Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpille kolme pistettä vieraskiertueelta

 
Kärpille kolme pistettä vieraskiertueelta


Kärpät jatkaa sarjakärjessä

Porin Kärpät saalisti viikonlopun vieraskiertueelta pinnaa vaille täyden potin. Joukkue hävisi kyseenalaisen maalin jälkeen lauantaina Jämsässä Duo 96:lle jatkoajalla lukemin 7-6. Sunnuntaina joukkue oli nollannut tilanteen ja lopulta varma voitto Devilseistä kirjattiin maalein 11-7.

LAUANTAI DUO96-KÄRPÄT 7-6ja (3-3,1-3,2-0,1-0)

Kärpät nukkuu taas alussa

Porin Kärppien jo perisynniksi ilmennyt otteluiden avauserä oli taas vastaavanlainen, kuin hyvin usein tällä kaudella. Kotijoukkue Duo meni johtoon jo runsaan kolmen minuutin päästä,kun Janne Saastamoisen veto yllätti porilaispuolustuksen. Kärpät heräsi maalin jälkeen pelaamaan, mutta viimeistely oli luokatonta ja lisäksi kotijoukkueen maalissa pelannut Jani Nurminen oli hienossa torjuntavireessä. Duo siirtyi 2-0 johtoon Henri Jukkaran maalilla ajassa 9.14. Tämän jälkeen oli sitten vierasjoukkueen maalien aika, kun ensin Mikko Peltonen kavensi lukemiksi 1-2 ja vielä Jan Kinnunen iski uran ensimmäisen liigamaalinsa Porin Kärppien paidassa. Kinnusen tasoitusmaali oli oiva osoitus siitä, mitä voi tapahtua kun pelaa pallon röyhkeästi kohti maalia. Erän viimeisellä minuutilla joukkueet maalasivat vielä kerran ja tauolle mentiin tasalukemissa 3-3.

Toinen erä vierasjoukkueen

Toiseen erään tuli pakkashallissa vihdoin herännyt vierasjoukkue vauhdilla. Vaikka kotijoukkue iski erän avausmaalin niin loppuerä olikin Kärppien hallintaa. Mikko Peltonen tasoitti Harri Jalosen vaparisyötöstä 4-4 ja heti perään Hannu Tala vei vieraat ensi kertaa johtoon ottelussa. Vielä kerran Kärpät maalasi, kun Rami Välimaa iski lukemiksi jo 4-6. Loppuerä sitten vain pelailtiin ja enempää maaleja ei nähty.

Hyvänolon tunne valtaa vierasjoukkueen

Olisiko lievä ylimielisyys iskenyt vierasjoukkueeseen, kun sen peli sekosi päätöserässä lähes täydellisesti. Palloa kuskattiin yksin eikä joukkuepelaamisesta ollut tietoakaan. Tähän paikkaan iski sitten tietysti kotijoukkue. Ensin se kavensi Ari Vileniuksen maalilla 5-6 ja sitten hienon ylivoiman jälkeen se tasoitti Juha Niemen toimesta. Mentiin jatkoajalle.

Kotijoukkue maalaa jatkoajan lopussa

Jatkoajalla joukkueilla oli vain muutama paikka maalata, mutta suurempia vaikeuksia ei joukkueiden maalivahdeilla ollut torjunnoissaan. Ottelun ratkaisu oli kuitenkin erikoinen. Näytti jo siltä ettei kumpikaan joukkue saa ottelusta kahta pistettä. Vain kolme sekuntia ennen päätössummeria tuli epäselvä tilanne Kärppien maalille. Verkko heilahti laukauksen jälkeen Joni Meskasen takana ja maalituomari painoi punaista, vaikka pallo ei sitä verkkoa heilauttanut vaan maalivahti itse. Kumpikaan kenttätuomareista ei maalia nähnyt syntyvän, mutta tilanteessa oli otettava sääntöjen mukaan vastaus ja päätös maalituomarilta. Maalituomarin päätös oli selvä ja syntymätön maali todettiin syntyneeksi. Ottelu oli päättynyt kotijoukkueen riemukkaaseen 7-6 voittoon.

