Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT Porin liigadebyytti Tampereella

 
FBT Porin liigadebyytti Tampereella


FBT Porin liigataival nytkähtää toden teolla käyntiin maanantaina, kun joukkue matkustaa Tampereelle viime kauden hopeajoukkueen, SC Classicin, vieraaksi.

Normaalista poiketen ottelu pelataan Tampere Areenan sijasta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa eli tuttavallisemmin Pirkka-hallissa. Kuinka paljon käytettävällä peliareenalla on vaikutusta kotijoukkueen otteisiin onkin sitten toinen juttu.

SC Classicin on erilaisten asiantuntijoiden mielestä tulevan kauden koitoksissa ennustettu menestyvän edellisiä kausia heikommin, varsinkin kun joukkueen hyökkäys heikentyi merkittävästi Lassi Vänttisen, Sami Nymanin ja Lasse Salmisen pyyhittyä Tampereen pölyt jaloistaan. Kaiken lisäksi Sami Mattila lopetti (toistamiseen) pelihommat ja siirtyi penkin taakse Pasi Peltolan avuksi jakamaan pelaajille ohjeita pitkän uran tuomalla arvovallalla. Kaiken lisäksi näytti siltä, ettei em. pelimiehiä edes pyritty korvaamaan uusilla pelimiehillä, vaan luotettiin jäljelle jäävien pelaajien osaamiseen sekä omaan juniorityöhön.

Classic vahvisti kuitenkin puolustustaan taivuttelemalla Suomeen palanneen Vesa Punkarin siirtymään kasvattajaseura Gunnersin sijasta Classic -paitaan. Punkarin vanavedessä Hämeen sydämeen saapui maajoukkuetason puolustaja Michael Flury. Kun näiden kahden lisäksi Tampereelle saapui porilaisillekin tuttu Henri Kämäräinen jakamaan hyökkääjille tasokkaita syöttöjään, saatiin puolustuksesta vapautettua Joona Nieminen ja Porissa tarkemmin Karhuissa salibandyoppinsa saanut Lauri Antila tuomaan hyökkäykseen lisää tehoja. Unohtaa ei sovi tässä yhteydessä nimiä Henri Johansson, Tero Karppanen ja Vesa-Matti Virtanen. Kaikki kovan tason pelimiehiä, jotka paikan saadessaan osaavat laittaa verkot tötterölle. Vahvistuneen puolustuksen myötä Classic tulee olemaan kova luu tulevan kauden liigassa.

Vierasjoukkue FBT Pori marssittaa ensimmäisellä liigakaudellaan pelikaukaloihin nuoren ja taitavan joukkueen, joka on täynnä innokkuutta ja tarmoa kuin varsoilla kevätlaitumille päästettäessä. Siinä piileekin joukkueen suurin voimavara. Yhdessä koettu nousu ja ensimmäiset askeleet liigakentillä lujittavat entisestäänkin vahvaa joukkuehenkeä. Uudetkin pelaajat ovat sopeutuneet hienosti joukkueeseen ja tekemisen meininki on ollut vahva. Kaikki pelaajat haluavat näyttää epäilijöille pystyvänsä pelaamaan liigassa ja myös säilymään siellä. Usko omaan tekemiseen on vahva. Ennen kauden alkua pelatut harjoitusottelut vahvistivat tätä uskoa entisestään.

Helppoa ei tule vierasjoukkueella kuitenkaan olemaan arvokkaista sarjapisteistä taisteltaessa. Vastassa on tehokas hyökkäys, kova puolustus ja tasokkaat maalivahdit. Jokainen puolustuspäässä tehty virhe näkyy todennäköisesti tulostaululla. Virheitä ei ole kuitenkaan syytä pelätä, sillä niitä tulee varmasti jokaiselle. Kausi on pitkä ja pelejä on paljon. Jokainen pelattu ottelu kasvattaa kokemusten tiliä ja jokaisesta tehdystä virheestä voi ja tuleekin oppia jotain.

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTatu Ruohonen palaa Karhuihin

Tatu Ruohonen palaa Karhuihin

Karhujen liigajoukkue on solminut vuoden sopimuksen puolustaja Tatu Ruohosen kanssa. Viimeiset neljä kautta Ruohonen on edustanut Salibandyliigassa pelannutta Rauman SalBaa.

Lue lisää
Karhuille kolme uutta pelaaja

Karhuille kolme uutta pelaaja

Salibandyliigaan noussut Karhut on solminut pelaajasopimukset kolmen uuden pelaajan kanssa. Porilaisjoukkueen riveihin siirtyvät maalivahti Roope Mutka sekä puolustajat Roni Tuomela ja Joonas Poutanen.

Lue lisää
Karhuille seitsemän jatkosopimusta

Karhuille seitsemän jatkosopimusta

Divarin mestaruuden voittanut Karhut on solminut jatkosopimukset seitsemän junioripelaajansa kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella nähdään hyökkääjät Eero Harjula, Petteri Santi, Janne Kuusiluoto ja Elias Kauppi sekä puolustajat Atte Ståhle, Jankke Virtala ja Paavo Kankaanpää.

Lue lisää
Karhujen pisterohmut jatkavat joukkueessa

Karhujen pisterohmut jatkavat joukkueessa

Salibandyliigaan noussut Karhut on solminut jatkosopimukset joukkueen pistekärkien kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä jatkavat vuoden sopimuksella kokeneet hyökkääjät Benjamin Lepola ja Ville Salonen.

Lue lisää
Aapo Tamminen jatkaa Karhujen takalinjoilla

Aapo Tamminen jatkaa Karhujen takalinjoilla

Karhut on tehnyt jatkosopimukset takalinjoilla häärivien Aapo Tammisen ja Joni Halmisen kanssa. Porilaisjoukkueen riveissä jatkaa myös Suomen U19-maajoukkueringissä oleva hyökkääjä Aaro Ollikainen.

Lue lisää
Karhuille tukku jatkosopimuksia

Karhuille tukku jatkosopimuksia

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat hyökkääjät Tomi Jerkku, Eero Vanhatalo, Juho Myllyharju, Tuomas Huhtala, puolustaja Oskari Raittila sekä maalivahti Tomi Bergendahl. Jatkosopimusten jälkeen Karhuilla on kasassa kaikkiaan 12 pelaajasopimusta.

Lue lisää