Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mitä tapahtui Oulussa

 
,

Mitä tapahtui Oulussa


Huippupelaajien virta keväällä pois Oulusta oli ennennäkemätöntä. Monet hieraisivat kuitenkin silmiään vasta sitten kun tuli tietoon, että Kärppien viime vuosien valmennuksesta vastanneet Kari Jalonen ja Harri Hakkarainen siirtyvät Helsinkiin.

Kärppäkannattajat eivät vielä olleet huolestuneita, sillä tiedettiinhän Kärppien talouden olevan ylivertainen muihin SM-liigajoukkueisiin. Kesän kuluessa tuli kuitenkin päivä päivältä varmemmaksi tosiasiat. Valmennusvastuu on tosiaan nyt Matti Alatalolla ja uusia vahvistuksia, jotka etelän joukkueita vavisuttaisivat ei tullut.

SPEKULOINTIA

Monien mielestä Kärpät tietoisesti pitää eräänlaista välivuotta (ei merkitse sitä, etteikö nykyinenkin pelaajalista riittäisi taistelemaan Kanada-maljasta).

Kärpät ja ennen kaikkea toimitusjohtaja Juha Junno ja puheenjohtaja Seppo Arponen ovat tältä liigalta saaneet kaiken mitä voivat saada. Tähtäävätkö kunnianhimoiset miehet isompiin liigoihin (rahat kyllä riittävät). Pohjoismainen liiga olisi ollut ehkä hyvä askel kohti jotain suurta (mutta jotain mutkia tuli sen liigan perustamisessa). Miettiä voi sitäkin, että ottivatko arvon herrat aikalisän ja onko katseet nyt suoraan VENÄJÄN KHL (KONTINENTALNAJA HOKKEINAJA LIGA)

KHL-liigassa pelaa nyt jo joukkueita Venäjän naapurivaltioista ja yleisesti on tiedossa Helsingin Jokereiden olevan Harry Harkimon johdolla erittäin kiinnostunut pelaamaan kyseisessä huippuliigassa.

MAAILMA MUUTTUU

KHL-liigan laajeneminen Länsi-Eurooppaan on vain ajan kysymys. Naapuri Ruotsissakin spekulointi käy kuumana. KHL liiga mahdollistaa esim. kiivaasti kovin satsauksin jo monena vuotena Ruotsin pääsarjaan yrittäneen IF MALMÖ REDHAWKSIN niin halutessaan nousta kovan jääkiekkomiehen miljonääri PERRY NILSSONIN johdolla kuin varkain yhdeksi Ruotsin johtaviksi seuroiksi.

Ismo Läntinen / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Saku Salmela siirtyy Ässiin

Saku Salmela siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen Saku Salmelan kanssa. 27-vuotias puolustaja siirtyy Ässiin kasvattajaseurastaan Helsingin IFK:sta, jonka riveissä Salmela oli tänä keväänä saavuttamassa SM-pronssia.

Lue lisää
Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Lenni Killisen sekä puolustaja Juuso Ketolan kanssa.

Lue lisää
Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Ässät vahvistaa hyökkäystään Peter Tiivolalla. Kaksivuotisen sopimuksen Ässien kanssa tehnyt keskushyökkääjä siirtyy Poriin Rauman Lukosta, jonka riveissä Tiivola pelasi kaksi 25 tehopisteen kautta.

Lue lisää
Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Aleksi Rekosen kanssa. Rekonen siirtyy Ässiin Lahden Pelicansista, jonka riveissä 24-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella 60 ottelua tehoin 11+17 =28.

Lue lisää
Ässille neljä jatkosopimusta

Ässille neljä jatkosopimusta

Niklas Appelgren, Teemu Vuorisalo, Mikael Saha sekä Henri Kiviaho jatkavat Ässissä.

Lue lisää
Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Otto Kivenmäen sekä puolustaja Niklas Peltomäen kanssa.

Lue lisää