100Unta Akatemia - Jaro Akatemia 5-2

Porin Karhuhallissa pelattiin lauantaina 15.11. Talenttiakatemioden SM-sarja ottelu 100Unta Akatemia - Jaro Akatemia, jonka 100Unta Akatemia voitti 5-2.

Peli alkoi hermostuneesti ja molemmille joukkueilla tuli pelin kovassa temmossa jatkuvia harhasyöttöjä. Pelin edetessä pietarsaarelaiset pääsivät niskan päälle ja 29 minuutilla he tekivät  avausmaalin. Maalia edelsi satakuntalaisten löysästi pelattu tilanne keskialueella ja nopean hyökkäyksen päätteeksi Jonathan Makueno teki läheltä johtomaalin. Peli jatkui kovalla vauhdilla, jossa tilanteet vaihtelivat päästä päähän. Satakuntalaiset saivat kylmää vettä niskaansa 42 minuutilla, jolloin Robert Fors pääsi läheltä pukkaamaan puolustuksen katsellessa taukotilanteeksi 2-0 Jarolle.

Toiselle puoliajalle 100Unta Akatemia tuli paremmalla sykkeellä kuin Jaro. Pallo pysyi vierailijoitten kenttäpuolella ja pelin kova tempo alkoi näkyä pietarsaarelaisten jaloissa. Pelin 66 minuutilla Jaro Akatemian hyvin torjunut maalivahti Jesse Öst kaatoi läpipäässeen Juho Lehtosen. Tuomitun rangaistuspotkun Verneri Salminen laukoi varmasti maaliin. Satakuntalaisten tasoitus tuli heti aloituksen jälkeisestä hyökkäyksestä, kun juuri peliin tullut Topi Mattila teki maalin ensimmäisellä kosketuksellaan Juho Lehtosen hyvästä syötöstä. Maalien jälkeen satakuntalaiset hallitsivat peliä selvästi pietarsaarelaisten väsyttyä. Pelin voittomaali tuli 75 minuutilla, kun Verneri Salminen pukkasi suoraan kulmasta voimalla maaliin. Salminen täydensi hatrickinsä kolme minuuttia myöhemmin, jolloin hän sijoitti pallon 7 metristä maalin alanurkkaan. Viimeisellä minuutilla Juho Hyysalo pääsi jarolaisten sählättyä yksin läpi ja hän teki varman maaliin.

100Unta Akatemian helpottunut valmennustroikka Samu Koski-Pekka Välilä-Iiro Koivula kiittelivät joukkueensa nöyrää asennetta ja omaan tekemiseen luottamista. "Nousu 0-2 puoliaikatappiosta 5-2 voittoon on harvinaista herkkua, mutta poikien kova voitontahto ratkaisi pelin. Pelin viimeinen puoli tuntinen oli erinomaista peliä meiltä", Samu Koski sanoi. Puoliajalla tehdyt pelipaikkojen vaihdot ja vaihtopelaajien laadukkuus verrattuna pietarsaarelaisten olivat pelin ratkaisuja. Satakuntalaiset myös pystyivät säilyttämään temmon kovana koko pelin ajan.

Pelin hahmoksi nousi toisella puoliajalla kolme maalia viimeistellyt Verneri Salminen. Hänen nostamisensa puolustuksen keskustasta keskikentälle toi 100Unta Akatemian hyökkäyksiin vaarallisuutta ja tehoa. Hän pääsi hyvin jakamaan palloja kärjille ja omalla liikumisellaan sekoitti vastustajan puolustusta. Hyvää tukea kärjessä tuli Rami Ahoselta ja Juho Lehtoselta, joiden pystyynjuoksut olivat koko peli ajan vaarallisia.

100Unta Akatemia - Jaro Akatemia 5-2 (0-2)
29 min Jonathan Makueno 0-1
42 min Robert Fors 0-2
64 min Verneri Salminen rp 1-2
67 min Topi Mattila 2-2
75 min Verneri Salminen 3-2
78 min Verneri Salminen 4-2
90 min Juho Hyysalo 5-2

100Unta Akatemian aloituskokoonpano ( suluissa syntymävuosi, seura):
Tommi Heinonen (91, Jazz-j)- Niko Mattila (91,Jazz-j) (==> Markus Virtanen 74 min), Eetu Setänen (91, P-Iirot), Verneri Salminen (91, P-Iirot) , Joni Pelkonen ( 91, Jazz-j)  - Patrick Urmson (90,P-Iirot) (==> Jani Heinonen 88 min),  Jussi Välilä (90, MuSa)(==>Topi Mattila 66 min), Lassi Tukianen (91, Jazz-J)(==> Jonne Tuominen 46 min) -  Juho Lehtonen (92, P-Iirot), Rami Ahonen (91, Jazz-j)(==> Juuso Hiedanpää 85 min), Juho Hyysalo( 91, P-Iirot)
Vaihdossa: Jere Narkko (91, P-Iirot), Markus Virtanen (92, P-Iirot), Topi Mattila (92, Jazz-j), Jani Heinonen (92, MuSa), Jonne Tuominen (91, Jazz-J), Juuso Hiedanpää (91, Jazz-j)

100Unta Akatemian tiedotteesta / UrheiluPori.com

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.