Kärppien parhaita olivat taas kerran Mikko Peltonen kahdella maalillaan sekä puolustuksen Hannu Tala. Maalissa pelannut Joni Meskanen väläytteli tulemistaan muutamalla haamukopilla. Kotijoukkueen paras oli Henri Jukkara kolmella maalillaan. Maalissa pelannut Jani Nurminen oli myös luotettavan hyvä. Kummankaan suoritus ei kuitenkaan riittänyt kotijoukkueen parhaan pelaajan palkintoon??

Ottelun erikoisuudet:
-Ottelun maalituomari painoi kaksi kertaa maalivaloa vaikka kummassakaan ei maalia syntynyt. Toinen painallus oli ratkaiseva, kun se aiheutti kotijoukkueen voiton jatkoajalla. Ensimmäisessä epäselvässä tilanteessa pallo oli maalin takaverkoissa, mutta sen ottelun kaukalotuomarit huomasivat itsekin.
-Ottelun kuuluttaja kuulutti jatkoaikamaalin tehdyksi vaikka tuomarit eivät sitä olleet vielä hyväksyneet.
-Kotijoukkueen vieraanvaraisuus oli huippuluokkaa ja ravintola Dieselin lihapullat olivat jo ennakkoon kehuttuina loistavia.

Maalitilastot:
I erä
3.02 1-0 Janne Saastamoinen (Henri Jukkara)
9.14 2-0 Henri Jukkara (Marko Jaatinen)
11.19 2-1 Mikko Peltonen (Jose Laaksonen)
18.17 2-2 Jan Kinnunen
19.16 3-2 Pasi Kukko (Marko Jaatinen)
19.51 3-3 Jani Helppolainen (Rami Nkkonen)

II erä
20.43 4-3 Henri Jukkara (Pasi Kukko)
22.26 4-4 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)
23.55 4-5 Hannu Tala (Rami Välimaa)
34.37 4-6 Rami Välimaa (Niko Papinaho)

III erä
44.42 5-6 Ari Vilenius
53.17 6-6 Juha Niemi (Jouni Utra)yv.

Jatkoaika:
64.57 7-6 Henri Jukkara (Pasi Kukko)

Torjunnat:
Duo96 Jani Nurminen 43
Kärpät Joni Meskanen 25

Jäähyt:
Duo96 3x2min
Kärpät 2x2min

Palkitut:
LeSport -pelaajat:
Duo96 Riku Lainkari
Kärpät Joni Meskanen

Yleisöä: 251

SUNNUNTAI DEVILS-KÄRPÄT 7-11 (4-3,2-5,1-3)

Nihkeä avauserä vie kotijoukkueen johtoasemassa erätauolle

Kärpät aloitti ottelun avauserän jo tutuksi tulleella nihkeällä esityksellä. Kotijoukkue aloitti maalinteon jo runsaan minuutin pelin jälkeen. Juha Pesonen yllätti Joni Meskasen ajassa 1.30. Kärppien tasoitus tuli jo minuutin jälkeen Niko Papinahon maalilla, mutta seuraavat kaksi maalia merkittiin taas Devilsin maalisarakkeeseen. Lasse Sammalisto kavensi lukemiksi 3-2 mutta jo hetken päästä kotijoukkue oli taas kahden maalin johdossa, kun Juha Pesonen iski päivän toisen maalinsa. Hannu Tala iski ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla vielä tärkeän kavennusosuman ja ensimmäiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toiseen erään erilainen vierasjoukkue

