Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mitä tapahtui Oulussa

 
,

Mitä tapahtui Oulussa


Huippupelaajien virta keväällä pois Oulusta oli ennennäkemätöntä. Monet hieraisivat kuitenkin silmiään vasta sitten kun tuli tietoon, että Kärppien viime vuosien valmennuksesta vastanneet Kari Jalonen ja Harri Hakkarainen siirtyvät Helsinkiin.

Kärppäkannattajat eivät vielä olleet huolestuneita, sillä tiedettiinhän Kärppien talouden olevan ylivertainen muihin SM-liigajoukkueisiin. Kesän kuluessa tuli kuitenkin päivä päivältä varmemmaksi tosiasiat. Valmennusvastuu on tosiaan nyt Matti Alatalolla ja uusia vahvistuksia, jotka etelän joukkueita vavisuttaisivat ei tullut.

SPEKULOINTIA

Monien mielestä Kärpät tietoisesti pitää eräänlaista välivuotta (ei merkitse sitä, etteikö nykyinenkin pelaajalista riittäisi taistelemaan Kanada-maljasta).

Kärpät ja ennen kaikkea toimitusjohtaja Juha Junno ja puheenjohtaja Seppo Arponen ovat tältä liigalta saaneet kaiken mitä voivat saada. Tähtäävätkö kunnianhimoiset miehet isompiin liigoihin (rahat kyllä riittävät). Pohjoismainen liiga olisi ollut ehkä hyvä askel kohti jotain suurta (mutta jotain mutkia tuli sen liigan perustamisessa). Miettiä voi sitäkin, että ottivatko arvon herrat aikalisän ja onko katseet nyt suoraan VENÄJÄN KHL (KONTINENTALNAJA HOKKEINAJA LIGA)

KHL-liigassa pelaa nyt jo joukkueita Venäjän naapurivaltioista ja yleisesti on tiedossa Helsingin Jokereiden olevan Harry Harkimon johdolla erittäin kiinnostunut pelaamaan kyseisessä huippuliigassa.

MAAILMA MUUTTUU

KHL-liigan laajeneminen Länsi-Eurooppaan on vain ajan kysymys. Naapuri Ruotsissakin spekulointi käy kuumana. KHL liiga mahdollistaa esim. kiivaasti kovin satsauksin jo monena vuotena Ruotsin pääsarjaan yrittäneen IF MALMÖ REDHAWKSIN niin halutessaan nousta kovan jääkiekkomiehen miljonääri PERRY NILSSONIN johdolla kuin varkain yhdeksi Ruotsin johtaviksi seuroiksi.

Ismo Läntinen / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Antoine Laganièren kanssa.

Lue lisää
Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Ässäkasvatti Anton Fonzen liittyy Karhu puolustukseen yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Porilaisten urheiluseurojen yhteistyö kehittyy, kun Ässät ja Karhu HT aloittavat yhteistyön.

Lue lisää
Marco Insam Ässiin yksivuotisella sopimuksella

Marco Insam Ässiin yksivuotisella sopimuksella

Ässät ja laitahyökkääjä Marco Insam ovat tehneet yksivuotisen pelaajasopimuksen. Sopimukseen sisältyy marraskuun loppuun asti ulottuva koeaika.

Lue lisää
Philip McRae siirtyy Ässiin

Philip McRae siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen keskushyökkääjä Philip McRaen kanssa. 27-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä on pelannut urallaan 15 NHL-ottelua tehoin 1+2 =3.

Lue lisää
Mikko Salmio siirtyy Ässiin

Mikko Salmio siirtyy Ässiin

Ässät ja Mikko Salmio ovat tehneet kaksivuotisen pelaajasopimuksen. 25-vuotias isokokoinen hyökkääjä siirtyy Poriin JYP:in organisaatiosta, jota hyökkääjä on edustanut koko uransa ajan.

Lue lisää