Tuplakierroksen päätöspelikin voitollinen

Loistava avauserä riitti voittoon.

Porin Kärpät kohtasi sunnuntaina tuplaviikonlopun toisessa ottelussa sarjajumbon Lieksan Innon. Ensimmäinen erä (2-7) oli vieraiden täydellistä hallintaa, mutta toisessa erässä ryhti hävisi ja kotijoukkue pääsi lukuisilla ylivoimilla mukaan peliin. Kolmanteen erään vieraat ryhdistäytyivät sen verran, että pisteet matkasivat Poriin selkeästi lukemin 8-13.

Ensimmäinen erä Kärppien hallintaa

Porin Kärpät lähti otteluun sillä mielellä, että viime kauden tappio Lieksassa kuitataan bonuksien kera voitoksi. Alku näyttikin tosi hyvältä, kun Kärpät johti avauserää jo 0-6 vaikka pelikello näytti vasta 11.15. Lieksa sai kuitenkin ensimmäiseen erään sen verran koottua joukkuettaan kasaan, että tauolle mentiin "vain" 2-7 vierasjohdossa. Avauserän porilaismaalit merkittiin kahdesti Rami Välimaalle ja kertaalleen onnistuivat Niko Papinaho,Jaakko Mäkelä,Mika Ahonkivi,Lasse Sammalisto sekä Mikko Peltonen.

Toinen erä katastrofaalinen vierasjoukkueelta

Jos oli avauserä vieraiden täydellistä näytöstä, niin sitä oli myös toinenkin erä. Nyt vain negatiivisessa merkityksessä, sillä joukkue pelasi kaukalossa kurittomasti ja tyhmillä jäähyillä päästettiin kotijoukkue peliin mukaan. Ensin oli kuitenkin vieraiden hyvä hetki, kun se teki erän kaksi ensimmäistä osumaa näyttävästi. Mika Ahonkiven ja Hannu Talan maaleilla Kärpät johti jo 2-9. Mutta sitten alkoi tapahtua: Ensin Mika Ahonkivi otti aivan turhan mussutusjäähyn, kun tilanteessa Kärpille oli tuomittu vapaalyönti. Lieksa kavensi Ahonkiven jäähyn aikana lukemiksi 3-9. Tämän jälkeen paloi Joacim Eklundin roput, kun hän taklasi viiden minuutin jäähyn arvoisesti kotijoukkueen pelaajaa. Tätäkin edelsi tilanne, jossa Kärpille oli jo myönnetty vapaalyönti. Jäähyn aikana Into maalasi kolmesti ja peli oli 6-9. Ville Setälä valoi kuitenkin uskoa vierasjoukkueeseen tekemällä Marko Stenin hienosta esityöstä 6-10. Erän lopussa Niko Papinaho huitoi vielä kakkosen edestä ja taas ylivoimalla kotijoukkue kavensi. Viimeiselle tauolle mentiin vieraiden 7-10 johdossa.

Kolme pelaajaa hyllylle, Kärpät korjaa voiton

Valmentaja Marko Högerman jätti kolme pelaajansa suihkuun ennen päätöserää ja joukkueen esitys tiivistyi kolmannessa erässä. Adidas -saippuaa pääsi ennen aikaisesti vaahdottelemaan kolmikko Mika Ahonkivi-Niko Papinaho-Joacim Eklund. Nyt pelattiin tarkasti puolustuksen kautta ja hienoudet unohdettiin. Oman pään varjelu oli pääasia vaikkei paniikkimaiseen puolustukseen lähdettykään. Into tuli vielä kahden maalin päähän Mika Piiraisen maalilla, mutta erän loput maalit hoiteli Kärpät. Ensin Teemu Tuomi vei vieraat 8-11 johtoon Lasse Sammaliston hienosta syötöstä. Lisää seurasi jo 20 sekunnin päästä, kun Harri Jalonen onnistui maalinteossa. Ottelun loppulukemat 8-13 laukoi kentän kunkku Rami Välimaa. Osuma oli miehen neljäs ja oikeutti parhaan pelaajan palkintoon.

Vieraiden parhaita olivat neljän maalin Rami Välimaa, 1+2 taiteillut Harri Jalonen sekä puolustuksen Marko Sten, jolle kertyi taas huikea määrä peliminuutteja. Kotijoukkueen parasta osaamista esittivät kolmen maalin Mika Piirainen sekä Tapio ja Lasse Niskanen.

Ottelun erikoisuudet:
-Ottelun yleisömäärä 53 oli pettymys. Asiaa tiedustellessani eräs katsoja epäili, että isäinpäivällä olisi jotain merkitystä pieneen katsojalukuun? Onko Lieksassa tapana sitten juhlia viikkokaupalla kyseistä merkkipäivää, tiedä häntä?
-Lieksan alkuveryttelyssä oli alunperin vain kuusi pelaajaa. Minuutteja myöhemmin väkeä ilmaantui lisää ja parhaimmillaan kaikki neljätoista taisivat käydä alkujäällä.
-Kärpät otti ottelussa melkoisen määrän rangaistuksia.Yleisesti 9x2min + 1x5min jäähyillä ei otteluita voiteta.

10.55 0-5 Rami Välimaa (Jaakko Mäkelä)
11.15 0-6 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)
12.32 1-6 Mika Piirainen (Lasse Niskanen)
12.56 1-7 Rami Välimaa (Lasse Sammalisto)
16.22 2-7 Taisto Pulkkinen (Tapio Niskanen)yv.

II erä
21.21 2-8 Mika Ahonkivi (Mikko Peltonen)
27.30 2-9 Hannu Tala (Harri Jalonen)
30.11 3-9 Taisto Pulkkinen (Mika Piirainen)yv.
31.13 4-9 Tapio Niskanen (Lasse Niskanen)yv.
32.05 5-9 Mika Piirainen (Henri Kärki)yv.
34.58 6-9 Juha-Pekka Pyykönen (Tapio Niskanen)yv.
35.59 6-10 Ville Setälä (Marko Sten)
39.20 7-10 Tapio Niskanen (Lasse Niskanen)yv.

III erä
45.44 8-10 Mika Piirainen (Vesa Riikonen)
53.29 8-11 Teemu Tuomi (Lasse Sammalisto)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.