Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpille tarjottiin voittoa, ei kelvannut

 
Kärpille tarjottiin voittoa, ei kelvannut


Porin Kärpät ja kotijoukkue Bewe Sport tarjosivat sunnuntaina yleisölle nähtävää koko rahan edestä. Kärpät johti ottelua neljä kertaa kahdella maalilla,mutta aina kotijoukkue Bewe kiri rinnalle ja lopuksi jatkoajan maalilla ottelun voittajaksi. Varsin ratkaisevia olivat Kärppien neljä jäähyä, sillä kotijoukkue rankaisi niistä joka kerta.

Kärpät aloittaa vahvasti ja vie avauserän

Porin Kärpät lähti otteluun hienolla asenteella vaikka ottelun alku myöhästyikin eri juhlallisuuksien takia vajaa kymmenen minuuttia. Tusina ruusuja, lahjashekki ja räikeä vaalimainos venyttivät Veikkauksen Tulosvetokohteen alkua. Vastaisuudessa olisi juhlallisuudet syytä aloittaa vaikkapa viisi minuuttia aikaisemmin kuin nyt tapahtui.

Kärpät sai otteluun kuitenkin loisto alun, Mikko Peltosen viedessä Kärpät johtoon lujalla vapaalyönnillä, kun peliä oli takana vasta runsas minuutti. Tästä kolme minuuttia ja peli oli jo 0-2, kun Jose Laaksonen hassutti kotijoukkueen puolustusta. Bewe heräsi maalien jälkeen ja hyökkäykset vyöryivät vaarallisesti kohti Kärppien maalia. Ensiksi Mikko Ikosen hieno yksilösuoritus kavensi lukemiksi 1-2 ja hetkeä myöhemmin ylivoimaalin iski Joni Meskasen taakse Sami Lindholm. Ensimmäiseen erään mahtuivat vielä Kärppien Jaakko Mäkelän ja Mika Ahonkiven maalit sekä kotijoukkueen Olli Pelkosen tekemä 3-3 tasoitusmaali. Erätauolle mentiin Kärppien 3-4 johdossa.

Toisen erän vie kotijoukkue

Toiseen erään Bewe ryhdistäytyi ja runsaan kahden minuutin jälkeen Paavo Torkkola tasoitti ottelun lukemiin 4-4. Vielä kerran Kärpät pääsi johtoon, kun kentän parhaisiin kuulunut Mikko Peltonen iski toisen kerran. Mies heittäytyi pitkäksi menneen pallon perään ja kurkotti numeroiksi 4-5. Erän loppu olikin sitten kotijoukkueen näytöstä. Jonne Vaahtera tasoitti ylivoimalla ja Sami Luoto vei kotijoukkueen johtoon runsaan 37 minuutin kohdalla. Mainittakoon että Kärpät pääsi kolmesti pelaamaan miesylivoimaa, mutta se oli luokatonta. Palloa siirreltiin mieheltä toiselle ja toivottomat laukaukset jäivät jo ensimmäiseen mieheen. Viimeiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 6-5 johdossa.

Kärpät tasoittaa ja näyttää hetken jo voittajalta

Porin Kärpät lähti viimeiseen erään sillä mielellä,että molemmat pisteet matkaavat ottelun jälkeen kohti Poria. Alku näytti hyvältä,kun ensiksi Niko Papinahon lämäri upposi kotijoukkueen maaliin. Seuraavan viiden minuutin aikana Kärpät iski vielä kahdesti. Ensin hienon kuvion päätteeksi Jani Helppolainen teki lukemiksi 6-7 ja vain 24 sekuntia myöhemmin saman ketjun Niko Papinaho vei vieraat jo kahden maalin johtoon. Bewe kavensi ylivoimalla 7-8, mutta Kärpät iski taas nopeasti Jose Laaksosen veivillä 7-9. Panu Siivikon maalilla Bewe oli taas maalin päässä, mutta kun Mikko Peltosen lämäri muutti lukemiksi jo 8-10,ei hallissa ollut enää montaa joka olisi lyönyt roponsa kotijoukkueen puolesta. Aikaahan oli vain runsas neljä minuuttia. Mutta joku uskoi ja ensin Mikko Ikosen löysä veto yllätti Joni Meskasen. Kun kotijoukkue pääsi vielä lopussa pelaamaan miesylivoimalla ilman maalivahtia, oli sillä mahdollisuus tasoitukseen. Ja sieltähän se tuli: Sami Luodon siniviivalaukaus painui vierasverkkoon ajassa 59.41 Lähdettiin jatkoajalle.

Bewe tekee jatkoaikamaalin ja vie kaksi pistettä

Jatkoajalla ei suurempia hienouksia nähty. Ainoan todellisen paikan käytti hyväkseen kotijoukkue,kun aina Kärppiä vastaan onnistuva Jonne Vaahtera iski paluupallon maaliin. Taisto oli tauonnut ajassa 62.36. Kärppien hyvä vieraspeli ei riittänyt tällä kertaa kuin pisteeseen. Ei silti, kannattaa muistella montako kertaa viime vuosina Kärpät on kaksi pistettä Kotkanpesästä vienyt? Viimeinen voitto Kotkanpesässä on toisena mestaruusvuotena kaudella 2004-2005.

Kärppien parhaana palkittiin Niko Papinaho. Hyvin pelasivat läpi ottelun Mikko Peltonen ja Jose Laaksonenkin. Puolustuksen näkyvin oli Rami Nikkonen neljällä syötöllään. Bewen parhaana palkittiin Mikko Ikonen, mutta aivan hyvin tuon palkinnon olisi voinut antaa Jonne Vaahterallekin. Maalissa pelannut Mikko Joensuu ei vakuuttanut.

Ottelun erikoisuudet:
- Bewe lahjoitti 1000 euron lahjakortin Käpylän Kuntoutuskeskukselle. Perinne on jo monivuotinen.
- Aloituspallon pudotti kokenut kunnallispoliitikko Harry Bogomoloff, jonka vaalimainontaa voidaan sanoa ottelun alla varsin onnistuneeksi. Edellämainittujen tempauksien johdosta ottelun alku myöhästyi 8 minuuttia!
- Porin Kärpät sai ottelussa neljä jäähyä, joista kotijoukkue Bewe rankaisi joka kerta.

Tilastot:
I erä
1.23 0-1 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)
4.28 0-2 Jose Laaksonen (Rami Nikkonen)
7.38 1-2 Mikko Ikonen (Aleksi Rantalainen)
11.28 2-2 Sami Lindholm (Harri Hautajoki)yv
14.04 2-3 Jaakko Mäkelä (Niko Papinaho)
14.25 3-3 Olli Pelkonen (Paavo Torkkola)
16.58 3-4 Mika Ahonkivi (Teemu Tuomi)yv
II erä
22.48 4-4 Paavo Torkkola (Olli Pelkonen)
25.27 4-5 Mikko Peltonen (Rami Nikkonen)
34.07 5-5 Jonne Vaahtera (Harri Hautajoki)yv
37.59 6-5 Sami Luoto (Jonne Vaahtera)
III erä
40.29 6-6 Niko Papinaho (Rami Nikkonen)
45.34 6-7 Jani Helppolainen (Niko Papinaho)
45.58 6-8 Niko Papinaho (Jaakko Mäkelä)
51.00 7-8 Jonne Vaahtera (Paavo Torkkola)yv
52.17 7-9 Jose Laaksonen (Juho Silvast)
54.07 8-9 Panu Siivikko
55.28 8-10 Mikko Peltonen (Rami Nikkonen)
55.33 9-10 Mikko Ikonen (Harri Hautajoki)
59.41 10-10 Sami Luoto (Panu Siivikko)yv
Jatkoaika
62.36 11-10 Jonne Vaahtera (Mikko Ikonen)

Torjunnat:
Bewe Mikko Joensuu 32
Kärpät Joni Meskanen 41

Jäähyt
Bewe 5x2min,1x10min
Kärpät 4x2min

Palkitut:
LeSport-pelaajat:
Bewe Mikko Ikonen
Kärpät Niko Papinaho

Yleisöä: 310

Porin Kärppien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPorin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.

Lue lisää