Kärpät pilasi raumalaisjuhlat

Vierasjoukkue nousi sillasta päätöserässä.

Porin Kärpät tuli Raumalle juhlimaan,kun kerran kutsuttiin. UKP:n juhlat olivat jo kääntymässä kotiin, kun se johti ottelun puolivälissä 8-3. Porilaiset eivät kuitenkaan lannistuneet ja päätöserä olikin vierasjoukkueen täydellistä näytöstä. Kolmannen erä Kärpät voitti puhtaasti 0-5 ja samalla koko ottelun lukemin 8-10.

Kärpät nukkuu ja tekee karmeita virheitä

Ottelun alku oli vieraille vaikea, kun jo vajaan minuutin kohdalla UKP rokotti Jarno Rusasen maalilla. Kärpät tasoitti kuitenkin Jani Helppolaisen vedolla, mutta sitten iski ottelun ensimmäinen musta hetki. Kotijoukkue teki kentällä mitä tahtoi ja vieläpä Kärppien karmeista virheistä. Ensiksi Valtteri Raunio vei porilaispuolustuksen kahville, heti perään onnistui Juha-Pekka Rakkolainen ja vielä Jarno Rusanen iski illan toisen maalinsa. Vaikka Kärpät vielä kavensi lukemiksi 4-2, niin ensimmäinen erä oli vierasjoukkueen sähläilyä alusta loppuun saakka.

Toinen erä ensimmäisen kopio

Ottelun keskimmäinen erä oli kuin kopio avauserästä. Pahat virheet toistuivat ja välillä tuntui, että vierasjoukkue oli lyönyt päälleen juhlapuvun sijasta kellohameet. Kärppien kavennettua tilanteeksi 4-3 Rami Välimaan toimesta, näytti hetken että vierasjoukkue syttyy taisteluun. UKP iski kuitenkin neljästi vajaassa kahdeksassa minuutissa ja ottelu oli puolivälissä lukemissa 8-3. Katsomossa ei ollut montaa ihmistä, joka olisi uskonut Kärppien voittoon. Onneksi aitiossa oli ja toisen erän kavennukset 4-8 ja 5-8 olivat ottelun lopputuloksen kannalta ratkaisevat. Rami Nikkonen ja Rami Välimaa olivat nostaneet porilaiset taas mukaan voittotaistoon.

Kolmas erä porilaisten juhlaa

Kolmanteen erään valmennuskaksikko Högerman-Myllyniemi olivat rukanneet ketjut täysin uusiksi ja tulosta alkoi tulla heti erän alussa. Ensin Mikko Peltonen iski lukemiksi 8-6 ja heti perään Hannu Tala toi vierasjoukkueen jo maalin päähän. Kun vielä Teemu Tuomi maalasi komeasti tasoituksen, niin alkoi kotijoukkueen juhlailta muuttua painajaiseksi. Seitsemän minuuttia ennen loppua Kärpät meni ensimmäisen kerran johtoon Rami Välimaan lämärillä. Jose Laaksosen veivi muutti lukemiksi jo 8-10 ja raumalaisten suurin into oli taitettu. Lopun vierasjoukkue pelasi järkevästi ja maaleja ei enää ottelussa nähty. Kaikkien virheiden jälkeen ottelun lopputulos maistui Kärpille. Joukkue siirtyi moneen vuoteen liigan johtopaikalle.

Kärppien parhaimmistoon kuuluivat kolmen maalin Rami Välimaa ja sairaslomalta palannut kapteeni Teemu Tuomi. Joukkueen puolustus ei kehuja tässä ottelussa ansaitse. Lukemattomat virheet seurasivat toinen toistaan ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä. Maalissa pelannut Joni Meskanen otti muutaman maukkaan kopin, mutta sitä vartenhan hän maalia vartioikin. Kotijoukkueen parasta oli Jarno Rusasen 3+1 teholukemat.

Ottelun erikoisuudet:
-UKP-Kärpät juhlaottelua seurasi 613 katsojaa, joka Rauman mittapuun mukaan taitaa olla ennätysyleisö moneen vuoteen tai oliskohan suurin lukema koskaan liigatasolla?
-Juhlallisuudet alkoivat jo klo 18.15 joten ottelun alku ei myöhästynyt. Siitä voitaisiin ottaa oppia pääkaupunkiseudullakin.
-Kärpät iski ottelun toisella puoliskolla seitsemän maalia kotijoukkueen nollaa vastaan.

Maalitilastot:
I erä

0.57 1-0 Jarno Rusanen (Antti Majakulma)
5.23 1-1 Jani Helppolainen (Niko Papinaho)
8.18 2-1 Valtteri Raunio (Tero Nieminen)
10.39 3-1 Juha-Pekka Rakkolainen (Jarno Rusanen)yv.
13.13 4-1 Jarno Rusanen (Mika Puumala)
19.28 4-2 Mikko Peltonen (Marko Sten)

II erä
22.01 4-3 Rami Välimaa (Mikko Peltonen)
22.33 5-3 Jarno Rusanen (Valtteri Raunio)
25.43 6-3 Samu Lindström (Timo Mäkinen)sr.
29.57 7-3 Tero Nieminen (Valtteri Raunio)
31.06 8-3 Matti Myllymäki (Antti Majakulma)
35.16 8-4 Rami Nikkonen (Hannu Tala)tv.
36.02 8-5 Rami Välimaa (Hannu Tala)yv.

III erä
42.32 8-6 Mikko Peltonen (Rami Nikkonen)
45.21 8-7 Hannu Tala (Mikko Peltonen)
49.52 8-8 Teemu Tuomi (Lasse Sammalisto)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.