Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokereilla kasvojen pesun paikka

 
Jokereilla kasvojen pesun paikka

Viime kauden yksi suurimmista floppaajista oli ehdottomasti Helsingin Jokerit. Suurella budjetilla kauteen lähtenyt joukkue joutui vaihtaman valmentajaa kesken kauden. Puikkoihin astunut Curt Lindström ei onnistunut kääntämään joukkueen kurssia tarpeeksi. Jokerit sekoili läpi kauden myös pelaaja rintamalla. Maalivahdit vaihtuivat tiuhaan tahtiin. Täksi kaudeksi joukkue on uusiutunut merkittävästi. Joukkueen käskyttäjäksi hankittiin naapuriseurasta Doug Sheddenin. Ykkösmaalivahdikseen Jokerit hankki Ässissä unelma kauden pelanneen Juuso Riksmanin. Se jatkuuko Riksmanin lento myös alkavalla kaudella on kuitenkin suuri kysymysmerkki. Puolustuspäähän joukkue onnistui haalimaan pari nimekästä kotimaahan palaajaa. Marko Tuulola palasi Suomeen parin ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. Mikko Kuparinen puolestaan kiekkoili kolme edellistä kautta ruotsalaisseura Brynäsin riveissä. Hyökkäyspäähän joukkue sai niinikään nimekkäitä vahvistuksia. Tuore Suomen mestari Jyrki Louhi tuo ehdottomasti omalla roolillaan joukkueeseen lisää voimaa. Viime kaudella 51 ottelua NHL:ssä pelannut Jani Rita tekee myös paluun Suomen kamaralle. Tosin työsulkukaudella Rita edustu menestyksekkäästi HPK:ta. Ehkäpä suurimman kohun pääkaupunki seudulla herätti Kim Hirschovitsin siirtyminen Jokerileiriin. Pitkään IFK:ta edustanut Hirschivits ehti edustaa punanuttuja kaikkiaan kuuden kauden ajan. Jokerit koki kuitenkin viimeisissä harjoitusotteluissa takaiskun kkun joukkueen puolustaja Sami Lepistö loukkasi itsensä ja joutunee olemaan sivussa useita viikkoja.

Helsingin Jokerit Ismo Läntisen vihosta katsottuna:

JOKERIT PALAA TAKAISIN
Oulun Kärpät käytti muutama vuosi sitten lausetta: Paha Palaa Takaisin. Monen mielestä on vielä pahempi asia jos Jokerit palaa huipulle.
Uskon vakaasti DOUG SHEDDENIN nostavan JOKERIT sellaiseen ”liitoon” että siitä hyötyy koko Suomen jääkiekko. Helsingin Areena tulee pullistelemaan yleisöä ja media ottaa nopeasti Jokerit suosikikseen. Sm-liiga tulee olemaan mediassa esillä enemmän kuin koskaan.
Riksman Juuso,Ässät
Juuso Riksmanin harteilla on kovat paineet.
Kari Saha / UrheiluPori.com

Shedden Doug,HIFK
Doug Shedden on Jokereiden uusi käskyttäjä.
Kari Saha / UrheiluPori.com


TAUSTAA
Uusi valmentaja saa pelaajat pelaamaan taitojensa ylärajoilla ja pelitapa on turvallinen: ei mitään erikoisia kuvioita vaan kova yritys ja taistelu, josta syntyykin sitten ihan uusi Jokeri-ilme.
Jokerifanit olivat jo viime kaudella voimakkaasti omiensa puolesta vaikka menestys ei ollut kummoinenkaan. SHEDDENIN pelitapa ei jätä faneja kylmäksi. Jatkuva paineen luominen ja taklausten loppuun vieminen saa katsojat elämään täysillä pelissä mukana. Katsojat tulevat saamaan popkornien syömisen mausteeksi todellista riks, raks ja poks tunnelmaa.


RIKSMANIN PITÄÄ ONNISTUA
Maalivahtipeli on ehkä yllättäen iso kysymysmerkki. Erinomaisesti Ässissä torjunut maalivahti JUUSO RIKSMAN joutuu torjumaan Jokereissa aivan erilaisia tilanteita ja laukauksia kuin hyvin organisoidun Ässien puolustuksen takana.


SHEDDEN SANOO SUORAAN:
MARTTI JÄRVENTIEN on aika pelata huippukausi. Hänen on aika maksaa takaisin ne mitä häneen on sijoitettu. Tampereelta kotoisin oleva Järventie on kovan paikan edessä SHEDDENIN käsittelyssä.

LUOTTOPELAAJA
Valmentaja Shedden otti mukaansa HIFK:sta KIM HIRSCHOVITS:n joka noussee samantien ykkössentteriksi. Huippuvalmentajat tekevät usein juuri näin eli ottavat heille tärkeän pelaajan mukaansa. Pelaaja ei useinkaan ole ollut joukkueen paras pelaaja.
HIRSCHOVITS:n siirtyminen on ollut kova pala HIFK:n fanien sulattaa. Tuleva torstai Helsingin vanhassa hallissa tulee olemaankin tunnelmaltaan erittäin kiihkeä SHEDDENIN ja HIRSCHOVITSIN palatessa halliin Jokerien joukkueessa.


MUSTA HEVONEN
Parempi pelaaja kuin moni luulekaan. Kolme edellistä kautta Gävlessä Ruotsin Elitserienin BRYNÄS IF:n joukkuetta edustanut isokokoinen Keravalta kotoisin oleva puolustaja MIKKO KUPARINEN (29v) 192 cm 97kg L, paransi otteitaan jatkuvasti. KUPARISEN luistelu on kehittynyt Ruotsissa ja hän liikkuukin isoksi mieheksi nykyään hyvin.Siirrot:
Tulleet:
Tim Stapleton University of Minnesota Duluth
Mikko Kuparinen Brynäs/SWE
Kim Hirschovits HIFK
Jyrki Louhi HPK
Jani Rita Pittsburgh
Marko Tuulola Rapperswil/SUI
Juuso Riksman Ässät


Lähteneet:
Riku Rahikainen
Tommi Santala Vancouver
Steve Passmore Graz 99ers
Hannes Hyvönen Kärpät
Toni Dahlman Lukko
Ilari Filppula JYP
Kari Martikainen Lukko
Ville Uusitalo Pelicans
Tom Askey Fribourg-Gotteron

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt pitkän sopimuksen hyökkääjä Sakari Salmisen kanssa. Sopimus kestää kevääseen 2020 asti ja se sisältää ulkomaan-pykälän kaudesta 2019 – 2020.

Lue lisää
Jarno Kärki palaa Ässiin

Jarno Kärki palaa Ässiin

Ässät ja Jarno Kärki ovat solmineet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Ässien valmennus uudistuu kauden jälkeen

Ässien valmennus uudistuu kauden jälkeen

Ässien valmennuksessa tapahtuu muutoksia. Tämän kauden päävalmentaja Jyrki Aho ei jatka seurassa kaudella 2018 - 2019.

Lue lisää
Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Antoine Laganièren kanssa.

Lue lisää
Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Ässäkasvatti Anton Fonzen liittyy Karhu puolustukseen yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Porilaisten urheiluseurojen yhteistyö kehittyy, kun Ässät ja Karhu HT aloittavat yhteistyön.

Lue lisää