Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT Porin liigadebyytti Tampereella

 
FBT Porin liigadebyytti Tampereella


FBT Porin liigataival nytkähtää toden teolla käyntiin maanantaina, kun joukkue matkustaa Tampereelle viime kauden hopeajoukkueen, SC Classicin, vieraaksi.

Normaalista poiketen ottelu pelataan Tampere Areenan sijasta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa eli tuttavallisemmin Pirkka-hallissa. Kuinka paljon käytettävällä peliareenalla on vaikutusta kotijoukkueen otteisiin onkin sitten toinen juttu.

SC Classicin on erilaisten asiantuntijoiden mielestä tulevan kauden koitoksissa ennustettu menestyvän edellisiä kausia heikommin, varsinkin kun joukkueen hyökkäys heikentyi merkittävästi Lassi Vänttisen, Sami Nymanin ja Lasse Salmisen pyyhittyä Tampereen pölyt jaloistaan. Kaiken lisäksi Sami Mattila lopetti (toistamiseen) pelihommat ja siirtyi penkin taakse Pasi Peltolan avuksi jakamaan pelaajille ohjeita pitkän uran tuomalla arvovallalla. Kaiken lisäksi näytti siltä, ettei em. pelimiehiä edes pyritty korvaamaan uusilla pelimiehillä, vaan luotettiin jäljelle jäävien pelaajien osaamiseen sekä omaan juniorityöhön.

Classic vahvisti kuitenkin puolustustaan taivuttelemalla Suomeen palanneen Vesa Punkarin siirtymään kasvattajaseura Gunnersin sijasta Classic -paitaan. Punkarin vanavedessä Hämeen sydämeen saapui maajoukkuetason puolustaja Michael Flury. Kun näiden kahden lisäksi Tampereelle saapui porilaisillekin tuttu Henri Kämäräinen jakamaan hyökkääjille tasokkaita syöttöjään, saatiin puolustuksesta vapautettua Joona Nieminen ja Porissa tarkemmin Karhuissa salibandyoppinsa saanut Lauri Antila tuomaan hyökkäykseen lisää tehoja. Unohtaa ei sovi tässä yhteydessä nimiä Henri Johansson, Tero Karppanen ja Vesa-Matti Virtanen. Kaikki kovan tason pelimiehiä, jotka paikan saadessaan osaavat laittaa verkot tötterölle. Vahvistuneen puolustuksen myötä Classic tulee olemaan kova luu tulevan kauden liigassa.

Vierasjoukkue FBT Pori marssittaa ensimmäisellä liigakaudellaan pelikaukaloihin nuoren ja taitavan joukkueen, joka on täynnä innokkuutta ja tarmoa kuin varsoilla kevätlaitumille päästettäessä. Siinä piileekin joukkueen suurin voimavara. Yhdessä koettu nousu ja ensimmäiset askeleet liigakentillä lujittavat entisestäänkin vahvaa joukkuehenkeä. Uudetkin pelaajat ovat sopeutuneet hienosti joukkueeseen ja tekemisen meininki on ollut vahva. Kaikki pelaajat haluavat näyttää epäilijöille pystyvänsä pelaamaan liigassa ja myös säilymään siellä. Usko omaan tekemiseen on vahva. Ennen kauden alkua pelatut harjoitusottelut vahvistivat tätä uskoa entisestään.

Helppoa ei tule vierasjoukkueella kuitenkaan olemaan arvokkaista sarjapisteistä taisteltaessa. Vastassa on tehokas hyökkäys, kova puolustus ja tasokkaat maalivahdit. Jokainen puolustuspäässä tehty virhe näkyy todennäköisesti tulostaululla. Virheitä ei ole kuitenkaan syytä pelätä, sillä niitä tulee varmasti jokaiselle. Kausi on pitkä ja pelejä on paljon. Jokainen pelattu ottelu kasvattaa kokemusten tiliä ja jokaisesta tehdystä virheestä voi ja tuleekin oppia jotain.

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Lue lisää
Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Lue lisää
Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Lue lisää
Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.

Lue lisää
Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Viimeisimpinä pelaajina vuoden jatkosopimuksen on kirjoittanut Salibandyliigakokemustakin omaava Karhujen kasvatti Roni Tuomela.

Lue lisää
Karhuille kaksi jatkosopimusta

Karhuille kaksi jatkosopimusta

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat Heikki Vanhatalo ja Henry Stenfors.

Lue lisää