukemiksi 6-2 molarin eteen torjutusta pallosta. Kärppien kaksi viimeistä maalia meni Mika Ahonkivelle ja Jan Kinnuselle, joten kotijoukkueen kaikki pelin maalit merkittiin eri pelaajille. Loppulukemat 8-3 iski jämsäläisten Timo Lainkari.

KÄRPÄT-BEWE 5-7

Turnauksen finaaliotteluun Kärpät-Bewe kotijoukkue joutui antamaan tasoitusta,kun Lasse Sammalisto, Mika Ahonkivi ja Mikko Peltonen eivät enää illan viimeisessä ottelussa pelanneet. Tämä näkyi kentällä varsinkin puolustuksessa,kun jo kaksi peliä pelanneet neljä puolustajaa olivat koko ajan hätää kärsimässä. Jo aikaisemmista peleistä olivat puuttuneet puolustuksesta kuumesairaat Marko Sten ja Hannu Tala.

Kärpät aloitti illan viimeisen pelin näyttävästi. Ensin Niko Papinahon räjähtävä laukaus ohitti hyvin koko ottelun torjuneen Henri Vesikon. Tästä vain vajaa minuutti ja Harri Jalosen suora vapaalyönti painui Bewen verkkoon. Bewe ei tästä shokkialusta hätkähtänyt vaan se iski parin vaparin jälkitilanteesta 1-2 ja heti perään 2-2 tasoituksen. Kun se teki 2-3 Niko Lintusen toimiessa maalintekijänä, näytti ottelu kääntyvän jo ensi erässä Bewelle. Kärppäpuolustuksen kaksi karkeaa virhettä muuttivat luvut jo 2-5 ja näissä lukemissa mentiin erätauolle.

Kärpät tuli kahden maalin päähän heti toisen jakson alussa. Jose Laaksonen upea laukaus upposi yläkulmaan. Tämän lähemmäksi Kärpät ei kuitenkaan päässyt ja lopun pelailun jälkeen taululla komeilivat Bewen 7-5 voittolukemat. Finaalipelin parhaat olivat voittajien Niko Lintunen kahdella maalillaan sekä hyvin pelanneet Olli Pelkonen ja maalissa torjunut Henri Vesikko. Kotijoukkueen rivistöstä maalit merkittiin tässäkin ottelussa taas eri pelaajille, joten maalintekijöitä tuntuu ainakin löytyvän tämän kauden joukkueesta.

Muut ottelut:
Bewe-Duo96  4-1
UKP-Duo96  13-4
Bewe-UKP   6-3

VALTTERI RAUNIOLLE TURNAUSPÖRSSIN VOITTO
Rami Välimaa kotijoukkueen tehokkain.

Pistepörssi turnauksessa:
1. Valtteri Raunio UKP 3+5=8
2. Mikko Ikonen Bewe 4+2=6
3. Rami Välimaa Kärpät 3+3=6
3. Juuso Levonen UKP 3+3=6
5. Paavo Torkkola Bewe 4+1=5
6. Niko Papinaho Kärpät 3+2=5
6. Pasi A. Tuominen UKP 3+2=5
8. Tero Nieminen UKP 2+3=5
9. Mikko Peltonen Kärpät 4+0=4
10. Juho Tikka UKP 3+1=4
11. Panu Siivikko Bewe 1+3=4

Kaikki neljä joukkuetta kohtaavat ensi viikonloppuna valtakunnallisessa liigaturnauksessa Raumalla.

Porin Kärppien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Rami Välimaa

30.3.1980 Pori
Tiedot


Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.

Lue lisää