Kärpät tuskaili voiton Epasta

Vieraskiertue alkoi nihkeällä voitolla.

Porin Kärpät kohtasi lauantain vierasottelussa Enson Pallon Varkaudessa. Ottelu huipentui viimeisen erän loppuhetkille,kun kotijoukkue pääsi yrittämään tasoitusta kahden miehen ylivoimalla. Vierasjoukkue kuitenkin kesti ja tärkeät pisteet Kärpille lukemin 7-8.

Ottelun ensimmäinen erä kotijoukkueen

Kärpät aloitti ottelun pirteästi, mutta maalinteko oli pahasti hakusessa. Lukuisista paikoista ei maaleja saatu syntymään ja vähitellen myös kotijoukkue sai juonen päästä kiinni. Karkeiden virheiden ansiosta EPa onnistui maalinteossa ensimmäiseksi. Ajassa 4.02 Tuomo Pelkonen maalasi kotijoukkueelle 1-0. Tämän jälkeen vieraiden virheet lisääntyivät ja ainoastaan Joni Meskasen hyvät torjunnat pitivät lukemat yhdessä nollassa. Kotijoukkueen painostus palkittiin ajassa 15.02, kun Marko Paukku vei EPan 2-0 johtoon. Onneksi Kärpät heräsi peliin erän loppupuoliskolla ja maalasi kahdesti. Ensin Harri Jalonen kavensi pelin lukemiin 2-1 loistavalla vedolla aivan maalin kattoon. Kaksi minuuttia myöhemmin Lasse Sammaliston siniviivalaukaus yllätti hyvin avauserän pelanneen Mikko Korhosen. Ensimmäiselle erätauolle mentiin tasalukemissa 2-2. Maalivahtien torjunnat avauserässä kotijoukkueen Korhonen 12 ja Kärppien Joni Meskanen 17.

Kärpät hallitsee selkeästi toista erää

Porin Kärpät tuli toiseen erään sellaisella asenteella, että nyt peliin lyödään uusi vaihde. Luistelua lisättiin ja tulosta alkoi tulla. Ensin Juho Silvast iski komealla vedolla Kärpät ensi kerran johtoon, kun toista erää oli pelattu vasta 37 sekuntia. Sen jälkeen Rami Välimaa korjasi maaliaukolta Jaakko Mäkelän laukoman pallon sisään. Kotijoukkue kavensi vielä maalin päähän, mutta loppuerä olikin sitten selkeästi vierasjoukkueen. Rami Välimaa iski pienestä kulmasta takakulmaan illan toisen maalinsa. Erän viimeisen maalin laukoi pistepörssikärki Mikko Peltonen ja viimeiselle tauolle lähdettiin vieraiden 3-6 johtolukemissa.

Kärpät tekee ottelusta itselleen vaikean

Ottelun kolmanteen erään kotijoukkue oli ryhdistäytynyt taistelemaan. Aivan erän alussa Sami Nalli toi kotijoukkueen jo kahden maalin päähän. Neljä minuuttia myöhemmin Mika Nuora muutti lukemat jo 5-6. Hieman helpotusta Kärppien tuskaan toi kotijoukkueen jäähy, jonka ansiosta se pääsi pelaamaan yhden miehen ylivoimaa. Karmea virhe hyökkäysalueella kuitenkin kostautui ja kotijoukkue pääsi tasoittamaan ottelun alivoimamaalilla. Kärpille iski vielä yksi tehohetki otteluun,kun saman minuutin aikana joukkue maalasi kahdesti. Ensin onnistui Mika Ahonkivi lämärillään ja vain hetkeä myöhemmin Jaakko Mäkelä muutti lukemiksi 6-8. Vielä kerran tuli kuitenkin kotijoukkue peliin mukaan,kun se kavensi ajassa 58.00 Pasi Korkatin maalilla. Kotijoukkue veti lopussa maalivahdin pois ja kun lisäksi Mika Ahonkivi hölmöili turhan jäähyn itselleen, niin EPa pääsi yrittämään tasoitusta kuudella neljää vastaan. Huikeista loppuhetkistä huolimatta Kärpät kesti ja tärkeät pisteet matkasivat Poriin.

Kärppien parhaita olivat ottelussa kahden maalin Rami Välimaa, vähitellen parantava Jaakko Mäkelä ja varsinkin avauserässä joukkuetta pystyssä pitänyt Joni Meskanen. Kotijoukkueen parhaana palkittiin kaksi maalia tehnyt Tero Iivanainen.

Kärpät jatkaa sunnuntaina Lieksassa Innon vieraana. Väliyön joukkue viettää Joensuussa.

Ottelun erikoisuudet:
-Kärppien edellinen voitto Enson Pallon kotikentältä oli kolmen vuoden takaa.
-Kärppien johtoryhmä korjasi arpajaispöydän lähes tyhjäksi.
-Jo monena vuonna parhaana kaukalopallo tiedottajana palkittu Warkauden Lehti teki ottelusta loistavan kuvasarjan.

Maalitilastot:
I erä

4.02 1-0 Tuomo Pelkonen (Lauri Piik)
15.02 2-0 Marko Paukku (Jere Helmola)
15.22 2-1 Harri Jalonen (Mikko Peltonen)
17.12 2-2 Lasse Sammalisto (Teemu Tuomi)

II erä
20.37 2-3 Juho Silvast (Rami Välimaa)
23.15 2-4 Rami Välimaa (Jaakko Mäkelä)
26.12 3-4 Tero Iivanainen (Pasi Korkatti)
30.55 3-5 Rami Välimaa (Niko Papinaho)
32.36 3-6 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)

III erä
40.44 4-6 Sami Nalli (Ismo Majava)
44.28 5-6 Mika Nuora (Tuomo Pelkonen)
48.46 6-6 Tero Iivanainen (Mika Nuora)av.

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.