Kärpät oli erätauolla sisuuntunut avauserän kehnosta esityksestä ja tulosta alkoi vähitellen tulla. Kotijoukkue kävi kuitenkin vielä kahdesti kahden maalin johdossa, mutta erän toinen puolisko oli selkeästi Kärppien. Ensin Jose Laaksonen teki lukemiksi 6-5 Teemu Tuomen upesta syötöstä. Hetkeä myöhemmin Rami Välimaa rankaisi kotijoukkuetta hienolla vedollaan ja Mikko Peltonen vei Kärpät ensi kertaa johtoon ajassa 37.41. Kun Välimaa onnistui vielä toistamiseen toisessa erässä, niin tauolle mentiin vierasjoukkueen kahden maalin johdossa. Mainittakoon että erän viimeinen maali syntyi taas erän viimeisellä sekunnilla. Tämän johdosta kotijoukkueen veskarin vesipullo sai vihaista kyytiä kohti vaihtoaitiota.

Kärpät pelaa päätöserän viisasti

Viimeiseen erään Kärpät tiivisti pelaamistaan ja turha ryntäily jätettiin pois. Lisäksi Hannu Tala jäi pukuhuoneeseen alaraajavamman takia. Ville Setälä vei Kärpät jo kolmen maalin johtoon, kun pelikello näytti aikaa 45.44. Kotijoukkue tuli vielä kerran kahden maalin päähän,mutta päätöserän loput maalit teki sitten vierailija. Ensin Mikko Peltonen iski ottelun kolmannen maalinsa ja vielä Lasse Sammalisto kruunasi hienon ottelunsa toisella maalillaan ajassa 53.56. Peli oli päättynyt lukemiin 7-11.

Kärppien parhaita olivat Mikko Peltonen (3+2), Rami Välimaa (2+0) sekä kahden maalin Lasse Sammalisto. Myös järkisyöttöjä (3) jaellut Harri Jalonen paransi peliään lauantain Duo-ottelusta. Kotijoukkueen riveistä onnistuivat Pekka Palm ja kahden maalin Juha Pesonen.

Ottelun erikoisuudet:
-Devils oli järjestänyt koko vierasjoukkueelle kahvit ja munkit pukuhuoneeseen ennen ottelua. Oliko temppu taktinen, sillä yleensä kahvitus koskee vain joukkueenjohtoa?
-Ottelun maalituomarien lamput pysyivät pimeinä niissä olleen sähkövian ansiosta.
-Kärpät iski kaksi maalia erien viimeisellä sekunnilla
-Ottelun jälkeen vierasjoukkueen pelaaja harhaili väärällä siniviivalla palkintojen jaon aikana.

Maalitilastot:
I erä

1.30 1-0 Juha Pesonen (Jarno Ihanus)
2.25 1-1 Niko Papinaho (Mikko Peltonen)
7.15 2-1 Jari Juvonen (Eemeli Sissonen)
8.49 3-1 Pekka Palm (Markku Ukkonen)
12.51 3-2 Lasse Sammalisto (Harri Jalonen)
13.15 4-2 Juha Pesonen (Pekka Palm)
19.59 4-3 Hannu Tala (Ville Setälä)

II erä
21.54 5-3 Markku Ukkonen (Pekka Palm)
25.13 5-4 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)
30.04 6-4 Markus Venäläinen (Jani Puustinen)
30.36 6-5 Jose Laaksonen (Teemu Tuomi)
33.16 6-6 Rami Välimaa (Mikko Peltonen)
37.41 6-7 Mikko Peltonen (Jose Laaksonen)
39.59 6-8 Rami Välimaa (Niko Papinaho)

III erä
45.44 6-9 Ville Setälä (Harri Jalonen)
46.16 7-9 Jarno Ihanus (Pekka Palm)
53.21 7-10 Mikko Peltonen (Marko Sten)
53.56 7-11 Lasse Sammalisto (Niko Papinaho)

Torjunnat:
Devils Jami Huttunen 36
Kärpät Joni Meskanen 34

Jäähyt:
Devils 2x2min
Kärpät 5x2min

Palkitut:
LeSport -pelaajat:

Devils Jami Huttunen
Kärpät Mikko Peltonen

Yleisöä: 97

Kärppien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPorin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.

Lue lisää