Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

HPK ensi kertaa sarjaan puolustavina mestareina

 
HPK ensi kertaa sarjaan puolustavina mestareina

Jukka Jalonen sai viime kauden pääteeksi kruunun hyvin tehdylle työlle Hämeenlinnassa. Joukkue voitti SM-liigan mestaruuden porilaisten nenän edestä ja vielä porilaisten maaperällä. Pitkään HPK:n peräsimessä ollut Jalonen nosti joukkueen pronssisten mitalien jälkeen kultakantaan ja varmaa on, että sitä paikka HPK puolustaa kynsin ja hampain. Keväällä näytti hetken aikaa jo siltä, että mestarijoukkue olisi menettänyt molemmat maalivahtinsa Pohjois-Amerikkaan. HPK:n onneksi Miika Wiikman jäi joukkueen ehdottomaksi ykkösmaalivahdiksi. Wiikmanin takana on tukku lupaavia nuoria maalivahteja, joista kuka tahansa voi yllättää positiivisesti. HPK:n puolustuspäästä Oulun Kärppiin lähti kaksi edellistä kautta loistavasti pelannut Jukka-Pekka Laamanen. HPK:n takalinjoille siirtyy pitkän uran tehnyt Mika Strömberg. Edelliset kolme kautta Strömberg haki peliaikaa Elitserienistä. Uransa 89-90 kaudella SM-liigassa aloittanut Strömberg tuo rutkasti kokemusta HPK:n alakertaan. Joukkueen hyökkäyspäästä poistuivat isoissa rooleissa pelanneet Janis Sprukts, Jyrki Louhi ja Jukka Voutilainen. Kolmikkoa paikkaamaan hankittiin kevään ja kesän aikana muun muassa Antti Pihlström, Joonas Vihko ja Aki Uusikartano. Mielenkiintoisena lisänä joukkueessa viilettää sveitsiläinen Philippe Seydoux. Vasemmalta ampuva puolustaja omaa kokemusta vain Sveitsin sarjoista.

HPK Ismo Läntisen vihosta katsottuna:

HPK - HÄMEEN PARASTA KIEKKOA
Tamperelaisia ärsyttävä lause oli viime kaudella täyttä totta. Keväällä nähdään onko se sitä tulevallakin pelikaudella. Varmaa on kuitenkin, että Hämeen paras valmentaja on HPK:n JUKKA JALONEN. Vielä yksi kausi Hämeenlinnassa ja sitten Leijonat kutsuu.
Kun Jukka Jalosta analysoi, kannattaa seurata esimerkiksi HPK:n puolustajia. Voidaankin todeta, että jos saat peliaikaa puolustajana HPK:ssa,  niin todennäköistä on, että pystyt pelaamaan missä Euroopan liigassa vaan. Jalonen pystyy erinomaisella taidolla löytämään erinomaisia tyyppejä joukkueeseensa. Jalosen tieto-taito tulee esiin pelin aikana assistenttien pelianalyysillä, jotka hän on luonut ja kehittänyt huippuunsa ja ovat aivan omaa luokkaansa Suomessa.

Miika Wiikman,HPK
Miika Wiikman on paljon vartijana ensi kaudella.
Jarno Kylmänen / UrheiluPori.com


Uusikartano Aki,Ässät
Aki Uusikartano siirtyi kesken hopeajuhlien Hämeenlinnaan.
Kari Saha / UrheiluPori.com
RITARIHALLI
HPK:n (tuttavallisemmin Kerhon) kotihalli ”sikakatsomoineen” on aina ollut pelaajille upea paikka pelata. Monen valmentajan suusta olen kuullutkin syksyn pimeinä iltoina, että jos täällä et syty pelaamaan, niin kannattaa pistää luistimet ”naulaan”. Tälläkin kaudella ensimmäiset viisi minuuttia ovat vierasjoukkueille kuin olisi ”Moskovan sirkuksessa”. Niin kovaa tulee Kerho-ottelun alussa.

”KALASTAJAT”
Uudet hyökkääjät ANTTI PIHLSTRÖM (21) ja JOONAS VIHKO (25) tulevat ”kalastamaan” useita rangaistuksia vastustajille liukkaalla luistelullaan. Nykyiset säännöt tukevat väittämää.

”HASSISEN KONE”
Kymmenen vuotta sitten kaudella 1996-1997  KERIMÄEN ”kiituri” JANI HASSINEN  (31) löi itsensä jääkiekkokatsojien tietoisuuteen tehden 48:ssä ottelussa tehot 19+30=49. Hassinen siirtyi saman tien JOKEREIHIN huippusopimuksella. Yhteistyö Jokereissa kesti ainoastaan vuoden ja vielä Tapparassakin ensimmäiset vuodet olivat hiljaisia. Vihdoin kaudella 2000-2001 ja kaudella 2001-2002 alkoi taas tapahtua. Molempina kausina täydet 56 ottelua ja jälkimmäisellä kaudella upeat 24+25 =49 pistettä.  Kaksi viimeistä kautta kerhossa ovat olleet rikkonaisia, eikä tarvitse kovinkaan hyvä ennustaja olla, että jos ”kone” yskii vielä, niin kaudet SM-liigassa alkavat loppua.

”ROOLIPELAAJA”
Monelle jääkiekkoa seuraavalle katsojalle on varmaan yllätys, että TONI ”MÄKKÄRI” MÄKIAHO on yksi suosituimpia pelaajia Tampereen seudulla. Hienot pelilliset suoritukset uran alkuaikoina ja rautainen maine Hämeenkadun ”kuppiloissa” ovat luoneet ison kannattajaryhmän. Kun SM-liigan joukkueiden muuttuessa entistä enemmän erilaisten roolipelaajien ryhmiksi niin ei ole vaikea arvioida miksi MÄKIAHO on ensikaudella HOOPEEKOOSSA.


Siirrot:

Tulleet:
Fredrik Svensson Ambri-Piotta/SUI
Philippe Seydoux EHC Kloten/SUI
Jonas Andersson Ilves
Mikko Mäenpää Jukurit/Mestis
Joonas Vihko SaiPa
Antti Pihlström SaiPa
Aki Uusikartano Ässät
Mika Strömberg Djurgårdens IF/SWE
Toni Mäkiaho

Lähteneet:
Mikko Laine Skellefteå/SWE
Matti Huilla SaPKo
Tuomas Immonen Herning Blue Fox
Petteri Wirtanen Anaheim
Karri Rämö Tampa Bay
Janis Sprukts Florida
Jesse Pehu IFK Arboga
Jyrki Louhi Jokerit
Jukka-Pekka Laamanen Kärpät
Pasi Nielikäinen HIFK
Jukka Voutilainen HV71/SWE

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle




Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää