Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpissä alkaa uusi aikakausi

 
,

Kärpissä alkaa uusi aikakausi


Kovista menetyksistä huolimatta oululaisjoukkue on silti yksi sarjan suosikeista. Vahvoilla taustoilla varustettu seura on vaihtanut kesän aikana valmentajaa. Alkavalla kaudella joukkuetta johtaa HPK:ssa epäonnistunut Matti Alatalo. Alatalolla on nyt huomattavasti helpompi toimia verrattuna pieneen hämeenlinnalaisjoukkueseen, sillä tarpeen vaatiessa Kärppien riveihin saadaan haalittua vahvistuksia  rahasta piittaamatta. Aiemmin Jyväskylässä valmentanut Alatalo saa ensi kaudella "paikallispelissä" juuri vastaansa JYPin.

Iiro Tarkki,Kärpät
Kärppien maalivahtipeli lepää Tuomas Tarkin harteilla. Kuva: Jarno Kylmänen / UrheiluPori.com

Maalivahtien osalta Oulussa luotetaan edelleen Tuomas Tarkkiin. Rauman Lukosta Pohjois-Amerikkaan matkannut Tarkki nousi oululaisjoukkueen ykkösvahdiksi kaudella 2006-07. Suurista epäilyistä huolimatta Tarkki onnistui nostamaan joukkueensa mestariksi huikealla 95,8 torjuntaprosentilla. Tarkin apurina toimii tarvittaessa Kiimingissä syntynyt Petri Koivisto. Kärppäkasvatti Koivisto tekee paluun Ouluun kahden Mestiskauden jälkeen. Koivisto ehdusti viime kaudella TuToa erinomaisin ottein. Runkosarjassa kiekot livahtivat selän taakse vain 1,97 kertaa ottelua kohti. Pudotuspeleissä tahti vain parani, sillä 11 pudotuspelissä päästettyjen maalien keskiarvo putosi lukemaan 1,54.

Kärppien puolustukseen tuli suuri aukko, kun joukkueesta kauden päätteeksi lähtivät Topi Jaakola, Jukka-Pekka Laamanen, Kari Haakana ja Mikko Lehtonen. Oululaisryhmä ei kuitenkaan täysin olepystynyt paikkaamaan aukkoa, sillä haaviin tarttui ainoastaan Martti Järventie ja Ossi-Petteri Grönholm. Ilveksen kasvatti Järventie kiekkoili viime kauden Ruotsin Elitserienissä Moran riveissä. Kauden päätteeksi Allsvenskaniin pudonneen Moran puolustaja merkkautti 16 tehopistettä 39 otteluun. NHL:ssäkin yhden ottelun pelannut Järventie on pelannut pitkän SM-liigauran Ilveksen, Lukon, TPS:n ja Jokereiden riveissä. Kotkalaislähtöinen Grönholm vietti Järventien tavoin edellisellä kaudella aikaa Ruotsissa. Västra Frölundan riveihin kesken kauden siirtynyt Grönholm ehti pelata Elitserienissä 11 ottelua. SaiPassa kauden 2007-08 aloittanut Grönholm on pelannut SM-liigaa myös Pelicansin riveissä. Viime kauden puolustuksesta jatkavat mm. Oskari Korpikari ja Ilkka Mikkola.

Kristian Kuusela,Kärpät
Kristian Kuuselalta odotetaan alkavalla kaudella onnistumisia. Kuva: Jarno Kylmänen / UrheiluPori.com

Niin puolustuksesta kuin hyökkäyksestä lähti pelaajia. Kärppien paidan taakseen jättivät Hannes Hyvönen, Kalle Sahlstedt, Tomi Mustonen, Ondrej Kratena, Michal Bros ja Janne Pesonen. Tilalle joukkue onnistui haalimaan Daniel Corson, Vesa Viitakosken ja Toni Koiviston. Venäjän sarjasta siirtyvä Daniel Corso on pienikokoinen hyökkääjä. Corso ei onnistunut Venäjällä tekemään kuin seitsemän tehopistettä pelaamissaan 22 ottelussa. AHL:n ja NHL:n välillä pomppinut Corso on vieraillut kahden kauden ajan myös Saksan DEL-liigassa. Tuolloin pisteitä tuli huomattavasti paremmin, mitä viimeksi Venäjällä. NHL:ssä Corso on pukeutunut St.Louisin ja Atlantan peliasuihin. Ilveksestä siirtyvä Toni Koivisto palaa puolestaan lähes kotikonnuilleen, sillä Koivisto on syntynyt Ylitorniossa. Rauman Lukosta liigajäille ponnahtanut Koivisto vietti viimeiset kolme kautta Ilveksessä. Ilveksessä syntyi myös kahdella edellisellä kaudella yhteensä 81 tehopistettä. Nopeana luistelijana tunnettu Koivisto lieneekin yksi oululaisjoukkueen positiivisimmista yllättäjistä. Koiviston tavoin Vesa Viitakoski vaihtoi Ilveksen Kärppiin. Mestaruutta metsästämään lähtenyt Viitakoski on urallaan ehtinyt pelata SM-liigassa myös SaiPan ja Tapparan riveissä. Kokeneelta Viitakoskelta löytyy tililtään myös tukku NHL-otteluita kuten myös erinomaisia kausia AHL-sarjassa. Viime kauden hyökkäyskalustosta seurassa jatkavat vielä Kristian Kuusela, Jari Viuhkola ja Juhamatti Aaltonen.

Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Daniel Corso, Hamilton
Martti Järventie, Mora
Petri Koivisto, TuTo
Vesa Viitakoski, Ilves
Toni Koivisto, Ilves
Juho Keränen, Hokki
Ossi-Petteri Grönholm, Frölunda

Lähteneet:
Topi Jaakola, Södertälje
Hannes Hyvönen, Södertälje
Kalle Sahlstedt, KalPa
Tomi Mustonen, Lukko
Andy Chiodo, Dinamo Minsk
Ondrej Kratena, Sparta Praha
Michal Bros, Sparta Praha
Jukka-Pekka Laamanen, HPK
Kari Haakana, Pelicans
Mikko Lehtonen, Timrå
Janne Pesonen, Pittsburgh

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle




Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää