AC HaKi pyöritti FBT Porin nurin

FBT Pori matkusti lauantai-illan ratoksi AC HaKin vieraaksi Tikkurilan Urheilutalolle. Kotijoukkue AC Haki pyöritti porilaisia isännän ottein voittaen lopulta 13-6 lukemin.

Illasta ei kuitenkaan paljoa kerrottavaa jäänyt. Kaupunkilaispoijjaat veivät nuoria ja kokemattomia maalaispoikia kuin pässiä narussa. Kaikissa aikaisemmissa liigaotteluissa FBT Pori on pystynyt ajoittain hallitsemaan ottelua pitkät tovit, mutta tänään ottelun hallitseminen oli vain kaukainen haave.

Heti alusta alkaen vantaalaiset kävivät rajusti päälle ja pyrkivät viemään vierasjoukkueelta tilan sekä ajan pois, jotta FBT ei pystyisi käyttämään hyväkseen parasta osaamistaan. Vierasjoukkue saatiin heti ensimmäisessä erässä painamaan paniikkinappulaa eikä joukkueen systemaattisesta pelaamisesta tullut yhtään mitään tilan loppuessa. Tämän lisäksi HaKin hyökkäyssuunnan kääntönopeus oli tänä iltana erittäin hyvällä tasolla. Vastahyökkäyksiä tulikin paljon FBT:n pelaajien keskialueen pallonmenetysten jälkeen, mutta salin oudohko pelialusta vierasjoukkueen onneksi aiheutti useita epäonnistuneita suorituksia kotijoukkueen pelaajillekin.

Ottelun ensimmäinen erä meni HaKille 4 – 2, vaikka FBT kykeni nousemaan jo tasoihin 2 - 0 tappioasemasta. Erän loppuun AC HaKi näytti kuitenkin omaa osaamistaan; ensin 3 – 2 tasavajaalla, sen jälkeen liigan tehokkain ylivoimajoukkue teki ylivoimalla taukotilanteeksi 4 – 2.

Toiseen erään lähdettiin samalla kaavalla, mutta nyt FBT pystyi ajoittain jo vastaamaan HaKin rynnistykseen. Ensin kavennus 4 – 3: een erän puolivälissä, mutta erän loppupuolella pari helppoa virhettä ja tauolle lukemissa 6 – 3.

Kolmannen erän alkuun FBT sai pienen kirin aikaiseksi kaventaen Matti Vapaniemen ja Juha Tikan maaleilla 6 – 5: een. Tästä kuitenkin vain minuutti ja tilanne 7 – 5, taas minuutti ja 8 – 5. FBT:n tekemien virheiden määrä oli suorastaan järkyttävä ja se viimeinenkin ote peliin kirposi. AC HaKi puolestaan pystyi pelaamaan koko ottelun tasaisesti ja ottelun lopputulokseksi kirjattiin lopulta 13 – 6 -kotijoukkueelle.

Vierasjoukkueen riveissä ei lauantaina onnistujia juuri ollut. Virheitä sattui tasaisesti jokaiselle pelaajalle. Ottelu oli kerta kaikkiaan kauden heikoin esitys tähän asti eikä seliteltävää juuri jäänyt. Kotijoukkue oli parempi ja ansaitsi pisteensä. Pitkästä aikaa penkin takana seissyt valmentaja Jari Vahtera löysi illan ottelusta jotain positiivistakin:

- Kenellekään ei enää pitäisi olla epäselvää kumman siellä penkin takana pitäisi seistä, minun vai Samin.., Vahtera tyytyi toteamaan.

Erikoista lauantaina oli jälleen kerran pukukoppien kanssa. Jälleen kerran joukkueen saapuessa puolitoista tuntia ennen ottelun alkua pelipaikalle, ei ainuttakaan pukukoppia ollut tarjolla vierasjoukkueen käyttöön.

- Yhden kopin avaimen joku joukkue oli hukannut ja kaksi muuta koppia oli futsal-pelaajien käytössä. Tämä tarkoitti sitä, että pelaajat vaihtoivat varusteet ulkolämpöä varten käytävällä! Aika erikoiselta alkaa toi salibandyliigajoukkueiden touhu tuntua. Liekö sitten psykologista sodankäyntiä, mutta aika erikoiselta tämä pukukoppikäytäntö tuntuu, FBT Porin huoltaja Arto Heino kummaksui.

Toinen erikoinen tapahtuma oli kotijoukkueen kannattajan ryntääminen ottelun kriittisillä hetkillä vierasjoukkueen vaihtoaition yläpuolelle huutelemaan pelaajille ja häiritsemään pelaajien keskittymistä itse otteluun. Järjestysmieskin naureskeli tapahtuneelle tullessaan kuuluttajan pyynnöstä paikalle rauhoittelemaan huutelijaa. Samainen huutelija jakoi seurueensa kanssa ottelussa IS-tähtiä...

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com

FBT Pori - logo

FBT Pori - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.