Kärpät avasi kaukapalloliigan voitolla

Porin Kärpät otti tärkeät avauspisteet kaukalopalloliigassa, kun se ryhdistäytyi kolmannessa erässä pelaamaan taitojen edellyttämällä tavalla. Kaksi ensimmäistä erää joukkue teki karkeita virheitä ja BlueBall pysyi hyvin ottelun tuoksinassa mukana. Hannu Talan osuus päätöserässä oli merkittävä voittoa ajatellen.

Ottelun ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet hermoilivat eikä joukkuepelaamisesta tahtonut tulla mitään. Ottelun avausmaalin teki kotijoukkue Kärpät, kun Mikko Peltonen hassutteli rovaniemeläispuolustuksen kustannuksella. Erän ensimmäisellä puoliskolla BlueBall pääsi tasoittamaan Tommi Mielosen onnistuessa yllättämään kotijoukkueen maalissa pelanneen Joni Meskasen. Harri Turppa vei vieraat johtoon, kun porilaispuolustus sekoili oikein urakalla. Kärpät kuitenkin tasoitti vielä ensimmäisessä erässä, kun Jaakko Mäkelä iski ylivoimalla Niko Papinahon syötöstä.

Toisen erän Kärpät aloitti ylivoimamaalilla, kun kaukaloon palannut Marko Sten onnistui Rami Nikkosen syötöstä. Stenin luja laukaus oli siniseltä tarkkaakin tarkempi. Kärppien johto kesti vain minuutin, kun Jari Laakko iski ottelun tasoihin Janne Salmelan syötöstä. Vielä kerran Kärpät kävi johtoasemassa, kun hienon kuvion päätteeksi Harri Jalonen teki lukemiksi 4-3. Hienon esityön maaliin tekivät Ville Setälä ja Mikko Peltonen. Sitten iski joukkueeseen erikoinen vaihe, kun vierailijat tekivät alle kahdessa minuutissa kolme maalia. Yhtäkkiä peli olikin jo 4-6 vierasjoukkueelle. Onneksi Jaakko Mäkelä iski erän loppuun vielä tärkeän kavennuksen Niko Papinahon syötöstä. Viimeiselle erätauolle mentiin 5-6 vierasjohdossa.

Ottelun kolmas erä alkoi porilaisittain murheellisesti, kun BlueBall pääsi iskemään ylivoimalla 5-7. Sitten astui kuvaan kokenut Kärppäosasto. Ensin Rami Välimaa kavensi 6-7 Mikko Peltosen loistopassista. Tämän jälkeen tuli kahden minuutin Hannu Tala Show. Ensin mies iski pelin tasoihin Jani Helppolaisen syötöstä ja hetkeä myöhemmin Marko Stenin avustuksella mies purjehti koko kentän läpi maalintekoon ja peli oli 8-7 Kärpille. Noilla loistavilla suorituksilla koko joukkueen ryhtiliike parani ja joukkue pelasi ottelun lopun varmasti ja rauhallisesti. Kun vielä kaksi minuuttia ennen loppua kentän parhaisiin lukeutunut Niko Papinaho iski 9-7, niin loppu oli vain kosmetiikkaa. Voidaan sanoa, että ottelu ratkesi kokemukseen. Vierasjoukkue pelasi kyllä vauhdikkaasti, mutta maltti puuttui ja lopputulos oli se mitä oli.

Kotijoukkueen parhaita olivat kahden maalin Hannu Tala ja Jaakko Mäkelä sekä 1+3 tehoihin yltänyt Niko Papinaho. Maalissa pelannut Joni Meskanen on parempiakin pelejä pelannut. Mainittakoon kuitenkin, että kärppäpuolustus ei tällä kertaa ollut täysin maalivahdin tukena koko ottelua.
Vierasjoukkueen parhaina esiintyivät Jari Laakko ja Tommi Mielonen.

Maalitilastot:

I erä

3.46 1-0 Mikko Peltonen (Niko Papinaho)
6.18 1-1 Tommi Mielonen (Olli Salmela)
14.09 1-2 Harri Turppa (Tommi Mielonen)
17.19 2-2 Jaakko Mäkelä (Niko Papinaho)yv.

II erä

22.57 3-2 Marko Sten (Rami Nikkonen)yv.
23.59 3-3 Jari Laakko (Janne Salmela)
24.36 4-3 Harri Jalonen (Mikko Peltonen)
34.24 4-4 Jari Laakko (Tommi Hyvönen)
35.44 4-5 Harri Ärväs (Olavi Pallari)
35.50 4-6 Jukka Väliranta (Valtteri Matturi)
38.25 5-6 Jaakko Mäkelä (Niko Papinaho)

III erä

40.34 5-7 Olavi Pallari (Valtteri Matturi)yv.
44.35 6-7 Rami Välimaa (Mikko Peltonen)
46.27 7-7 Hannu Tala (Jani Helppolainen)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.