Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Olisiko tänä vuonna Pelicansin vuoro

 
,

Olisiko tänä vuonna Pelicansin vuoro


Hyvää työtä Lahdessa tehnyt valmentaja Hannu Aravirta johdatti suojattinsa viime kaudella parhaaseen runkosarjasijoitukseensa kuuteen vuoteen. Runkosarjan otteluiden jälkeen kuudentena majaillut Pelicans ei kuitenkaan saanut haluamaansa kruunua kaudelle. Joukkueen kohtaloksi tuli pudotuspeleissä Jokerit. Neljännesfinaaleissa Jokerit voitti tasaisen otteluparin lopulta otteluvoitoin 4-2. Ottelusarjan kuudesta ottelusta kolme venähti jatkoajalle asti, joista Pelicans onnistui voittamaan vain yhden. Alkavalla kaudella lahtelaiset yrittävät taatusti selviytyä viime kautista pidemmälle, mutta entisestään tasoittuneessa SM-liigassa se ei ole helppoa.

Antti Niemi,Pelicans
Antti Niemi siirtyi kesällä Pelicansista Chicago Blackhawksiin. Kuva: Mikko Knuutila / UrheiluPori.com

Pelicansin suurin kysymysmerkki ennen kauden alkua on ehdottomasti joukkueen maalivahtipeli. Joukkueen selkeäksi ykkösmaalivahdiksi noussut Antti Niemi matkasi kesän aikana Pohjois-Amerikan kaukaloihin. Chicago Blackhawksin kanssa sopimuksen tehnyt Niemi jätti taakseen ison aukon, jota paikkaamaan hankittiin kaksikko Tommi Nikkilä-Niko Hovinen. 90-luvun puolenvälin jälkeen liigatunnelmaa haistelemaan päässyt Nikkilä pelasi ensimmäisen kunnon pääsarjatason oteelunsa kautena vuonna 2003. JYPin ja ja Tapparan riveissä Nikkilä on pelannut viisi kautta  SM-liigaa. Todelliseksi voittajamaalivahdiksi Nikkilästä ei ole vielä ollut, mutta pääsy Pasi Nurmisen valmennukseen saattaa nostaa Nikkilän osakkeita kauden aikana. Nikkilän apuriksi Jokereista siirtyi Niko Hovinen. Yli kaksimetrinen Hovinen on edustanut koko uransa Jokereita.

Lahtelaisten takalinjoilta kesän aikana muualle suuntasivat vain Ville Uusitalo ja Tuukka Mäkelä. Vähäisestä vaihtuvuudesta johtuen Pelicans hankki puolustukseensa ainoastaan Oulun Kärpistä Kari Haakanan. 34-vuotias Haakana siirtyy Pelicansiin vuoden mittaisella sopimuksella. Kokenut Haakana on pelannut SM-liigaa Lukon, Kiekko-Espoon, Jokereiden, Bluesin ja Kärppien riveissä. 14 NHL ottelua tililleen kerännyt Haakana on ehtinyt nähdä myös Saksan ja Ruotsin pääsarjat. Pelicansin avainpuolustajiin alkavalla kaudella kuuluvat edelleen Jan Latvala, Jani Forsström ja Samuli Suhonen. Lisäksi kokenut Erik Kakko jatkaa joukkueen riveissä. Terveenä pysyeessään Latvala rikkoo kauden aikana 800 ottelun rajapyykin.

Hannu Aravirta,Pelicans
Hannu Aravirta saa taatusti kaiken irti Pelicans-miehistöstään. Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

Vikkelistä jaloista tunnettu Pelicans-hyökkäys menetti kesän aikana Matias Lopen, Robert Guilletin ja Evan Schwaben. Tilalle joukkue päätti hankkia lisää kokemusta. Joukkueen matkaan lähtivät Jari Kauppila ja Lasse Pirjetä. Lahden Reippaassa SM-liiga uransa aloittanut Kauppila on ehtinyt kiertää Suomen ja Ruotsin kaukaloissa useamman vuoden ajan. Suomalaisseuroista Kauppilan palveluksista on päässyt nauttimaan HPK, Jokerit, HIFK ja Turun Palloseura. Ruotsissa kaikkiaan kolmessa eri seurassa pelannut Kauppila edusti viimeiset kaksi kautta HV71:stä. Kauppilan tavoin Pirjetä on erittäin kokenut hyökkääjä, joka on myös nähnyt useampia liigapaikkakuntia. Pirjetän tililla on myös 146 NHL-ottelua. Jo kaudella 1991-92 Pohjois-Amerikan WHL-sarjassa vieraillut Pirjetä saapuu Pelicansiin Malmöstä. Viime kauden hyökkäysarsenaalista seurassa jatkavat Jesse Saarinen, Tuomas Santavuori, Marko Jantunen ja Toni Koivunen. Sen sijaan Pelicansin A-nuorissa erinomaiset tehot 18+30 iskenyt Teemu Rinkinen lainattiin kauden kynnyksellä Mestikseen yhdessä Janne Tavin ja Jesse Rohtlan kanssa.

Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Tommi Nikkilä, Tappara
Kari Haakana, Kärpät
Jari Kauppila, HV71
Lasse Pirjetä, Malmö
Niko Hovinen, Jokerit

Lähteneet:
Robert Guillet
Matias Loppi, HIFK
Ville Uusitalo, Ässät
Tuukka Mäkelä, HPK
Tommi Satosaari, HC Briancon
Evan Schwabe, Aalborg
Jussi Saarinen
Antti Niemi, Chicago
Jesse Rohtla, LeKi
Janne Tavi, LeKi
Teemu Rinkinen, LeKi

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Antoine Laganièren kanssa.

Lue lisää
Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Ässäkasvatti Anton Fonzen liittyy Karhu puolustukseen yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Porilaisten urheiluseurojen yhteistyö kehittyy, kun Ässät ja Karhu HT aloittavat yhteistyön.

Lue lisää
Marco Insam Ässiin yksivuotisella sopimuksella

Marco Insam Ässiin yksivuotisella sopimuksella

Ässät ja laitahyökkääjä Marco Insam ovat tehneet yksivuotisen pelaajasopimuksen. Sopimukseen sisältyy marraskuun loppuun asti ulottuva koeaika.

Lue lisää
Philip McRae siirtyy Ässiin

Philip McRae siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen keskushyökkääjä Philip McRaen kanssa. 27-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä on pelannut urallaan 15 NHL-ottelua tehoin 1+2 =3.

Lue lisää
Mikko Salmio siirtyy Ässiin

Mikko Salmio siirtyy Ässiin

Ässät ja Mikko Salmio ovat tehneet kaksivuotisen pelaajasopimuksen. 25-vuotias isokokoinen hyökkääjä siirtyy Poriin JYP:in organisaatiosta, jota hyökkääjä on edustanut koko uransa ajan.

Lue lisää